در اصول اعتقادات اسلامی بحث مبدأ و معاد از اهمیّت خاصّی برخوردار است: بحث مبدأ از این لحاظ که توحید و خداشناسی زیر بنای عقاید اسلامی است، و بحث معاد از این روی که سرانجام انسان به آن منتهی می شود. انسان مرکب از جسم و روح است; با فرا رسیدن مرگ جسم انسان از بین می رود، ولی روح او باقی است و ثواب و عقاب در عالم برزخ مربوط به روح است. هنگامی که قیامت می شود، روح به اجساد انسان ها بر می گردد و بدن ها زنده می شوند و به صحنه قیامت باز می گردند. شیخ اشراق بیانی در معنای (حُبُّ الوطن من الایمان) دارد وی می گوید: (وطن انسان جایی است که از آنجا آمده و به آنجا می رود. چون اگر انسان از جایی آمده است جای دیگر وطن او نیست. و اگر به همان جا برمی گردد و دائماً می ماند پس جای دیگر وطن او نیست). پس وطن حقیقی، معاد است. www.eporsesh.com
در اصول اعتقادات اسلامی بحث مبدأ و معاد از اهمیّت خاصّی برخوردار است: بحث مبدأ از این لحاظ که توحید و خداشناسی زیر بنای عقاید اسلامی است، و بحث معاد از این روی که سرانجام انسان به آن منتهی می شود. انسان مرکب از جسم و روح است; با فرا رسیدن مرگ جسم انسان از بین می رود، ولی روح او باقی است و ثواب و عقاب در عالم برزخ مربوط به روح است. هنگامی که قیامت می شود، روح به اجساد انسان ها بر می گردد و بدن ها زنده می شوند و به صحنه قیامت باز می گردند. شیخ اشراق بیانی در معنای (حُبُّ الوطن من الایمان) دارد وی می گوید: (وطن انسان جایی است که از آنجا آمده و به آنجا می رود. چون اگر انسان از جایی آمده است جای دیگر وطن او نیست. و اگر به همان جا برمی گردد و دائماً می ماند پس جای دیگر وطن او نیست). پس وطن حقیقی، معاد است.
www.eporsesh.com
- [سایر] اگر معاد جسمانی است با توجه به اینکه روح حقیقت وجودی انسان است چرا جسم انسان عذاب می شود؟
- [سایر] چرا درباره ی معاد بحث می کنیم؟
- [سایر] اهمیت بحث حقیقت و مجاز که در اصول بحث میشود در چیست و مثال کاربردی آن چیست؟
- [سایر] چرا اساساً تمام خطاهای انسان به خود او منتهی میگردد؟
- [سایر] حقیقت انسان چیست؟
- [سایر] چرا اساساً تمام خطاهای انسان به خود او منتهی می گردد؟
- [سایر] حقیقت انسان چیست؟
- [سایر] آیا مساله معاد از زمان آفرینش انسان مطرح بوده است؟
- [سایر] یاد معاد چگونه می تواند بهترین عامل سازنده انسان باشد؟
- [سایر] آیا معاد و بازگشت برای همه موجودات است، یا منحصر به انسان میباشد؟
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر چیز نجسی به صورت چیز پاکی در بیاید که عرف ان را تغییر در حقیقت ببیند پاک می شود مثل ان که چوب نجس بسوزد و خاکستر گردد یا سگ در نمکزار فرو رود و نمک شود ولی اگر حقیقت ان عوض نشود مثل ان که گندم نجس را ارد کنند یا نان بپزند پاک نمی شود
- [آیت الله مکارم شیرازی] چهارم: نجس کردن مسجد حرام است و پاک کردن آن واجب است و شرح این مسأله در بحث احکام مسجد در مکان نمازگزار به خواست خدا خواهد آمد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] پنجم: بدن و لباس نمازگزار و محل سجده او باید پاک باشد، شرح این مسائل نیز در بحث لباس و مکان نمازگزار خواهد آمد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر هیچیک از عمو وعمه و دایی. خاله میت زنده نباشند فرزندان آنان جایگزین آنها شده و سهم الارث آنها را بر فرض اینکه پدرشان زنده باشد می برند منتهی فرزندان عمو وعمه سهم خود رابه نحوی تقسیم می کنند که هر پسر دو برابر دختر ارث ببرد اما بین فرزندان دایی و خاله مال بالسویه تقسیم می شود.
- [آیت الله علوی گرگانی] سفتههایی که حقیقت ندارد ومجاملهای است اگر بخواهد با بانک اهلی وشخصی یا غیر اهلی معامله نماید از برای فرار از ربا طرقی است، دو طریق آن در )مسأله 2872) ذکر میشود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] بعد از مرگ پدر، پسر بزرگتر باید قضای نماز و روزه او را بتفصیلی که در بحث نماز قضا گفته شد بجا آورد، و بنابر احتیاط واجب قضای روزه مادر را نیز بجا آورد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] 35 ذبح حیوانات با وسایل ماشینی در صورتی که شرایط شرعی آن مطابق آنچه در بحث ذبح حیوانات گفته شد انجام شود جایز است و چنان حیوانی پاک و حلال است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] آب مضاف که در اول این بحث معنی آن گفته شد مانند گلاب و آب میوه، چیز نجس را پاک نمی کند و نیز وضو و غسل با آن صحیح نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] آب مضاف که در اول این بحث معنی آن گفته شد مانند گلاب و آب میوه، چیز نجس را پاک نمی کند و نیز وضو و غسل با آن صحیح نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] سر بریدن حیوانات با وسایل ماشینی در صورتی که شرایط شرعی آن مطابق آنچه در بحث ذبح حیوانات گفته شد انجام شود جایز است و چنین حیوانی پاک و حلال است.