از قدیمی‌ترین افکار و اندیشه‌هایی که همواره به صورت آرمانی بلند و دست نیافتنی برای بشریت مطرح بودهاست، دست‌یابی او به مدینه فاضله می‌باشد. از اتوپیای افلاطونی تا مدینه فاضله فارابی و... و خلاصه آن که تمامی مکاتب به دنیال ایجاد آن و یا دستیابی به آنبوده‌اند؛ مدینه‌ای که در آن هر کس به اندازه استعداد و لیاقتش دارای رتبه و مقام باشد. به هیچ کس ستم نشود. و هیچتبه کاری به آن راه نداشته باشد. وانگهی همه نیازهای معنوی و مادی فرد برآورده شود. می‌توان گفت دغدغه بشر درطول حیات خود، رسیدن به مدینه فاضله بوده است و بهشت کامل‌ترین صورت آن مدینه می‌باشد. در عین حال چندنکته در مورد بهشت شایان توجه است: 1- نعمت‌های بهشت محدود به نعمت‌ها و لذّت‌های مادی نیست؛ بلکه نعمت اصلی، صفا و صمیمیت‌ها و نیز اشتغال آنان به تأمّل و تفکردرباره خداوند و ارتقای معرفت است: لایسمعون منها لغواً و لاتأثیما الا قیلاً سلاما سلاماً ، لهم دارالسلام عند ربهم و هوولیهم ، و آخر دعوانا ان الحمدللّه‌ رب العالمین ، وجوه یومئذ ناضرة الی ربها ناظرة . آیا قرار گرفتن در دارالسلام وآشنایی و معرفت با منشأ بی‌نهایت هستی، چیزی اندک است؟ 2- در بهشت نیز کمالات انسان پایان نمی‌پذیرد. البته ممکن است برخی به همان درجات پایین قانع باشند و کنش عقلانی آنان در همان حدباشد؛ ولی برخی نیز به افق‌های دیگر مانند سیر و ارتقای بیشتر در درگاه ربوبی و تقرّب یافتن و... می‌اندیشند. eporsesh.com
از قدیمیترین افکار و اندیشههایی که همواره به صورت آرمانی بلند و دست نیافتنی برای بشریت مطرح بودهاست، دستیابی او به مدینه فاضله میباشد.
از اتوپیای افلاطونی تا مدینه فاضله فارابی و... و خلاصه آن که تمامی مکاتب به دنیال ایجاد آن و یا دستیابی به آنبودهاند؛ مدینهای که در آن هر کس به اندازه استعداد و لیاقتش دارای رتبه و مقام باشد. به هیچ کس ستم نشود. و هیچتبه کاری به آن راه نداشته باشد. وانگهی همه نیازهای معنوی و مادی فرد برآورده شود. میتوان گفت دغدغه بشر درطول حیات خود، رسیدن به مدینه فاضله بوده است و بهشت کاملترین صورت آن مدینه میباشد. در عین حال چندنکته در مورد بهشت شایان توجه است:
1- نعمتهای بهشت محدود به نعمتها و لذّتهای مادی نیست؛ بلکه نعمت اصلی، صفا و صمیمیتها و نیز اشتغال آنان به تأمّل و تفکردرباره خداوند و ارتقای معرفت است: لایسمعون منها لغواً و لاتأثیما الا قیلاً سلاما سلاماً ، لهم دارالسلام عند ربهم و هوولیهم ، و آخر دعوانا ان الحمدللّه رب العالمین ، وجوه یومئذ ناضرة الی ربها ناظرة . آیا قرار گرفتن در دارالسلام وآشنایی و معرفت با منشأ بینهایت هستی، چیزی اندک است؟
2- در بهشت نیز کمالات انسان پایان نمیپذیرد. البته ممکن است برخی به همان درجات پایین قانع باشند و کنش عقلانی آنان در همان حدباشد؛ ولی برخی نیز به افقهای دیگر مانند سیر و ارتقای بیشتر در درگاه ربوبی و تقرّب یافتن و... میاندیشند.
eporsesh.com
- [سایر] پرسش:آیا دیگر ادیان به بهشت نمیروند؟ تکلیف این افراد در قیامت چیست بهشت یا جهنم؟
- [سایر] قُرب به خدا که کمال نهایی انسان می باشد، یعنی چه؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا بهشت خاص مسلمانان است؟ تکلیف دیگر مذاهب چیست؟
- [سایر] آیا انسان در بهشت تعقل می کند؟
- [سایر] آیا فقط مسلمانان به بهشت می روند؟ پس تکلیف کافرانی که کار خوب انجام می دهند، چیست؟
- [سایر] چرا قرآن با طرح مسائل شهوانی انسان در بهشت، انسان ها را جذب می کند؟
- [سایر] کمال طلبی انسان و بهشت چگونه قابل جمع است؟
- [سایر] آیا عمل انسان طبقات بهشت را می سازد ؟
- [سایر] آیا حیوانات مانند انسان ها بهشت و جهنم دارند؟
- [سایر] اگر هدف از خلقت انسان رسیدن به کمال نهایی است، چرا خداوند همه کمالات را یک جا و بدون دردسر به او نداد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] مرد برای زن و زن برای مرد میتواند اجیر شود و در بلند خواندن وآهسته خواندن نماز باید به تکلیف خود عمل نماید.
- [آیت الله مظاهری] مرد برای زن و زن برای مرد میتواند اجیر شود و در احکام نماز، اجیر باید به تکلیف خود عمل کند.
- [آیت الله وحید خراسانی] مرد برای زن و زن برای مرد می تواند اجیر شود و در بلند و اهسته خواندن نماز باید اجیر به تکلیف خود عمل نماید
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر پسر بزرگتر بخواهد نماز پدر و مادر را بخواند باید به تکلیف خود عمل کند مثلاقضای نماز صبح و مغرب وعشاء مادرش را باید بلندبخواند
- [آیت الله سبحانی] اگر پسر بزرگتر بخواهد نماز پدر را بخواند، باید به تکلیف خود عمل کند. مثلاً قضای نماز صبح و مغرب و عشاء مادرش بلند بخواند.
- [آیت الله سبحانی] مرد برای زن و زن برای مرد می تواند اجیر شود و در بلند خواندن و آهسته خواندن نماز باید به تکلیف خود عمل نماید.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] مرد برای زن و زن برای مرد می تواند اجیر شود و در بلند خواندن و آهسته خواندن نماز باید اجیر به تکلیف خود عمل نماید.
- [آیت الله بروجردی] مرد برای زن و زن برای مرد میتواند اجیر شود و در بلند خواندن و آهسته خواندنِ نماز باید به تکلیف خود عمل نماید.
- [آیت الله خوئی] مرد برای زن و زن برای مرد میتواند اجیر شود، و در بلند خواندن و آهسته خواندن نماز باید اجیر به تکلیف خود عمل نماید.
- [آیت الله اردبیلی] اگر پسر بزرگتر بخواهد قضای نماز پدر را بخواند، باید در اجزا و شرایط نماز و احکام شک و سهو، بر طبق تکلیف خود عمل کند.