گام برداشتن در صراط توحید بسی مشکل است؛ چون مسیری باریکتر از مو است و سالک با اندکی غفلت در معرفت یا محبت به غیر خدا به وادی شرک می غلطد. از این رو شاگرد مکتب توحید، همواره باید خودش را بیازماید و مجموعه عقاید، اخلاق و اعمال خود را بسنجد که آیا در مسیر توحید حرکت می کند یا این که مسیر انحرافی را پیش گرفته است. یکی از راههایی که انسان می تواند خودش را با آن بیازماید و بفهمد که آیا در ترس و امید موحد است یا گرفتار شرک، این است که ببیند آیا در خواندن ادعیه میل دارد تنها آن قسمت از دعا را که سخن از آمرزش و مغفرت و امثال آن است، بخواند یا این که علاقه دارد قسمت های دیگر را که به سیاست و حکومت اسلام بر می گردد نیز از روی جدّ بخواند؟ مثلاً آیا مایل است (أَللّهم إِنّا نَرغب إلیک فی دولة کَریمةٍ تُعزّ بها الإسلام وأَهله و تُذل بها النِفاق و أهله) (مفاتیح الجنان، اعمال ماه مبارک رمضان، دعای افتتاح.) که در آن حتی منفعت شخصی نیز مطرح نیست و فقط عزت اسلام و مسلمین و ذلت نفاق و منافقین مورد تقاضاست را بخواند یا نه؟ اگر این روحیه در انسان باشد می تواند امیدوار شود که در باب معرفت هر دو چشمش سالم است و توانسته امامان خود را به هر دو چهره عرفان و حماسه بشناسد وگرنه او بیماری است که یک چشمش معیوب است. البته به دست آوردن این روحیه زحمت و هزینه دارد. eporsesh.com
گام برداشتن در صراط توحید بسی مشکل است؛ چون مسیری باریکتر از مو است و سالک با اندکی غفلت در معرفت یا محبت به غیر خدا به وادی شرک می غلطد. از این رو شاگرد مکتب توحید، همواره باید خودش را بیازماید و مجموعه عقاید، اخلاق و اعمال خود را بسنجد که آیا در مسیر توحید حرکت می کند یا این که مسیر انحرافی را پیش گرفته است.
یکی از راههایی که انسان می تواند خودش را با آن بیازماید و بفهمد که آیا در ترس و امید موحد است یا گرفتار شرک، این است که ببیند آیا در خواندن ادعیه میل دارد تنها آن قسمت از دعا را که سخن از آمرزش و مغفرت و امثال آن است، بخواند یا این که علاقه دارد قسمت های دیگر را که به سیاست و حکومت اسلام بر می گردد نیز از روی جدّ بخواند؟ مثلاً آیا مایل است (أَللّهم إِنّا نَرغب إلیک فی دولة کَریمةٍ تُعزّ بها الإسلام وأَهله و تُذل بها النِفاق و أهله) (مفاتیح الجنان، اعمال ماه مبارک رمضان، دعای افتتاح.) که در آن حتی منفعت شخصی نیز مطرح نیست و فقط عزت اسلام و مسلمین و ذلت نفاق و منافقین مورد تقاضاست را بخواند یا نه؟ اگر این روحیه در انسان باشد می تواند امیدوار شود که در باب معرفت هر دو چشمش سالم است و توانسته امامان خود را به هر دو چهره عرفان و حماسه بشناسد وگرنه او بیماری است که یک چشمش معیوب است. البته به دست آوردن این روحیه زحمت و هزینه دارد.
eporsesh.com
- [سایر] توضیح دهید که کار چگونه می تواند سبب خودآزمایی و شناخت استعدادهای آدمی شود؟
- [سایر] چگونه آفرینش انسان دلالت به توحید می کند؟
- [سایر] عواملی که انسان را از توحید باز می دارند کدامند؟
- [سایر] چه راه کارهای اساسی برای کار فرهنگی ومتولیان ومجریان عرصه فرهنگ بایسته و ضروری است؟
- [سایر] آیا آزادی تکوینی و انتخاب گر بودن انسان با توحید افعالی سازگار است؟
- [سایر] کدام آیه قرآن دربردارنده اقسام توحید است؟ و اقسام توحید کداماند؟
- [سایر] کدام آیه قرآن دربردارنده اقسام توحید است؟ و اقسام توحید کداماند؟
- [سایر] کدام آیه قرآن دربردارنده اقسام توحید است؟ و اقسام توحید کدام اند؟
- [سایر] انسان چگونه می تواند همه چیز را خدایی ببیند و به توحید افعالی برسد؟ آیا گناهان گذشته در رسیدن به این مقام تاثیر دارد؟
- [سایر] اگر ما راه را پیمودیم و به توحید حقیقی رسیدیم ، حالا این توحید حقیقی به چه درد من می خورد ؟
- [آیت الله سبحانی] اگر مسجد خراب شود، عرصه آن به حال وقف باقی می ماند، و همچنین اگر خانه ای که برای گروهی وقف بوده ویران گردد، عرصه آن به عنوان صدقه مطلقه باقی می ماند.
- [آیت الله جوادی آملی] .خمسی که کافر ذمّی باید بپردازد، فقط از عرصه و زمین مزرعه , باغ درختان, خانه و مغازه است؛ اما از اعیانی آنها واجب نیست خمس بپردازد.
- [آیت الله سبحانی] اگر انسان اجیر شود که در روز معینی کاری را انجام دهد و در آن روز برای انجام آن کار حاضر شود، کسی که او را اجیر کرده مقدمات کار او را فراهم نکند باید اجرت او را بدهد.
- [آیت الله مظاهری] اگر اجیر با انسان شرط کند که فقط برای خود انسان کار کند، نمیشود او را به دیگری اجاره داد، و اگر شرط نکند میتواند او را به همان مقداری که اجاره کرده است، به دیگری اجاره دهد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر انسان کسی را برای کاری وکیل کند وچیزی برای او قرار بگذارد بعد از انجام آن کار، چیزی را که قرار گذاشته باید به او بدهد.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر انسان کسی را برای کاری وکیل کند و چیزی برای او قرار بگذارد ، بعد از انجام آن کار ، چیزی را که قرارگذاشته باید به او بدهد .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر انسان کسی را برای کاری وکیل کند و چیزی برای او قرار بگذارد، بعد از انجام آن کار، چیزی را که قرار گذاشته باید به او بدهد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر انسان کسی را برای کاری وکیل کند و چیزی برای او قرار بگذارد؛ بعد از انجام آن کار؛ چیزی را که قرار گذاشته باید به او بدهد.
- [آیت الله بروجردی] اگر انسان کسی را برای کاری وکیل کند و چیزی برای او قرار بگذارد، بعد از انجام آن کار، چیزی را که قرار گذاشته باید به او بدهد.
- [آیت الله خوئی] اگر انسان کسی را برای کاری وکیل کند و چیزی برای او قرار بگذارد بعد از انجام آن کار، چیزی را که قرار گذاشته باید به او بدهد.