چگونه جهاد و شهادت سبب ورود به بهشت می شود؟
خداوند در سوره توبه می فرماید : ( انّ الله اشتری من المؤمنین انفسهم و اموالهم بانّ لهم الجنّه یقاتلون فی سبیل الله فیقتلون و یُقتلون وعداً علیه حقا فی التوراه و الانجیل و القرآن و مَن اوفی بعهده مِن الله فاستبشروا ببیعکم الذّی بایعتم به و ذلک هو الفوز العظیم )(1) : خداوند از مؤمنان جان ها و اموالشان را خریداری می کند که در برابر بهشت برای آنان باشد به این گونه که در راه خدا پیکار می کنند، می کشند و کشته می شوند. این وعده حقی است بر او که در تورات و انجیل و قرآن ( سه کتاب بزرگ آسمانی ) آمده، و چه کسی نسبت به عهدش از خدا وفادارتر است، حال که چنین است بشارت باد بر شما به خاطر معامله ای که با خدا کردید و این پیروزی بزرگی است، به راستی که تجارت بی نظیر و بی مانند است : خریدار خداوند، فروشندگان، مؤمنان مجاهد، متاعی که خریداری می شود جانها و اموالی است که خداوند خودش به آنها بخشیده، بهایی که برای آن پرداخته می شود، بهشت جاویدان، و سند این معامله سه کتاب بزرگ آسمانی است و به دنبال همه اینها تبریکی است که این خریدار به این فروشندگان می گوید. در روایتی آمده است : وقتی که این آیه نازل شد پیامبر اکرم (ص) در مسجد بودند و آیه را با صدای بلند تلاوت فرمودند و مردم تکبیر گفتند، مردی از انصار خدمت پیامبر (ص) آمد و پرسید راستی همین آیه نازل شد؟ پیامبر (ص) فرمودند : آری، مرد انصاری گفت : ( بیع ربیح لا نقیل و لا نستقیل ) : معامله ای است بسیار پر سود، نه تقاضای فسخ آن را خواهیم کرد و نه فسخ آن را می پذیریم. از آیه فوق استفاده می شود که نه تنها شهیدان راه خدا، بلکه پیروزمندان در جهاد نیز مشمول چنین معامله ای با خدا هستند و همین قدر که جان خود را در طبق اخلاص نهاده اند و به میدان جهاد می روند، مصداق معامله با خداست. و هدف اصلی در هم کوبیدن دشمن است نه شهادت، چرا که در آیه ( یقتلون ) ( دشمن را می کشند ) مقدم بر ( یُقتلون ) ( خود آنها شهید می شوند ) شده است ! لذا شهادت مقام والایی است که در این مسیر عائد گروهی از سعادتمندان می شود و به عبارت دیگر شهادت هدف نیست بلکه گذرگاهی است در راه هدف و این چنین، جهاد و شهادت هر دو از اسباب مهم ورود به بهشت برین می باشد. پی نوشت: 1- توبه / 111. منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم
عنوان سوال:

چگونه جهاد و شهادت سبب ورود به بهشت می شود؟


پاسخ:

خداوند در سوره توبه می فرماید : ( انّ الله اشتری من المؤمنین انفسهم و اموالهم بانّ لهم الجنّه یقاتلون فی سبیل الله فیقتلون و یُقتلون وعداً علیه حقا فی التوراه و الانجیل و القرآن و مَن اوفی بعهده مِن الله فاستبشروا ببیعکم الذّی بایعتم به و ذلک هو الفوز العظیم )(1) : خداوند از مؤمنان جان ها و اموالشان را خریداری می کند که در برابر بهشت برای آنان باشد به این گونه که در راه خدا پیکار می کنند، می کشند و کشته می شوند. این وعده حقی است بر او که در تورات و انجیل و قرآن ( سه کتاب بزرگ آسمانی ) آمده، و چه کسی نسبت به عهدش از خدا وفادارتر است، حال که چنین است بشارت باد بر شما به خاطر معامله ای که با خدا کردید و این پیروزی بزرگی است، به راستی که تجارت بی نظیر و بی مانند است : خریدار خداوند، فروشندگان، مؤمنان مجاهد، متاعی که خریداری می شود جانها و اموالی است که خداوند خودش به آنها بخشیده، بهایی که برای آن پرداخته می شود، بهشت جاویدان، و سند این معامله سه کتاب بزرگ آسمانی است و به دنبال همه اینها تبریکی است که این خریدار به این فروشندگان می گوید.
در روایتی آمده است : وقتی که این آیه نازل شد پیامبر اکرم (ص) در مسجد بودند و آیه را با صدای بلند تلاوت فرمودند و مردم تکبیر گفتند، مردی از انصار خدمت پیامبر (ص) آمد و پرسید راستی همین آیه نازل شد؟ پیامبر (ص) فرمودند : آری، مرد انصاری گفت : ( بیع ربیح لا نقیل و لا نستقیل ) : معامله ای است بسیار پر سود، نه تقاضای فسخ آن را خواهیم کرد و نه فسخ آن را می پذیریم.
از آیه فوق استفاده می شود که نه تنها شهیدان راه خدا، بلکه پیروزمندان در جهاد نیز مشمول چنین معامله ای با خدا هستند و همین قدر که جان خود را در طبق اخلاص نهاده اند و به میدان جهاد می روند، مصداق معامله با خداست. و هدف اصلی در هم کوبیدن دشمن است نه شهادت، چرا که در آیه ( یقتلون ) ( دشمن را می کشند ) مقدم بر ( یُقتلون ) ( خود آنها شهید می شوند ) شده است ! لذا شهادت مقام والایی است که در این مسیر عائد گروهی از سعادتمندان می شود و به عبارت دیگر شهادت هدف نیست بلکه گذرگاهی است در راه هدف و این چنین، جهاد و شهادت هر دو از اسباب مهم ورود به بهشت برین می باشد.
پی نوشت:
1- توبه / 111.
منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین