اهم لذات روحانی در بهشت کدام است؟
در آیات قرآن مجید گاهی از لذات و نعماتی یاد می شود که از افق افکار همه انسانها و از دایره اندیشه و تصور و خیال و وهم بیرون است چنانچه می فرماید ( فلا تعلم نفس ما اُخفی لهم من قرّه اعین جزاءً بما کانوا یعملون )(1) هیچ کس نمی داند چه پاداشهایی که مایه روشنی چشم هاست برای آنها نهفته شده است؟ این جزای اعمالی است که انجام می دادند. در روایتی از نبی اکرم (ص) است که می فرماید : ( إنّ الله یقول اعددت لعبادی الصّالحین ما لا عین رأت، و لا اذن سمعت، و لا خطر علی قلب بشر ) (2) خداوند می فرماید : برای بندگان صالحم پاداشهایی فراهم کرده ام که هیچ چشمی ندیده و هیچ گوشی نشنیده، و بر فکرکسی نگذشته است. در آیه فوق که بسیار سربسته به مواهب عظیم و معنوی و روحانی بهشتیان اشاره می کند از جمله آیاتی است که در وصف نعمات آمده که هیچ کس حتی پیامبران مرسل و فرشتگان مقرب الهی نیز نمی توانند به حقیقت آن پی ببرند که خداوند چه پاداشی برای بندگان خاصّش قرار داده است ولی آن چه مسلّم است این است که مقربّان خدا به درجاتی از قرب ذات پاک او، و مراحلی از وصال دیدار او و مراتبی از عنایات و الطاف او می رسند که تاکسی به آن نرسد نمی تواند آن را درک کند. پی نوشت: 1- سجده / 17. 2- پیام قرآن، ص 33. منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم
عنوان سوال:

اهم لذات روحانی در بهشت کدام است؟


پاسخ:

در آیات قرآن مجید گاهی از لذات و نعماتی یاد می شود که از افق افکار همه انسانها و از دایره اندیشه و تصور و خیال و وهم بیرون است چنانچه می فرماید ( فلا تعلم نفس ما اُخفی لهم من قرّه اعین جزاءً بما کانوا یعملون )(1) هیچ کس نمی داند چه پاداشهایی که مایه روشنی چشم هاست برای آنها نهفته شده است؟ این جزای اعمالی است که انجام می دادند.
در روایتی از نبی اکرم (ص) است که می فرماید : ( إنّ الله یقول اعددت لعبادی الصّالحین ما لا عین رأت، و لا اذن سمعت، و لا خطر علی قلب بشر ) (2) خداوند می فرماید : برای بندگان صالحم پاداشهایی فراهم کرده ام که هیچ چشمی ندیده و هیچ گوشی نشنیده، و بر فکرکسی نگذشته است.
در آیه فوق که بسیار سربسته به مواهب عظیم و معنوی و روحانی بهشتیان اشاره می کند از جمله آیاتی است که در وصف نعمات آمده که هیچ کس حتی پیامبران مرسل و فرشتگان مقرب الهی نیز نمی توانند به حقیقت آن پی ببرند که خداوند چه پاداشی برای بندگان خاصّش قرار داده است ولی آن چه مسلّم است این است که مقربّان خدا به درجاتی از قرب ذات پاک او، و مراحلی از وصال دیدار او و مراتبی از عنایات و الطاف او می رسند که تاکسی به آن نرسد نمی تواند آن را درک کند.
پی نوشت:
1- سجده / 17.
2- پیام قرآن، ص 33.
منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین