پاداش عظیم ابرار چیست و چه خصوصیاتی دارد؟
در سوره مبارکه دهر ضمن بیان احوالات متقّین از پاداش عظیم آنان یاد می کند و می فرماید : ( اِنّ الابرار یشربون من کأس مزاجها کافوراً)(1) : نیکان از جامی می نوشند که با عطر خوشی آمیخته است و این شراب طهور بهشتی بسیار معطر و خوشبوست که هم ذائقه از آن لذت می برد و هم شامه. و در آیه بعد اعلام می دارد که نیکان از هرجا که اراده کنند این چشمه را جاری می سازند، ( عیناً یشرب بها عبادالله یفجرونها تفجیرا )(2) : این چشمه چنان در اختیار و اراده ابرار و عباد الله است که هر جا اراده کنند از همانجا سر بر می آورد. در روایتی از امام محمد باقر (ع) است که در توصیف این چشمه می فرمایند : ( هی عین فی دار النبی تفجر الی دور الانبیاء و المؤمنین )(3) این چشمه ای است در خانه پیامبر اسلام (ص) که از آنجا به خانه سایر مؤمنین و انبیاء جاری می شود. همانگونه که در دنیا چشمه های علم و رحمت از خانه پیامبر اکرم به سوی بندگان خدا و نیکان سرازیر است در آخرت که تجسم بزرگی از این برنامه است چشمه شراب طهور از همین بیت وحی می جوشد و به خانه های مؤمنین سرازیر می شود. پی نوشت: 1- دهر / 5. 2- دهر / 6. 3- تفسیر نور الثقلین، ج 5، ص 477 ؛ روح المعانی، ج 29، ص 155 ؛ تفسیر نمونه، ج 25، ص 350. منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم
عنوان سوال:

پاداش عظیم ابرار چیست و چه خصوصیاتی دارد؟


پاسخ:

در سوره مبارکه دهر ضمن بیان احوالات متقّین از پاداش عظیم آنان یاد می کند و می فرماید : ( اِنّ الابرار یشربون من کأس مزاجها کافوراً)(1) : نیکان از جامی می نوشند که با عطر خوشی آمیخته است و این شراب طهور بهشتی بسیار معطر و خوشبوست که هم ذائقه از آن لذت می برد و هم شامه. و در آیه بعد اعلام می دارد که نیکان از هرجا که اراده کنند این چشمه را جاری می سازند، ( عیناً یشرب بها عبادالله یفجرونها تفجیرا )(2) : این چشمه چنان در اختیار و اراده ابرار و عباد الله است که هر جا اراده کنند از همانجا سر بر می آورد.
در روایتی از امام محمد باقر (ع) است که در توصیف این چشمه می فرمایند : ( هی عین فی دار النبی تفجر الی دور الانبیاء و المؤمنین )(3) این چشمه ای است در خانه پیامبر اسلام (ص) که از آنجا به خانه سایر مؤمنین و انبیاء جاری می شود. همانگونه که در دنیا چشمه های علم و رحمت از خانه پیامبر اکرم به سوی بندگان خدا و نیکان سرازیر است در آخرت که تجسم بزرگی از این برنامه است چشمه شراب طهور از همین بیت وحی می جوشد و به خانه های مؤمنین سرازیر می شود.
پی نوشت:
1- دهر / 5.
2- دهر / 6.
3- تفسیر نور الثقلین، ج 5، ص 477 ؛ روح المعانی، ج 29، ص 155 ؛ تفسیر نمونه، ج 25، ص 350.
منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین