انجام دادن چه اعمالی در روز عاشوار سفارش شده است؟
علما و بزرگان،براساس روایاتی که از امامان معصوم(ع) وارد شده، اعمالی را مناسب این روز دانسته اند که انجام دادن آنها ثواب داردکه به برخی ازآنها اشاره می کنیم. 1.دوری جستن از کارهایی که موجب لذت و خوشی است،مانند خوردن ،نوشیدن،پوشیدن لباس های زیبا،گردش و تفریح،مسافرت های تفریحی و شادی آفرین و برگزاری مجالس شادی.. 2.بر پا داشتن عزاداری و سوگوری؛امام باقر(ع) می فرماید:(دراین روز برامام حسین(ع) گریه و عزاداری کنید و اهل خانه را نیز به عزاداری و گریه تشویق کنید و در خانه خود مجلس مصیبت برپا دارید واظهار اندوه و ناراحتی کنید!) روشن است سفارش امام باقر(ع) مربوط به دوران هایی بوده که درمساجد وحسینیه ها،جلسه های عزاداری تشکیل نمی شد.همچنین،شامل افرادی می شود که توانایی بیرون رفتن از خانه را ندارند. سزاوار است این افراد در داخل خانه،جلسه عزا برپا کنند وبه یاد مصائب امام حسین(ع)اندوهناک و حزن انگیز اشک بریزند. 3.سلام دادن برامام حسین(ع)؛ براساس روایت امام باقر(ع) کسی که توانایی ندارد روز عاشورا در کربلا باشد،برآن حضرت سلام بدهد واگر بگوید:(السلام علیک یا اباعبدالله)کفایت می کند و بهتر است که بر دیگر شهدا نیز سلام بدهد. 4.رفتن به زیارت گاه ها. 5.صلوات فرستادن برمحمد و آل محمد. 6.از خداوند برای دشمنان اهل بیت(ع) نفرین و لعن بخواهد،چنان که امام باقر(ع) می فرماید:(با جدیت،برکشنده آن حضرت لعن و نفرین فرستید!) 7.دوستداران اهل بیت(ع) چون یکدیگر را دیدار کردند،گریه کنند و با این جمله ها به یکدیگر تعزیت گویند:(عظم الله اجورنا بمصابنا بالحسین(ع) وجعلنا و ایاکم من الطالبین بثاره مع ولیه الامام المهدی من آل محمد علیهم السلام). 8.اندوخته نکردن نیازمندی های زندگی درآن روز؛ در روایت است :(اگر انسان در روز عاشوار چیزی را ذخیره کند،برکتی نخواهد داشت وبرای خانواده او نیز برکت ندارد). 9.خواندن دو رکعت نماز پس ازسلام ونفرین برقاتلان آن حضرت؛این عمل را در آغاز روز و پیش ازظهر انجام دهد. منبع:ماهنامه اشارات، شماره128
عنوان سوال:

انجام دادن چه اعمالی در روز عاشوار سفارش شده است؟


پاسخ:

علما و بزرگان،براساس روایاتی که از امامان معصوم(ع) وارد شده، اعمالی را مناسب این روز دانسته اند که انجام دادن آنها ثواب داردکه به برخی ازآنها اشاره می کنیم.
1.دوری جستن از کارهایی که موجب لذت و خوشی است،مانند خوردن ،نوشیدن،پوشیدن لباس های زیبا،گردش و تفریح،مسافرت های تفریحی و شادی آفرین و برگزاری مجالس شادی..
2.بر پا داشتن عزاداری و سوگوری؛امام باقر(ع) می فرماید:(دراین روز برامام حسین(ع) گریه و عزاداری کنید و اهل خانه را نیز به عزاداری و گریه تشویق کنید و در خانه خود مجلس مصیبت برپا دارید واظهار اندوه و ناراحتی کنید!)
روشن است سفارش امام باقر(ع) مربوط به دوران هایی بوده که درمساجد وحسینیه ها،جلسه های عزاداری تشکیل نمی شد.همچنین،شامل افرادی می شود که توانایی بیرون رفتن از خانه را ندارند. سزاوار است این افراد در داخل خانه،جلسه عزا برپا کنند وبه یاد مصائب امام حسین(ع)اندوهناک و حزن انگیز اشک بریزند.
3.سلام دادن برامام حسین(ع)؛ براساس روایت امام باقر(ع) کسی که توانایی ندارد روز عاشورا در کربلا باشد،برآن حضرت سلام بدهد واگر بگوید:(السلام علیک یا اباعبدالله)کفایت می کند و بهتر است که بر دیگر شهدا نیز سلام بدهد.
4.رفتن به زیارت گاه ها.
5.صلوات فرستادن برمحمد و آل محمد.
6.از خداوند برای دشمنان اهل بیت(ع) نفرین و لعن بخواهد،چنان که امام باقر(ع) می فرماید:(با جدیت،برکشنده آن حضرت لعن و نفرین فرستید!)
7.دوستداران اهل بیت(ع) چون یکدیگر را دیدار کردند،گریه کنند و با این جمله ها به یکدیگر تعزیت گویند:(عظم الله اجورنا بمصابنا بالحسین(ع) وجعلنا و ایاکم من الطالبین بثاره مع ولیه الامام المهدی من آل محمد علیهم السلام).
8.اندوخته نکردن نیازمندی های زندگی درآن روز؛ در روایت است :(اگر انسان در روز عاشوار چیزی را ذخیره کند،برکتی نخواهد داشت وبرای خانواده او نیز برکت ندارد).
9.خواندن دو رکعت نماز پس ازسلام ونفرین برقاتلان آن حضرت؛این عمل را در آغاز روز و پیش ازظهر انجام دهد.
منبع:ماهنامه اشارات، شماره128





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین