درمورد سوره انعام چنین مطلبی نیافتیم ولی در مورد سوره عنکبوت حضرت صادق (ع )می فرماید : من قرأ سورة العنکبوت و الروم فی شهر رمضان لیلة ثلاث و عشرین فهو و الله یا أبا محمد من أهل الجنة....؛ هر کس سوره عنکبوت و روم را در شب 23 ماه رمضان بخواند سوگند به خدا از اهل بهشت است . مطلب مهم این است که وعده بهشت در این موارد به معنای وجود مقتضی است نه علت تامه ، یعنی زمینه به بهشت رفتن برای چنین کسانی مهیا تر و آماده تر است ولی در عین حال باید موانع موجود بر سر راه ورود به بهشت بر طرف گردد . در مرود برخی زیارات مانند زیارت امام حسین و امام رضا و حضرت معصومه –ع- نیز اگر با شناخت و معرفت آنها همراه باشد وعده بهشت داده شده است . منلایحضرهالفقیه 1 140 باب غسل المیت ..... ص : 131 - أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ –ع- در روایتی می فرماید : ضَمِنْتُ لِسِتَّةٍ الْجَنَّةَ رَجُلٌ خَرَجَ بِصَدَقَةٍ فَمَاتَ فَلَهُ الْجَنَّةُ وَ رَجُلٌ خَرَجَ یَعُودُ مَرِیضاً فَمَاتَ فَلَهُ الْجَنَّةُ وَ رَجُلٌ خَرَجَ مُجَاهِداً فِی سَبِیلِ اللَّهِ فَمَاتَ فَلَهُ الْجَنَّةُ وَ رَجُلٌ خَرَجَ حَاجّاً فَمَاتَ فَلَهُ الْجَنَّةُ وَ رَجُلٌ خَرَجَ إِلَی الْجُمُعَةِ فَمَاتَ فَلَهُ الْجَنَّةُ وَ رَجُلٌ خَرَجَ فِی جِنَازَةِ رَجُلٍ مُسْلِمٍ فَمَاتَ فَلَهُ الْجَنَّة من ضامن می شوم که در شش مورد انسان اهل بهشت است : 1- اگر فردی هنگام خروخ از خانه صدقهبدهد و بمیرد . 2- کسی که برای عیادت مریضی برود و بمیرد . 3- کسی که برای جهاد بیرون رود و بمیرد . 4- کسی که برای حج بیرون رود و بمیرد . 5- کسی که برای نماز جمعه بیرون رود و بمیرد 6- کسی که برای تشییع جنازه بیرون رود و بمیرد . 7- منلایحضرهالفقیه 1 474 باب ثواب صلاة اللیل ..... ص : 471 (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 1/100112934)
درمورد سوره انعام چنین مطلبی نیافتیم ولی در مورد سوره عنکبوت حضرت صادق (ع )می فرماید : من قرأ سورة العنکبوت و الروم فی شهر رمضان لیلة ثلاث و عشرین فهو و الله یا أبا محمد من أهل الجنة....؛ هر کس سوره عنکبوت و روم را در شب 23 ماه رمضان بخواند سوگند به خدا از اهل بهشت است .
مطلب مهم این است که وعده بهشت در این موارد به معنای وجود مقتضی است نه علت تامه ، یعنی زمینه به بهشت رفتن برای چنین کسانی مهیا تر و آماده تر است ولی در عین حال باید موانع موجود بر سر راه ورود به بهشت بر طرف گردد . در مرود برخی زیارات مانند زیارت امام حسین و امام رضا و حضرت معصومه –ع- نیز اگر با شناخت و معرفت آنها همراه باشد وعده بهشت داده شده است .
منلایحضرهالفقیه 1 140 باب غسل المیت ..... ص : 131
- أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ –ع- در روایتی می فرماید : ضَمِنْتُ لِسِتَّةٍ الْجَنَّةَ رَجُلٌ خَرَجَ بِصَدَقَةٍ فَمَاتَ فَلَهُ الْجَنَّةُ وَ رَجُلٌ خَرَجَ یَعُودُ مَرِیضاً فَمَاتَ فَلَهُ الْجَنَّةُ وَ رَجُلٌ خَرَجَ مُجَاهِداً فِی سَبِیلِ اللَّهِ فَمَاتَ فَلَهُ الْجَنَّةُ وَ رَجُلٌ خَرَجَ حَاجّاً فَمَاتَ فَلَهُ الْجَنَّةُ وَ رَجُلٌ خَرَجَ إِلَی الْجُمُعَةِ فَمَاتَ فَلَهُ الْجَنَّةُ وَ رَجُلٌ خَرَجَ فِی جِنَازَةِ رَجُلٍ مُسْلِمٍ فَمَاتَ فَلَهُ الْجَنَّة
من ضامن می شوم که در شش مورد انسان اهل بهشت است :
1- اگر فردی هنگام خروخ از خانه صدقهبدهد و بمیرد .
2- کسی که برای عیادت مریضی برود و بمیرد .
3- کسی که برای جهاد بیرون رود و بمیرد .
4- کسی که برای حج بیرون رود و بمیرد .
5- کسی که برای نماز جمعه بیرون رود و بمیرد
6- کسی که برای تشییع جنازه بیرون رود و بمیرد .
7- منلایحضرهالفقیه 1 474 باب ثواب صلاة اللیل ..... ص : 471 (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 1/100112934)
- [سایر] کلید بهشت در چه اعمالی است؟
- [سایر] آیا میشود که افراد بزرگ مثل سید ها به برخی افراد وعده بهشت بدهند؟
- [سایر] ترتیب وقوع وعده های الهی، نظیر: ظهور امام زمان (علیه السلام)، قیامت، بهشت، جهنم، و... چگونه است؟
- [سایر] برای کسانی که بهشتی در دنیا برای خود ساخته اند، چگونه می توان با وعده بهشت، آنها را جذب دین کرد؟
- [سایر] در مورد وعده تمام یاران پیامبر به بهشت که با توجه به آیه 100 سوره توبه " وَالسَّابِقُونَ الأَوَّلُونَ..." خداوند ذکر کرده چه جوابی دارید؟
- [سایر] آیا بهشت و جهنمی که وعده داده شده، هم اکنون خلق شده است؟ آیا قیامت یا صحرای محشر و حسابرسی کره زمین خواهد بود؟
- [سایر] آیا درست است که پیامبر(ص) به طلحه وعده بهشت دادند، با اینکه بعدها طلحه از مسببان جنگ جمل بوده است؟
- [سایر] برخی اهل سنت حدیثی را از پیامبر(صلیاللهعلیه) مطرح میکنند به عنوان (عشرة مبشرة) که وعده بهشت به این ده نفر داده شده است. آیا چنین چیزی واقعیت دارد؟
- [سایر] باسلام، چه کسانی در بهشت فردوس با محمد(ص) و آل محمد همنشین خواهند بود؟ انجام چه اعمالی سبب این همنشینی میشود؟ برخی میگویند کسانی هستند که در بهشت تنها یکبار امام حسین(ع) را زیارت میکنند... چرا همنشین شدن با ائمه شرطهای سخت دارد؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] آیا تخلّف از وعده جایز است؟
- [آیت الله اردبیلی] برای اعمالی از وضو که خود میتواند آنها را به تنهایی انجام دهد، نباید کمک بگیرد. * شرط دوازدهم:استعمال آب برای او مانعی نداشته باشد.
- [آیت الله اردبیلی] وظیفه نفساء در امور واجب و حرام مانند حائض است؛ همچنین اعمالی که برای حائض مستحب و مکروه است، برای نفساء نیز مستحب و مکروه میباشد.
- [آیت الله اردبیلی] نماز آیات بر مستحاضه واجب است و بنابر احتیاط واجب باید برای نماز آیات نیز اعمالی را که برای نمازهای واجب روزانه گفته شد، انجام دهد و اگر در وقت نماز واجب روزانه، نماز آیات بر مستحاضه واجب شود، گرچه بخواهد هر دو را پشت سر هم بجا آورد، احتیاط واجب آن است که برای نماز آیات نیز تمام اعمالی را که برای نماز روزانه بر او واجب است انجام دهد و هر دو را با یک غسل و وضو بجا نیاورد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر کسی که وظیفه او تیمّم است برای کاری تیمّم کند، تا تیمّم و عذر او باقی است، میتواند اعمالی را که باید با وضو یا غسل انجام داد بجا آورد، ولی اگر با داشتن آب برای نماز میّت یا خوابیدن تیمّم کرده باشد، فقط کاری را که برای آن تیمّم نموده میتواند انجام دهد و چنانچه به خاطر تنگی وقت تیمم کرده باشد، به احتیاط واجب نباید سایر اعمالی را که احتیاج به وضو یا غسل دارند انجام دهد.
- [آیت الله مظاهری] اگر تخلّف از وعده با عذر موجّه باشد، گرچه حرام نیست، ولی در صورتی که ضمانآور باشد ضمان رفع نمیشود و باید جبران خسارت کند و لااقل او را راضی نماید.
- [آیت الله اردبیلی] زن مستحاضه احتیاطا باید نماز قضا نخواند تا پاک شود، مگر این که وقت نماز قضا تنگ باشد که در این صورت باید برای هر نماز قضا اعمالی را که برای نماز ادا بر او واجب است انجام دهد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر روزهدار سهوا یکی از اعمالی را که روزه را باطل میکنند، انجام دهد و به گمان این که روزهاش باطل شده، دوباره عمدا یکی از آنها را بجا آورد، روزه او باطل میشود.
- [آیت الله اردبیلی] اگر به واسطه ندانستن مسأله، یکی از اعمالی را که روزه را باطل میکنند انجام دهد، چنانچه در آموختن مسأله کوتاهی کرده باشد، روزه او باطل است و اگر کوتاهی نکرده باشد نیز بنابر احتیاط روزهاش باطل است.
- [آیت الله بهجت] در صورتی که زن برای اعمالی غیر از شیر دادن، اجیر غیر شوهر شود، چنانچه این اجیر شدن با حق شوهر منافات داشته باشد، باید با اجازه شوهر باشد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر در مقابل طلبی که از کسی دارد چک یا سفته یا براتی داشته باشد و بخواهد طلب خود را پیشاز وعده آن به کمتر از آن بفروشد، اشکال ندارد. احکام حواله دادن احکام حواله دادن