به استناد آیات ذیل بهشت هم اکنون وجود خارجی دارد: خداوند متعال در آیه شریفه 133 آل عمران می فرماید: ( و سارعوا الی مغفرهٍ من ربّکم و جنّهٍ عرضُها السمواتُ و الارضُ اُعدَّت للمتقیّن؛ بر یکدیگر سبقت بجویید برای رسیدن به آمرزش پروردگار خود و بهشتی که وسعت آن آسمانها و زمین است و برای پرهیزکاران آماده شده است. ) لذا بهشت الان موجود است و بعداً در اثر اعمال نیک انسان ها توسعه می یابد. در توصیف جریان معراج پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در آیات 13 و 14 و 15 سوره نجم می فرماید : ( و لقد رأه نزله اخری عند سدرهُ المنتهی عندها جنه المأوی ؛ بار دیگر پیامبر جبرئیل را نزد ( سدره المنتهی ) در آنجا که بهشت جاویدان قرار داشت مشاهده کرد. ) ( این تعبیر گواهی بر وجود فعلی بهشت است ) و روایتی است از امام رضا (علیه السلام) که در پاسخ سئوال صحابه که عرض کردند، آیا بهشت و دوزخ الان موجودند؟ فرمودند : ( و اِنّ رسول الله قد دخل الجنّه و رأی النّار لَمّا عُرج به الی السّماء ؛ آری آفریده شده اند و پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) به هنگام معراج وارد بهشت شد و دوزخ را نیز مشاهده کرد.) (1) پی نوشت: 1. بحار الانوار، ج 8، ص 119، حدیث 6. منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم
به استناد آیات ذیل بهشت هم اکنون وجود خارجی دارد:
خداوند متعال در آیه شریفه 133 آل عمران می فرماید:
( و سارعوا الی مغفرهٍ من ربّکم و جنّهٍ عرضُها السمواتُ و الارضُ اُعدَّت للمتقیّن؛ بر یکدیگر سبقت بجویید برای رسیدن به آمرزش پروردگار خود و بهشتی که وسعت آن آسمانها و زمین است و برای پرهیزکاران آماده شده است. ) لذا بهشت الان موجود است و بعداً در اثر اعمال نیک انسان ها توسعه می یابد.
در توصیف جریان معراج پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در آیات 13 و 14 و 15 سوره نجم می فرماید :
( و لقد رأه نزله اخری عند سدرهُ المنتهی عندها جنه المأوی ؛ بار دیگر پیامبر جبرئیل را نزد ( سدره المنتهی ) در آنجا که بهشت جاویدان قرار داشت مشاهده کرد. ) ( این تعبیر گواهی بر وجود فعلی بهشت است ) و روایتی است از امام رضا (علیه السلام) که در پاسخ سئوال صحابه که عرض کردند، آیا بهشت و دوزخ الان موجودند؟ فرمودند : ( و اِنّ رسول الله قد دخل الجنّه و رأی النّار لَمّا عُرج به الی السّماء ؛ آری آفریده شده اند و پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) به هنگام معراج وارد بهشت شد و دوزخ را نیز مشاهده کرد.) (1)
پی نوشت:
1. بحار الانوار، ج 8، ص 119، حدیث 6.
منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم
- [سایر] آیا بهشت هم اکنون وجود خارجی دارد؟
- [سایر] اگر بهشت وجود خارجی دارد در کجا واقع شده است؟
- [سایر] بهشت آدم کدام بهشت بود ؟
- [سایر] آیا بهشت دارای درجات گوناگون است؟ فرق جنت الماوی و جنت النعیم چیست؟
- [سایر] شرایط تأمین نیروی انسانی از میان اتباع خارجی و تعهدات شرکتها و موسسات خارجی در زمینه اجرای مقررات قانون کار؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] رشوه دادن به خبرنگاران و نویسندگان خارجی برای درج مطلب به نفع نظام در رسانه های خارجی چه حکمی دارد؟
- [سایر] طبقات و درجات بهشت چگونه است؟ و آیا غیر از دو بهشت خائفان بهشت دیگری هم وجود دارد؟
- [سایر] بهشت کجاست ؟ آیا بهشت و دوزخ در همین دنیاست ؟
- [سایر] بهشت برزخی چه تفاوتی با بهشت قیامت دارد؟
- [سایر] سیاست خارجی واتیکان چیست؟
- [آیت الله سیستانی] مقداری از لبها و پلک چشم که موقع بستن ، روی هم میآید حکم باطن را دارد ، پس چنانچه با نجاست خارجی ملاقات کند آب کشیدن آن لازم نیست ، ولی جایی را که انسان نمیداند از ظاهر بدن است یا باطن آن ، اگر با نجاست خارجی ملاقات کند لازم است آن را آب بکشد .
- [آیت الله جوادی آملی] .اشاره افراد گنگ, به منزله صیغه لفظی آن هاست و تحویل و تحوّل خارجی آنان, همانند دیگران داد و ستد معاطاتی است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر بواسطه نفوذ سیاسی یا اقتصادی و تجاری اجانب خوف آن باشد که تسلط بر بلاد مسلمین پیدا کنند، واجب است بر مسلمانان، دفاع به هر نحو که ممکن است، و قطع ایادی اجانب. چه عمال داخلی باشند یا خارجی.
- [آیت الله وحید خراسانی] خرید و فروش پول های خارجی مانند دینار به تومان به زیادتر از انچه خریداری شده یا کمتر یا مساوی با ان جایز است و فرق نمی کند که معامله با مدت باشد یا بدون مدت
- [آیت الله نوری همدانی] اگر به واسطة توسعة نفوذ سیاسی یا اقتصادی وتجاری اجانب خوف آن باشد که تسلّط بر بلاد مسلمین پیداکنند ، واجب است بر مسلمانان ، دفاع به هر نحوکه ممکن است ، وقطع ایادی اجانب چه عمّال داخلی باشند یا خارجی .
- [آیت الله اردبیلی] اگر چیزی مانند انگشتان دست، دندان مصنوعی، موادی که دندان را با آن پر میکنند، باقی مانده غذا و یا هر جسم خارجی دیگر، در باطن بدن (مانند داخل دهان یا بینی) با نجاست تماس پیدا کند، چنانچه برخورد با نجاست در قسمتهایی از باطن باشد که معمولاً دیده میشود، بنابر احتیاط واجب باید آن را آب کشید و چنانچه در قسمتهایی باشد که معمولاً دیده نمیشود مانند انتهای دهان در صورتی که عین نجاست در آن جسم خارجی نباشد، آب کشیدن آن لازم نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] معاملات ارزی جایز است، یعنی می توان اسکناس ایرانی را به لیره سوری یا ریال سعودی یا مارک یا دلار معامله کرد و کم و زیاد در آن اشکالی ندارد، ولی اگر کسی پولی را به دیگری قرض بدهد خواه پول ایرانی باشد یا پول خارجی فقط همان مقداررا می تواند از او بگیرد و زیادتر از آن ربا و حرام است و اگر کسی مقداری پول خارجی مثلاً یکصد مارک به دیگری وام بدهد، بعد ناچار شود در مقابل آن ریال ایرانی تحویل دهد باید به نرخ بازار متعارف و معمول حساب کند، مگر این که طلبکار به کمتر از آن راضی شود.
- [آیت الله علوی گرگانی] خرید وفروش پولهای خارجی به زیادتر از آنچه خریداری شده، جائز است چه به بیشتر از آنچه خریده است بفروشد یا به مساوی وفرقندارد که معامله با مدت باشد یا بدون مدّت، چون بانک همانطوری کهمعاملات بغیر مدّت انجام میدهد، معاملات مدتدار نیز انجام میدهد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . بر تجار و بازرگانان مسلمان، واجب است به وجوب کفایی که از رخنه کردن بیگانگان داخلی و خارجی در امور تجارت و صنایع و مؤسسات بازرگانی با همکاری و مشورت یکدیگر و تأسیس شرکت های مشابه، جلوگیری نمایند و نگذارند فرق ضاله و بیگانه زمامدار امور اقتصادی مسلمین شوند و به هر وسیله ای ممکن است ایادی آنها را قطع نمایند.
- [امام خمینی] اگر به واسطه توسعه نفوذ سیاسی یا اقتصادی و تجاری اجانب خوف آن باشد که تسلط بر بلاد مسلمین پیدا کنند، واجب است بر مسلمانان، دفاع به هر نحو که ممکن است، و قطع ایادی اجانب. چه عمّال داخلی باشند یا خارجی.