در مورد هیزم جهنم تعابیر فراوانی در آیات قرآن است از جمله در سوره ی مبارکهء ی بقره می فرماید: (فاتقوا النار التی وقودها الناس و الحجارة)(87): از آتشی بترسید که هیزم آن بدن های مردم بی ایمان و همچنین سنگهاست. وسنگها و حجاره منظور بتهایی است که کافران می پرستیدند. و در جایی دیگر از قرآن آمده است: (انکم وما تعبدون من دون الله حصب جهنم)(88): شما و آنچه غیر از خدا می پرستید آتشگیره و هیزم جهنم است. و نیز در سوره ی آل عمران می فرماید: (واولئک هم وقود النّار)(89): آنها (مجرمان) در آتش سوزانی گرفتار می شوند که خودشان هیزم آن می باشند. تعبیر فوق می رساند که آتش دوزخ از درون وجود خود گناهکاران زبانه می کشد و وجود آنهاست که آنها را آتش می زند و در تأیید آیه فوق در سوره همزه نیز می خوانیم: (نار الله الموقده التّی تطّلع علی الافئده)(90): آتش سوزان پروردگار که از درون دلها سرچشمه می گیرد و بر قلبها سایه می افکند. ونیز در آیه 15 سوره جن آمده است: (واما القاسطون فکانوا لجهنم حطبا): و اما ظالمان آتشگیره و هیزم دوزخند و آتش از درون وجودشان زبانه می کشد لذا هیزم جهنم چیزی جز وجود خود مجرمین نمی باشد. وعمل خود آنهاست که سبب آتش می شود و چون با آن بدن مرتکب گناه شده اند لذا آتش هم از درون وجود خودشان زبانه می کشد. پی نوشت: 1-بقره/24. 2-انبیاء/98. 3-آل عمران/11. 4-همزه/7و6. منبع: تصویر دوزخ و دوزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی،انتشارات جامعه القرآن الکریم
در مورد هیزم جهنم تعابیر فراوانی در آیات قرآن است از جمله در سوره ی مبارکهء ی بقره می فرماید: (فاتقوا النار التی وقودها الناس و الحجارة)(87): از آتشی بترسید که هیزم آن بدن های مردم بی ایمان و همچنین سنگهاست. وسنگها و حجاره منظور بتهایی است که کافران می پرستیدند. و در جایی دیگر از قرآن آمده است: (انکم وما تعبدون من دون الله حصب جهنم)(88): شما و آنچه غیر از خدا می پرستید آتشگیره و هیزم جهنم است. و نیز در سوره ی آل عمران می فرماید: (واولئک هم وقود النّار)(89): آنها (مجرمان) در آتش سوزانی گرفتار می شوند که خودشان هیزم آن می باشند. تعبیر فوق می رساند که آتش دوزخ از درون وجود خود گناهکاران زبانه می کشد و وجود آنهاست که آنها را آتش می زند و در تأیید آیه فوق در سوره همزه نیز می خوانیم: (نار الله الموقده التّی تطّلع علی الافئده)(90): آتش سوزان پروردگار که از درون دلها سرچشمه می گیرد و بر قلبها سایه می افکند. ونیز در آیه 15 سوره جن آمده است: (واما القاسطون فکانوا لجهنم حطبا): و اما ظالمان آتشگیره و هیزم دوزخند و آتش از درون وجودشان زبانه می کشد لذا هیزم جهنم چیزی جز وجود خود مجرمین نمی باشد. وعمل خود آنهاست که سبب آتش می شود و چون با آن بدن مرتکب گناه شده اند لذا آتش هم از درون وجود خودشان زبانه می کشد.
پی نوشت:
1-بقره/24.
2-انبیاء/98.
3-آل عمران/11.
4-همزه/7و6.
منبع: تصویر دوزخ و دوزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی،انتشارات جامعه القرآن الکریم
- [سایر] کدام زن هیزم کش آتش جهنم است؟
- [آیت الله علوی گرگانی] شخصی با هیزم غصبی آب گرم کرده و غسل جنابت میکند چه صورت دارد؟
- [سایر] درسته که سنیها اهل جهنم اند و میرن جهنم؟
- [سایر] راز آفرینش دوزخ چیست؟
- [سایر] ویژگی سایه دوزخ چیست؟
- [سایر] ماهیّت دوزخ چیست؟
- [سایر] فلسفه وجود جهنم وبهشت چیست ؟
- [سایر] حقیقت بهشت و جهنم چیست؟
- [سایر] چرا خداوند جهنم را آفرید؟
- [سایر] آیا دوزخ قابل مشاهده است؟
- [آیت الله مظاهری] زنا دادن و زنا کردن از گناهان بزرگ در اسلام است و قرآن شریف میفرماید اگر بدون توبه از دنیا بروند، در حالی که سالها در جهنّم میباشند، لجام شده و خوار و ذلیل نیز هستند، و کیفر آنها در دنیا اگر نزد حاکم اسلامی اثبات شود، صد تازیانه در میان مردم است، و اگر زن زنا کار، شوهر داشته یا مرد زانی، زن داشته باشد و این عمل زشت را انجام دهد، علاوه بر اینکه حدّ او سنگسار است- که نظیر این کیفر در اسلام کمنظیر یا بینظیر است- اگر بدون توبه از دنیا برود، مطابق آنچه در روایات آمده، در جهنّم بوی بد عورتین او اهل جهنّم را آزرده میکند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] ربنا آتنا فی الدنْیا حسنةً و فی الاْخرة حسنةً و قنا عذاب النار: خداوندا در دنیا و درسرای دیگر به ما نیکی مرحمت فرما و ما را از عذاب دوزخ نگاه دار!
- [آیت الله علوی گرگانی] هرگاه کسی پسری را از روی شهوت ببوسد، حاکم شرع از سی تازیانه تا نودونه تازیانه هرقدر صلاح میداند، به او میزند، وروایت شده است که خداوند عالم دهانهای از آتش بدهان او میزند وملائکه آسمان و زمین و ملائکه رحمت و غضب بر او لعنت میکنند و جهنّم برای او مهیّا خواهد بود ولی اگر توبه کند، توبه او قبول میشود.
- [آیت الله بروجردی] هرگاه پسری را از روی شهوت ببوسد، حاکم شرع از سی تا نود هر قدر صلاح میداند تازیانه به او میزند و روایت شده که خداوند عالم دهانهای از آتش به دهان او میزند و ملائکة آسمان و زمین و ملائکة رحمت و غضب بر او لعنت میکنند و جهنم برای او مهیا خواهد بود، ولی اگر توبه کند توبهی او قبول میشود.
- [آیت الله خوئی] هر گاه کسی پسری را از روی شهوت ببوسد، حاکم شرع از سی تازیانه تا نود و نه تازیانه هر قدر صلاح میداند، به او میزند. و روایت شده است که خداوند عالم دهانهای از آتش به دهان او میزند و ملائکة آسمان و زمین و ملائکه رحمت و غضب بر او لعنت میکنند و جهنم برای او مهیا خواهد بود. ولی اگر توبه کند توبة او قبول میشود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . هرگاه کسی پسری را از روی شهوت ببوسد، حاکم شرع از سی تا نود و نه تازیانه هر قدر صلاح میداند به او میزند، و روایت شده است که خداوند عالم دهانهای از آتش به دهان او میزند و ملائکه آسمان و زمین و ملائکه رحمت و غضب بر او لعنت میکنند، و جهنم برای او مهیا خواهد بود، ولی اگر توبه کند، توبه او قبول میشود.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] هرگاه کسی پسری را از روی شهوت ببوسد؛ حاکم شرع از سی تازیانه تا نود و نه تازیانه هر قدر صلاح می داند؛ به او می زند. و روایت شده است که خداوند عالم دهانه ای از آتش به دهان او می زند و ملائکه آسمان و زمین و ملائکه رحمت و غضب بر او لعنت می کنند و جهنم برای او مهیا خواهد بود. ولی اگر توبه کند توبه او قبول می شود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] هر گاه کسی در حال احرام پسری را از روی شهوت ببوسد، صد تازیانه به او میزنند و اگر چنین گناهی را در غیر حال احرام مرتکب شود هر مقداری که حاکم شرع صلاح بداند، از سی تازیانه تا نود تازیانه، به او میزنند. درباره این گناه روایت شده که هر کس آن را مرتکب شود، خداوند عالم دهانهای از آتش به دهان او میزند و نیز روایت شده که ملائکه آسمان و زمین و ملائکه رحمت و غضب بر او لعنت میکنند و جهنم برای او مهیّا است.
- [آیت الله جوادی آملی] .مستحب است نمازگزار پس از نماز در حالی که رو به قبله و با طهارت است, به ذکر، دعا، تلاوت و مانند آن که وارد شده, اشتغال داشته باشد. کار نیک, مانند تفکّر در عظمت خدا و گریه هراس از دوزخ یا شوق به بهشت یا اشتیاق به لقای الهی, از نمونههای خوبِ تعقیب نماز است. از بهترین ذکر تعقیبی، تسبیح حضرت زهرا(س) است و آن به این ترتیب است: سی و چهار بار (اللّه اکبر), سی و سه بار (الحمد للّه) و سی و سه بار (سبحان اللّه), هرچند تقدیم (سبحان اللّه) بر (الحمد للّه) صحیح است؛ لیکن اَولی تقدیم (الحمد للّه) بر (سبحان اللّه) است.
- [آیت الله مظاهری] تهمت اقسام و مراتبی دارد: الف) افترا بر خدا و پیامبران و اوصیای گرامی صلوات اللَّه علیهم اجمعین و قرآن شریف این قسم افترا و تهمت را بالاترین ظلمها میداند: (وَ مَنْ اظْلَمُ مِمَّنِ افْتَری عَلَی اللَّهِ الْکَذِب)[2] (و چه کسی ستمگرتر از آن کس که به خدا دروغ میبندد؟) ب) افترای زنا به زنها و مردان پاکدامن که این افترا و تهمت علاوه بر گناه بزرگی که دارد، اگر منجر به دادگاه شود، حاکم اسلامی باید او را حدّ قذف که هشتاد تازیانه است بزند. ج) افترا و تهمت به افرادی که تهمت به آنان موجب تضعیف دین میشود، نظیر تهمت به علما و افرادی که وابسته به دین میباشند که گناه این قسم تهمت، مضاعف و نظیر افترا بر خدا و پیامبر و ائمّه طاهرین است. د) افترا و تهمت به افراد معمولی، که این قسم تهمت گرچه گناه مضاعف ندارد، ولی در روایات آمده است که در روز قیامت آن تهمتزننده را بر روی چرکها و خونها نگاه میدارند تا مردم از حساب فارغ شوند سپس او را به جهنّم میبرند.