ولایت تکوینی دارای چه نتایجی است ؟
در مصباح الشریعه آمده است :العبودیة جوهرة کنهها الربوبیة(1) ؛((بندگی و پیمودن قرب به خدا گوهری است که نتیجه آن خداوندگاری و کسب قدرت و توانایی بیشتر است .)) قرب الهی آثار فراوانی دارد که به برخی از آنها اشاره می کنیم : 1- تسلط بر نفس خداوند متعال می فرماید:ان الصلواة تنهی عن الفحشاء و المنکر(2) ؛((نماز انسان را از منکرات و بدی ها باز می دارد.)) 2- بینش خاص از مزایای قرب الهی این است که انسان در سایه صفا و روشنی دل ، بینش خاصی پیدا می کند که با آن حق و باطل را به روشنی تشخیص می دهد و هرگز گمراه نمی شود. قرآن می فرماید:یا ایها الذین آمنوا ان تتقوا الله یجعل لکم فرقانا(3) ؛((ای کسانی که ایمان آوردید ، اگر پرهیزکار باشید خدا به شما نیرویی می بخشد که با آن ، حق و باطل را به خوبی تشخیص می دهید. 3- نفی خواطر پویندگان راه عبودیت به واسطه تکامل و قدرتی که در سایه بندگی می یابند ، بر تمام اندیشه های پراکنده خود مسلط می شوند و در حال عبادت آن چنان تمرکز فکری و حضور قلب دارند که از غیر خدا غافل می شوند و غرق جمال و کمال خدا می گردند. ابو علی سینا می گوید:((عبادت نوعی ورزش برای قوای فکری است که بر اثر تکرار و عادت به حضور در محضر خدا ، فکر را از توجه به مسائل مربوط به طبیعت و ماده به سوی تصورات ملکوتی می کشاند. قوای فکری تسلیم باطن و فطرت خدا جوی انسان می گردد و مطیع او می شوند)). (4) 4- خلع نفس در جهان طبیعت ، روح و بدن نیاز شدیدی به یکدیگر دارند. ولی گاهی روح ، بر اثر کمال و قدرتی که از جانب قرب الهی پیدا می کند از استخدام بدن بی نیاز می شود و می تواند خود را از بدن خلع نماید. 5- تصرف در جهان طبیعت در پرتو عبادت و قرب الهی ، نه تنها حوزه بدن تحت فرمان انسان قرار می گیرد ، بلکه جهان طبیعت مطیع انسان می گردد و به اذن پروردگار در پرتو نیرو و قدرتی که از تقرب به خدا کسب نموده است در طبیعت تصرف می کند و مبدا یک سلسله معجزه ها و کرامات می شود ، و در حقیقت دارای قدرت بر تصرف و تسلط بر تکوین می شود. پی نوشتها: 1- مصباح الشریعه ، ح 1. 2- سوره عنکبوت ، آیه 45. 3- سوره انفال ، آیه 29. 4- اشارات ، ج 3 ، ص 370. منبع : موعود شناسی وپاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی ، انتشارات مسجد مقدس جمکران
عنوان سوال:

ولایت تکوینی دارای چه نتایجی است ؟


پاسخ:

در مصباح الشریعه آمده است :العبودیة جوهرة کنهها الربوبیة(1) ؛((بندگی و پیمودن قرب به خدا گوهری است که نتیجه آن خداوندگاری و کسب قدرت و توانایی بیشتر است .))
قرب الهی آثار فراوانی دارد که به برخی از آنها اشاره می کنیم :
1- تسلط بر نفس
خداوند متعال می فرماید:ان الصلواة تنهی عن الفحشاء و المنکر(2) ؛((نماز انسان را از منکرات و بدی ها باز می دارد.))
2- بینش خاص
از مزایای قرب الهی این است که انسان در سایه صفا و روشنی دل ، بینش خاصی پیدا می کند که با آن حق و باطل را به روشنی تشخیص می دهد و هرگز گمراه نمی شود.
قرآن می فرماید:یا ایها الذین آمنوا ان تتقوا الله یجعل لکم فرقانا(3) ؛((ای کسانی که ایمان آوردید ، اگر پرهیزکار باشید خدا به شما نیرویی می بخشد که با آن ، حق و باطل را به خوبی تشخیص می دهید.
3- نفی خواطر
پویندگان راه عبودیت به واسطه تکامل و قدرتی که در سایه بندگی می یابند ، بر تمام اندیشه های پراکنده خود مسلط می شوند و در حال عبادت آن چنان تمرکز فکری و حضور قلب دارند که از غیر خدا غافل می شوند و غرق جمال و کمال خدا می گردند.
ابو علی سینا می گوید:((عبادت نوعی ورزش برای قوای فکری است که بر اثر تکرار و عادت به حضور در محضر خدا ، فکر را از توجه به مسائل مربوط به طبیعت و ماده به سوی تصورات ملکوتی می کشاند. قوای فکری تسلیم باطن و فطرت خدا جوی انسان می گردد و مطیع او می شوند)). (4)
4- خلع نفس
در جهان طبیعت ، روح و بدن نیاز شدیدی به یکدیگر دارند. ولی گاهی روح ، بر اثر کمال و قدرتی که از جانب قرب الهی پیدا می کند از استخدام بدن بی نیاز می شود و می تواند خود را از بدن خلع نماید.
5- تصرف در جهان طبیعت
در پرتو عبادت و قرب الهی ، نه تنها حوزه بدن تحت فرمان انسان قرار می گیرد ، بلکه جهان طبیعت مطیع انسان می گردد و به اذن پروردگار در پرتو نیرو و قدرتی که از تقرب به خدا کسب نموده است در طبیعت تصرف می کند و مبدا یک سلسله معجزه ها و کرامات می شود ، و در حقیقت دارای قدرت بر تصرف و تسلط بر تکوین می شود.
پی نوشتها:
1- مصباح الشریعه ، ح 1.
2- سوره عنکبوت ، آیه 45.
3- سوره انفال ، آیه 29.
4- اشارات ، ج 3 ، ص 370.
منبع : موعود شناسی وپاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی ، انتشارات مسجد مقدس جمکران





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین