ممکن است افرادی خیال کنند که در عصر علم و دانش ، بشر چه نیازی به امام دارد؟ بشریت روز به روز مستقل تر و کامل تر می شود و طبعا نیازمندی اش به کمک های غیبی کمتر می گردد ، عقل و علم تدریجا این خلاها را پر می کنند ... . پاسخ : قطعا خطراتی که در عصر علم و تکنیک برای بشریت است به مراتب از خطرهای عصرهای پیشین بیشتر است . اشتباه است که خیال کنیم منشا انحرافات بشر همیشه نادانی بوده است . انحرافات بشر بیشتر از ناحیه غرایز و تمایلات مهار نشده است ، از ناحیه شهوت و غضب است . از ناحیه افزون طلبی ، جاه طلبی ، برتری طلبی ، لذت طلبی و بالاخره نفس پرستی و نفع پرستی است . آیا در پرتو علم همه اینها اصلاح شده و روح عدالت و تقوا و رضا به حق خود و حد خود و عفاف و راستی و درستی جایگزین آن شده است ؟ یا کار کاملا برعکس است . علم امروزه به صورت بزرگ ترین دشمن بشر در آمده است ، چرا چنین شده است ؟ جوابش این است که علم چراغ است ، روشنایی است . استفاده از آن بستگی دارد که بشر این چراغ را در چه مواردی و برای چه هدفی به کار برد. بشر از علم همچون ابزاری برای هدف های خویش استفاده می کند اما هدف بشر چیست و چه باید باشد؟ علم قادر به بیان آن نیست ! این کار دین است . علم ، همه چیز را تحت تسلط خود قرار می دهد مگر انسان و غرایز او را. ویل دورانت درباره انسان عصر ماشین می گوید:((ما از نظر ماشین توانگر شده ایم و از نظر مقاصد فقیر)). (1) انسان عصر علم و دانش با انسان ما قبل این عصر در اینکه اسیر و بنده خشم و شهوت خویش است هیچ فرقی نکرده است . علم نتوانسته است آزادی از هوای نفس را به او بدهد. علم نتوانسته است ... . پی نوشت: 1- لذات فلسفه ، بخش دعوت . منبع :موعود شناسی وپاسخ به شبهات، نویسنده: علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران
ممکن است افرادی خیال کنند که در عصر علم و دانش ، بشر چه نیازی به امام دارد؟ بشریت روز به روز مستقل تر و کامل تر می شود و طبعا نیازمندی اش به کمک های غیبی کمتر می گردد ، عقل و علم تدریجا این خلاها را پر می کنند ... .
پاسخ :
قطعا خطراتی که در عصر علم و تکنیک برای بشریت است به مراتب از خطرهای عصرهای پیشین بیشتر است . اشتباه است که خیال کنیم منشا انحرافات بشر همیشه نادانی بوده است . انحرافات بشر بیشتر از ناحیه غرایز و تمایلات مهار نشده است ، از ناحیه شهوت و غضب است . از ناحیه افزون طلبی ، جاه طلبی ، برتری طلبی ، لذت طلبی و بالاخره نفس پرستی و نفع پرستی است . آیا در پرتو علم همه اینها اصلاح شده و روح عدالت و تقوا و رضا به حق خود و حد خود و عفاف و راستی و درستی جایگزین آن شده است ؟ یا کار کاملا برعکس است .
علم امروزه به صورت بزرگ ترین دشمن بشر در آمده است ، چرا چنین شده است ؟ جوابش این است که علم چراغ است ، روشنایی است . استفاده از آن بستگی دارد که بشر این چراغ را در چه مواردی و برای چه هدفی به کار برد. بشر از علم همچون ابزاری برای هدف های خویش استفاده می کند اما هدف بشر چیست و چه باید باشد؟ علم قادر به بیان آن نیست ! این کار دین است . علم ، همه چیز را تحت تسلط خود قرار می دهد مگر انسان و غرایز او را.
ویل دورانت درباره انسان عصر ماشین می گوید:((ما از نظر ماشین توانگر شده ایم و از نظر مقاصد فقیر)). (1) انسان عصر علم و دانش با انسان ما قبل این عصر در اینکه اسیر و بنده خشم و شهوت خویش است هیچ فرقی نکرده است . علم نتوانسته است آزادی از هوای نفس را به او بدهد. علم نتوانسته است ... .
پی نوشت:
1- لذات فلسفه ، بخش دعوت .
منبع :موعود شناسی وپاسخ به شبهات، نویسنده: علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران
- [سایر] با وجود علم و عقل، چه نیازی به وحی داریم ؟
- [سایر] آیا امامان معصوم(ع) معلم داشتند؟ اگر داشتند امام معصومی که علم لدنی دارد چه نیازی به معلم دارد؟
- [سایر] حضرت فاطمه (س) دارای شرائط امامت مانند علم کامل و الهی، عصمت و عقل کامل و ... است ولی چرا باز هم امام نیست؟
- [سایر] حضرت فاطمه (س) دارای شرائط امامت مانند علم کامل و الهی، عصمت و عقل کامل و ... است ولی چرا باز هم امام نیست؟
- [سایر] چرا باید علم منطق بخوانیم؟ چه نیازی داریم؟
- [سایر] آیا نمی شود گفت چون عقل بشر برای قانونگذاری کافی است لذا نیازی به تقنین الهی نیست؟
- [سایر] چگونه ثابت میشود که قرآن کلام خداوند است و تجربه نبوی نیست؟
- [سایر] آیا معراج در نظر عقل و علم قابل اثبات است؟
- [سایر] آیا عقل، امامت کودک را تأیید میکند؟
- [سایر] آیا عقل ، امامت کودک را تایید می کند؟
- [آیت الله نوری همدانی] همة شرائطی که در امام جماعت لازم است باید در امام جمعه هم باشد مانند عقل ، ایمان حلال زادگی و عدالت . ولی امامت کودکان و زنان در نماز جمعه جائز نیست اگر چه در نمازهای دیگر برای خودشان جائز است .
- [آیت الله علوی گرگانی] مستحبّ است امام در وسط صف بایستد واهل علم وکمال وتقوی در صف اوّل بایستند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] مستحب است در دادن زکات فطره خویشاوندان محتاج را بر دیگران مقدم دارد و بعد همسایگان نیازمند را و مستحب است اهل علم و فضل را اگر نیازی داشته باشند بر غیر آنها مقدم بشمرد.
- [آیت الله مظاهری] مستحب است امام در وسط صف بایستد و اهل علم و کمال و تقوی در صف اوّل بایستند.
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است امام در وسط صف بایستد و اهل علم و کمال و تقوی در صف اول بایستند
- [آیت الله نوری همدانی] مستحب است امام در وسط صف بایستد و اهل علم و کمال و تقوی در صف اول بایستد .
- [آیت الله بروجردی] مستحب است امام در وسط صف بایستد و اهل علم و کمال و تقوی در صف اوّل بایستند.
- [آیت الله خوئی] مستحب است امام در وسط صف بایستد و اهل علم و کمال و تقوی در صف اول بایستند.
- [امام خمینی] مستحب است امام در وسط بایستد و اهل علم و کمال و تقوی در صف اول بایستند.
- [آیت الله اردبیلی] مستحب است امام در وسط صف بایستد و اهل علم و کمال و تقوا در صف اوّل بایستند.