1- ولایت و امامت ائمه (علیهم السلام) از ناحیه خداوند تبارک و تعالی جعل شده و به وسیله پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) ابلاغ شده است. داستان غدیر خم که در آن امام امیرالمومنین(علیه السلام) به ولایت نصب شد و در سوره مبارکه مائده به آن اشاره شده است چیزی جز ابلاغ فرمان خداوند متعال به وسیله پیامبر عظیم الشأن اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) نیست. 2- اساساً آن چه که پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) بیان میکند عبارت از همان بیان خداوند است و هرگز امری که مغایر با خواست و اراده خداوند باشد بر زبان پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) جاری نخواهد شد و ولایت و امامت ائمه اهل البیت از این قاعده کلی استثنا نیست. قرآن می فرماید:( وَ النَّجْمِ إِذا هَوی*ماضلَّ صاحِبُکُمْ وَ ما غَوی‌*وَ ما یَنْطِقُ عَنِ الْهَوی‌*إِنْ هُوَ إِلاّ وَحْیٌ یُوحی‌، سوگند به ستاره هنگامی که افول می‌کند، که هرگز دوست شما [محمّد (ص)] منحرف نشده و مقصد را گم نکرده است، و هرگز از روی هوای نفس سخن نمی‌گوید!آنچه می‌گوید چیزی جز وحی که بر او نازل شده نیست!)[1] پی نوشتها: [1] - سوره نجم . آیه 1الی4
آیا امامان(علیهم السلام) توسط خدا معرفی شده اند؟ یا بیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) آنها را معرفی کرده است؟
1- ولایت و امامت ائمه (علیهم السلام) از ناحیه خداوند تبارک و تعالی جعل شده و به وسیله پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) ابلاغ شده است. داستان غدیر خم که در آن امام امیرالمومنین(علیه السلام) به ولایت نصب شد و در سوره مبارکه مائده به آن اشاره شده است چیزی جز ابلاغ فرمان خداوند متعال به وسیله پیامبر عظیم الشأن اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) نیست.
2- اساساً آن چه که پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) بیان میکند عبارت از همان بیان خداوند است و هرگز امری که مغایر با خواست و اراده خداوند باشد بر زبان پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) جاری نخواهد شد و ولایت و امامت ائمه اهل البیت از این قاعده کلی استثنا نیست. قرآن می فرماید:( وَ النَّجْمِ إِذا هَوی*ماضلَّ صاحِبُکُمْ وَ ما غَوی*وَ ما یَنْطِقُ عَنِ الْهَوی*إِنْ هُوَ إِلاّ وَحْیٌ یُوحی، سوگند به ستاره هنگامی که افول میکند، که هرگز دوست شما [محمّد (ص)] منحرف نشده و مقصد را گم نکرده است، و هرگز از روی هوای نفس سخن نمیگوید!آنچه میگوید چیزی جز وحی که بر او نازل شده نیست!)[1]
پی نوشتها:
[1] - سوره نجم . آیه 1الی4
- [سایر] فرق بین امامان(علیهم السلام) و پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) از نظر شیعه چیست؟
- [سایر] تفاوت اختیارات حاکمان الهی در حکومت دینی با پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) و امامان معصوم(علیهم السلام) چیست؟
- [سایر] آیا پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) و امامان (علیهم السلام) ، علم کامل نسبت به هر چیز دارند؟ آیا علمی هست که آنها نداشته باشند؟
- [سایر] آیا حاجت خواستن از غیر خدا مثل پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) و امام معصوم (علیه السلام) شرک نیست؛ زیرا که قاضی الحاجات خداوند است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] عصمت پیامبر (صلی الله علیه و آله) و امامان (علیهم السلام) اکتسابی بوده یا انتصابی؟
- [سایر] منظور از اهل بیت در آیه تطهیر چه کسانی هستند؛ امامان شیعه یا همسران پیامبر صلی الله علیه و آله؟
- [سایر] آیا میتوانیم از خداوند و رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) و ائمه(علیهم السلام) و رهبر، علت کاری را بپرسیم؟
- [سایر] شبهه: چرا شیعیان امیرالمؤمنین(علیه السلام) را از پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) بالاتر میدانند؟
- [سایر] راز استغفار پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) و ائمه معصومین(علیهم السلام) چیست؟
- [سایر] آیا مقام عصمت، به پیامبراکرم(صلّی الله علیه و آله و سلم) و ائمه اطهار(علیهم السلام) اختصاص دارد؟ چرا؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که وضو ندارد، حرام است اسم خداوند متعال را به هر لغت نوشته شده باشد، مس نماید. واحتیاط واجب آن است که اسم مبارک پیغمبر صلی الله علیه و آله و امامان و حضرت زهرا: را هم مس ننماید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه کسی پناه بر خدا به خدا، یا پیامبر(صلی الله علیه وآله) یا یکی از ائمه معصومین(علیهم السلام) یا فاطمه زهرا(علیهم السلام) دشنام و ناسزا گوید یا عداوت داشته باشد، کافراست.
- [آیت الله سبحانی] کسی که وضو ندارد، حرام است اسم خداوند متعال را به هر زبانی نوشته شده باشد، مس نماید. و مسّ اسم مبارک پیغمبر و امامان و حضرت زهرا(علیهم السلام)هم اگر هتک حرمت و بی احترامی باشد حرام است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسانی که در حق علی(علیه السلام) و سایر امامان(علیهم السلام) غلو کنند; یعنی، آن بزرگواران را خدا بدانند یا صفات مخصوص خدایی برای آنها قائل باشند، کافرند.
- [آیت الله وحید خراسانی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام می باشد و بعضی از مردم که مقابل قبر امامان علیهم السلام پیشانی را بر زمین می گذارند اگر برای شکر خداوند متعال باشد اشکال ندارد وگرنه حرام است
- [امام خمینی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام میباشد و بعضی از مردم عوام که مقابل قبر امامان علیهم السلام پیشانی را به زمین می گذارند اگر برای شکر خداوند متعال باشد اشکال ندارد و گرنه حرام است.
- [آیت الله خوئی] اگر روزهدار دروغی را به خدا و پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) عمداً نسبت دهد، بنابر احتیاط کفارة جمع که تفصیل آن در مسأل پیش گفته شد بر او واجب میشود.
- [امام خمینی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم مستحب است صلوات را هم بنویسد. و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد می کند صلوات بفرستد
- [آیت الله سبحانی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب است و نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر دویست هزار نماز است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب است، بلکه در حدیث آمده نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر با دویست هزار نماز است.