در پاسخ به دو روایت شریف در این زمینه اشاره میکنیم: 1 - عبدالعظیم حسنی علیه السلام از حضرت امام محمد تقی علیه السلام از پدرانش از علی علیه السلام نقل کرده که حضرت فرمودند: (قائم ما غیبتی دراز مدت دارد گویا شیعیان را میبینیم که در زمان غیبت او همانند حیوان گرسنهای که دنبال چراگاه میگردد، در جستجوی اویند ولی او را نمییابند. آگاه باشید که هر کس از ایشان که بر دینش ثابت بماند و در اثر طول غیبت امامش، دچار قساوت قلب نگردد در روز قیامت با من در درجه من خواهد بود. سپس فرمودند: هنگامی که قائم ما قیام کند، بیعتی از هیچ کس بر گردن او نخواهدبود (و هیچ حاکم ستمگری تسلطی بر او نخواهد داشت) و بدین منظور مخفیانه متولد میشود و از چشم مردم غایب میگردد.)(1) 2 - از حضرت سجاد علیه السلام روایت شده که فرمودند: (قائم ما دو غیبت دارد که یکی طولانیتر از دیگری است و تنها کسانی که یقین قوی و معرفت صحیح داشته باشند، برامامت او ثابت میمانند.)(2) پینوشتها: 1) منتخب الاثر، ص 255 2) همان، ص 251 منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
در پاسخ به دو روایت شریف در این زمینه اشاره میکنیم:
1 - عبدالعظیم حسنی علیه السلام از حضرت امام محمد تقی علیه السلام از پدرانش از علی علیه السلام نقل کرده که حضرت فرمودند:
(قائم ما غیبتی دراز مدت دارد گویا شیعیان را میبینیم که در زمان غیبت او همانند حیوان گرسنهای که دنبال چراگاه میگردد، در جستجوی اویند ولی او را نمییابند. آگاه باشید که هر کس از ایشان که بر دینش ثابت بماند و در اثر طول غیبت امامش، دچار قساوت قلب نگردد در روز قیامت با من در درجه من خواهد بود. سپس فرمودند: هنگامی که قائم ما قیام کند، بیعتی از هیچ کس بر گردن او نخواهدبود (و هیچ حاکم ستمگری تسلطی بر او نخواهد داشت) و بدین منظور مخفیانه متولد میشود و از چشم مردم غایب میگردد.)(1)
2 - از حضرت سجاد علیه السلام روایت شده که فرمودند:
(قائم ما دو غیبت دارد که یکی طولانیتر از دیگری است و تنها کسانی که یقین قوی و معرفت صحیح داشته باشند، برامامت او ثابت میمانند.)(2)
پینوشتها:
1) منتخب الاثر، ص 255
2) همان، ص 251
منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
- [سایر] نمونهای از روایات اهلبیت (ع) درباره غیبت حضرت مهدی (عج) را بیان کنید.
- [سایر] امام زمان (عج) درباره اهلبیت (ع) چه فرمودهاند؟
- [سایر] امام زمان (عج) چگونه از دشمنان اهلبیت (ع) انتقام میگیرند؟
- [سایر] امام مهدی(عج) از دیدگاه روایات اهل بیت(ع) چه خصوصیات و اوصافی دارد؟
- [سایر] امام مهدی (عج) از دیدگاه روایات اهل بیت (ع) چه خصوصیّات و اوصافی دارد؟
- [سایر] امام مهدی (عج) از دیدگاه روایات اهل بیت (ع) چه خصوصیات و اوصافی دارد؟
- [سایر] حدیث «کشتی نجات بودن اهلبیت»، چگونه بر وجود امام زمان (عج) دلالت دارد؟
- [سایر] امام زمان (عج) چگونه از قاتلان اهلبیت (ع) که قرنها پیش مردهاند انتقام میگیرند؟
- [سایر] حضرت مهدی (عج) علم اهلبیت (ع) را چند نوع معرفی نمودند؟
- [سایر] حدیث «اهلبیت، امان اهل زمین هستند»، چگونه بر وجود امام زمان (عج) دلالت دارد؟
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولّی عَصْر ( عج ) که نماز جمعه واجب تَعْیینی نیست ، خرید و فروش و سایر معاملات ، پس از اذان جمعه حرام نیست .
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولیّ عصر (عج ) نماز جمعه واجب تَخییری است ( یعنی مُکَلَّفْ می تواند روز جمعه بجای نماز ظهر نماز جمعه بخواند ) ولی جمعه اَفْضَلْ است وظهر اَحْوَط واحتیاط بیشتر در آن است که هر دو را بجا آورند .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در زمان غیبت ولی عصر (عج) نماز جمعه واجب تخییری است (یعنی مکلّف می تواند روز جمعه به جای نماز ظهر نماز جمعه بخواند) ولی جمعه افضل است و ظهر احوط و احتیاط بیشتر در آن است که هردو را بجا آورد.
- [آیت الله جوادی آملی] .دریافت کننده خمس، امام ( ع)و در غیبت آن , فقیه جامع الشرایط و حاکم شرع است و مکلف , بدون اجازه از آنان نمی تواند آن را به موارد مصرف برساند . به تعبیر دیگر , همه خمس , اعم از سهم امام ( ع) و سهم سادات, در اختیار منصب امامت (شخصیت حقوقی) است. در زمان غیبت حضرت ولیّ عصر (عج) ،فقیه جامع الشرایط, جانشین شخصیت حقوقیِ امامت است، بنابراین در زمان غیبت باید تمام خمس را به فقیه جامع الشرای ط تحویل داد و هرگونه دخل و ت صرف در خمس (سهم امام( ع) و سهم سادات) باید با اجازه او باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسلمانان باید در مورد اشخاص مجهول که ملبس به لباس علما و طلاب هستند تحقیق نمایند اگر به مقامی دیگر غیر از مقام علما و مجتهدین که نواب حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه می باشند ارتباط داشته باشند از آنها کناره گرفته و از ضلالت و اضلال آن ها بپرهیزند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اشْهد انْ لا اله إلا الله وحْده لا شریک له: گواهی می دهم هیچ کس شایسته پرستش جز خداوند نیست، یگانه است و شریک ندارد. و اشْهد ان محمداً عبْده و رسوله: و گواهی می دهم محمد(صلی الله علیه وآله) بنده و فرستاده اوست. اللهم صل علی محمد و آل محمد: خداوندا! درود بفرست بر محمد(صلی الله علیه وآله) و اهل بیت او(علیهم السلام).
- [آیت الله بروجردی] در آشامیدن آب چند چیز مستحب است:اوّل:آب را به طور مکیدن بیاشامد.دوم:در روز ایستاده آب بخورد.سوم:پیش از آشامیدن آب (بسم الله) و بعد از آن (الحمد لله) بگوید.چهارم:به سه نفس آب بیاشامد.پنجم:از روی میل آب بیاشامد.ششم:بعد از آشامیدن آب حضرت ابا عبدالله (- ع) و اهل بیت ایشان را یاد کند و قاتلان آن حضرت را لعنت نماید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب است، بلکه در حدیث آمده نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر با دویست هزار نماز است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . در آشامیدن آب، چند چیز مستحب است: اول آب را به طور مکیدن بیاشامد. دوم در روز، ایستاده آب بخورد. سوم پیش از آشامیدن آب (بِسْمِ الله) و بعد از آن (اَلْحَمْدُ لله) بگوید. چهارم به سه نفس آب بیاشامد. پنجم از روی میل آب بیاشامد. ششم بعد از آشامیدن آب، حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام و اهل بیت بزرگوارش را یاد کند، و قاتلان آن حضرت را لعنت نماید.
- [آیت الله وحید خراسانی] دراشامیدن اب چند چیز مستحب است اول اب رابه طور مکیدن بیاشامد دوم در روز ایستاده اب بیاشامد سوم پیش از اشامیدن اب بسم الله وبعداز ان الحمدالله بگوید چهارم به سه نفس اب بیاشامد پنجم از روی میل اب بیاشامد ششم بعداز اشامیدن اب حضرت ابی عبدالله علیه السلام و اهل بیت ایشان را یاد کند و قاتلان ان حضرت را لعنت نماید