در مورد رجعت دانست چند امر لازم است 1- رجعت چیست ؟ 2- چه اشخاصی رجعت دارند؟ 3- فلسفه رجعت 4- ذکر چند نمونه از تحقق رجعت در دنیا گفتنی است , شرح تفصیلی امور فوق برای ما ممکن نیست , تنها با اشاره می گذریم . ماهیت رجعت آن است که بعد از ظهور حضرت مهدی علیه السلام و در آستانه رستاخیز گروهی به این جهان بازمی گردند. آن طور که از مجموع روایات بر می آید, دو گروه رجعت دارند: مؤمنان خالص , آن هایی که در یک مرحله عالی از ایمان قرار دارند. و گروه دوم کفار و ستم گرانی که در مرحله منحطی از کفر و ظلم قرار دارند. امام صادق علیه السلام فرمود: رجعت عمومی نیست , بلکه جنبه خصوصی دارد. تنها گروهی رجعت می کنند که ایمان خالص یا شرک خالص دارند. راجع به فلسفهء رجعت گفته اند: مؤمنین خالص را می آورند تا به سیر تکاملی در دنیا ادامه دهند, ناظر حکومت جهانی حق و عدالت باشند و در دنیای این حکومت شرکت می جویند. کافر و ستم گر محض را می آورند تا علاوه بر کیفر خاص در عالم آخرت مجازات های این جهان را نظیر آن چه اقوام سرکشی مانند فرعونیان و نمرودیان , دیده اند به بینند. قرآن , به طور اجمال , در چند مورد از تحقق رجعت در امت های پیشین یاد کرده است : 1 عزیر پیامبر که بعد از صد سال مجددا زنده شده است : (1) 2 گروهی که به بهانه وبا از شرکت در جهاد خودداری کرده و از خانه بیرون رفتند , اما در بین راه به فرمان خداهمه مردند, پس زنده شدند (2) 3 افرادی که به دست حضرت عیسی (ع ) به اذن پروردگار زنده شدند. ((و اذ تخرج الموتی باذنی وقتی که مرده را به اذن من زنده می کنید)). (3) 4 زنده شدن قاتلی از بنی اسرائیل با زدن قسمتی از بدن گاو به او .(4) پی نوشت: 1(بقره 2 آیه 259. 2(بقره 2 243. 3(مائده 5 آیه 110. 4(بقره 2 آیه 73 منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
در مورد رجعت دانست چند امر لازم است
1- رجعت چیست ؟
2- چه اشخاصی رجعت دارند؟
3- فلسفه رجعت
4- ذکر چند نمونه از تحقق رجعت در دنیا
گفتنی است , شرح تفصیلی امور فوق برای ما ممکن نیست , تنها با اشاره می گذریم .
ماهیت رجعت آن است که بعد از ظهور حضرت مهدی علیه السلام و در آستانه رستاخیز گروهی به این جهان بازمی گردند.
آن طور که از مجموع روایات بر می آید, دو گروه رجعت دارند: مؤمنان خالص , آن هایی که در یک مرحله عالی از ایمان قرار دارند. و گروه دوم کفار و ستم گرانی که در مرحله منحطی از کفر و ظلم قرار دارند.
امام صادق علیه السلام فرمود: رجعت عمومی نیست , بلکه جنبه خصوصی دارد. تنها گروهی رجعت می کنند که ایمان خالص یا شرک خالص دارند.
راجع به فلسفهء رجعت گفته اند: مؤمنین خالص را می آورند تا به سیر تکاملی در دنیا ادامه دهند, ناظر حکومت جهانی حق و عدالت باشند و در دنیای این حکومت شرکت می جویند.
کافر و ستم گر محض را می آورند تا علاوه بر کیفر خاص در عالم آخرت مجازات های این جهان را نظیر آن چه اقوام سرکشی مانند فرعونیان و نمرودیان , دیده اند به بینند.
قرآن , به طور اجمال , در چند مورد از تحقق رجعت در امت های پیشین یاد کرده است :
1 عزیر پیامبر که بعد از صد سال مجددا زنده شده است : (1)
2 گروهی که به بهانه وبا از شرکت در جهاد خودداری کرده و از خانه بیرون رفتند , اما در بین راه به فرمان خداهمه مردند, پس زنده شدند (2)
3 افرادی که به دست حضرت عیسی (ع ) به اذن پروردگار زنده شدند. ((و اذ تخرج الموتی باذنی وقتی که مرده را به اذن من زنده می کنید)). (3)
4 زنده شدن قاتلی از بنی اسرائیل با زدن قسمتی از بدن گاو به او .(4)
پی نوشت:
1(بقره 2 آیه 259.
2(بقره 2 243.
3(مائده 5 آیه 110.
4(بقره 2 آیه 73
منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
- [سایر] آیا رجعت مورد اعتقاد شیعه همان تناسخ نیست؟
- [سایر] کتابهایی در رابطه با رجعت امامان(علیهم السلام) معرفی کنید.
- [سایر] آیا رجعت از ضروریات مذهب شیعه است یا اسلام ؟
- [سایر] دیدگاه شیخیه در مورد رجعت چیست؟ اگه امکان داره رابطه استفاده از وجه الله را با ای نفرقه توضیح دهید؟
- [سایر] آیا بازگشت امامان به حیات دنیا و بحث رجعت بعد از ظهور حضرت مهدی(عج) قابل اثبات است؟ اصلاً قضیه رجعت که باید به آن معتقد باشیم چیست؟
- [سایر] دیدگاه شیعه دربارهی قرآن چیست؟
- [سایر] آیا بعد از شهادت امام زمان، امامان قبل از ایشان رجعت مینمایند؟
- [سایر] دیدگاه شیعه درباره رؤیت خدا همراه با بررسی دیدگاه اهل سنت چیست؟
- [سایر] دیدگاه شیعه در مورد مسأله خلافت چیست؟
- [سایر] دیدگاه شیعه درباره نماز تراویح چیست؟
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر شخصی از عامه بمیرد و از او یک دختر عامی مذهب بماند و برادری داشته باشد اگر برادر شیعه باشد و یا پس از مرگ برادرش شیعه شود بنا به قاعده الزام برادر شیعه می تواند انچه از ترکه میت زیاد می اید از باب تعصیب بگیرد هر چند تعصیب در مذهب شیعه باطل است و همچنین اگر شخصی از عامه یک خواهر عامی مذهب وارث داشته باشد و عموی ابوینی داشته باشد چنانچه عموی او شیعه باشد و یا بعد از مرگ پسر برادرش شیعه شود بنا به قاعده الزام می تواند انچه از باب تعصیب به او می رسد بگیرد و همچنین است حکم در سایر موارد تعصیب
- [آیت الله بروجردی] کسی که زکات میگیرد باید شیعه دوازده امامی باشد و اگر انسان کسی را شیعه بداند و به او زکات بدهد، بعد معلوم شود شیعه نبوده، باید دوباره زکات بدهد.
- [آیت الله بهجت] مسلمانی که مستبصر (شیعه) شد عباداتی که موافق مذهب خودش انجام داده اعاده ندارد، مگر زکات که باید آن را به فقیر شیعه بدهد، ولی اگر از اول آن را به فقیر شیعه و با قصد قربت داده باشد، اعاده ندارد.
- [آیت الله سبحانی] کسی که زکات می گیرد باید شیعه دوازده امامی باشد و اگر با حجت شرعی، شیعه بودن کسی ثابت و به او زکات بدهد، و زکات تلف شود بعد معلوم شود شیعه نبوده لازم نیست دوباره زکات بدهد. و در عین حال در صورتی که مصلحت شرعی ایجاب کند می توان از سهم (سبیل الله) به غیر شیعه امامی زکات داد.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که زکاْ میگیرد باید شیعه دوازده امامی باشد و اگر انسان کسی را شیعه بداند و به او زکاْ بدهد، بعد معلوم شود شیعه نبوده، باید دوباره زکاْ بدهد با تفصیلی که در )مسأله 1951) گذشت.
- [آیت الله علوی گرگانی] کافری که بعد از غروب شب عید فطر مسلمان شده، فطره بر او واجب نیست ولی مسلمانی که شیعه نبوده، اگر بعد از دیدن ماه شیعه شود، باید زکاْ فطره را بدهد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کافری که بعد از غروب شب عید فطر مسلمان شود، فطره بر او واجب نیست، ولی مسلمانی که شیعه نبوده، اگر بعد از دیدن ماه، شیعه شود، باید زکات فطره را بدهد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کافری که بعد از مغرب شب عید فطر مسلمان شده فطره بر او واجب نیست، ولی مسلمانی که شیعه نبوده، اگر بعد از دیدن ماه شیعه شود، باید زکات فطره را بدهد.
- [آیت الله جوادی آملی] :اگرچه امامان (ع) ،انفال را برای شیعیان حلال کرده اند؛ ولی تصرف در آن باید به اذن ولیّ مسلمین باشد . ولیّ مسلمین گاهی مجانی اذن می دهد و گاهی برای رعایت حال محرومان جامعه، با دریافت عوض , اجازه میدهد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که زکات می گیرد باید شیعه دوازده امامی باشد و اگر انسان کسی را شیعه بداند و به او زکات بدهد، بعد معلوم شود شیعه نبوده، باید دوباره زکات بدهد.