رجعت از دیدگاه شیعه چیست ؟
در مورد رجعت دانست چند امر لازم است 1- رجعت چیست ؟ 2- چه اشخاصی رجعت دارند؟ 3- فلسفه رجعت 4- ذکر چند نمونه از تحقق رجعت در دنیا گفتنی است , شرح تفصیلی امور فوق برای ما ممکن نیست , تنها با اشاره می گذریم . ماهیت رجعت آن است که بعد از ظهور حضرت مهدی علیه السلام و در آستانه رستاخیز گروهی به این جهان بازمی گردند. آن طور که از مجموع روایات بر می آید, دو گروه رجعت دارند: مؤمنان خالص , آن هایی که در یک مرحله عالی از ایمان قرار دارند. و گروه دوم کفار و ستم گرانی که در مرحله منحطی از کفر و ظلم قرار دارند. امام صادق علیه السلام فرمود: رجعت عمومی نیست , بلکه جنبه خصوصی دارد. تنها گروهی رجعت می کنند که ایمان خالص یا شرک خالص دارند. راجع به فلسفهء رجعت گفته اند: مؤمنین خالص را می آورند تا به سیر تکاملی در دنیا ادامه دهند, ناظر حکومت جهانی حق و عدالت باشند و در دنیای این حکومت شرکت می جویند. کافر و ستم گر محض را می آورند تا علاوه بر کیفر خاص در عالم آخرت مجازات های این جهان را نظیر آن چه اقوام سرکشی مانند فرعونیان و نمرودیان , دیده اند به بینند. قرآن , به طور اجمال , در چند مورد از تحقق رجعت در امت های پیشین یاد کرده است : 1 عزیر پیامبر که بعد از صد سال مجددا زنده شده است : (1) 2 گروهی که به بهانه وبا از شرکت در جهاد خودداری کرده و از خانه بیرون رفتند , اما در بین راه به فرمان خداهمه مردند, پس زنده شدند (2) 3 افرادی که به دست حضرت عیسی (ع ) به اذن پروردگار زنده شدند. ((و اذ تخرج الموتی باذنی وقتی که مرده را به اذن من زنده می کنید)). (3) 4 زنده شدن قاتلی از بنی اسرائیل با زدن قسمتی از بدن گاو به او .(4) پی نوشت: 1(بقره 2 آیه 259. 2(بقره 2 243. 3(مائده 5 آیه 110. 4(بقره 2 آیه 73 منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
عنوان سوال:

رجعت از دیدگاه شیعه چیست ؟


پاسخ:

در مورد رجعت دانست چند امر لازم است
1- رجعت چیست ؟
2- چه اشخاصی رجعت دارند؟
3- فلسفه رجعت
4- ذکر چند نمونه از تحقق رجعت در دنیا
گفتنی است , شرح تفصیلی امور فوق برای ما ممکن نیست , تنها با اشاره می گذریم .
ماهیت رجعت آن است که بعد از ظهور حضرت مهدی علیه السلام و در آستانه رستاخیز گروهی به این جهان بازمی گردند.
آن طور که از مجموع روایات بر می آید, دو گروه رجعت دارند: مؤمنان خالص , آن هایی که در یک مرحله عالی از ایمان قرار دارند. و گروه دوم کفار و ستم گرانی که در مرحله منحطی از کفر و ظلم قرار دارند.
امام صادق علیه السلام فرمود: رجعت عمومی نیست , بلکه جنبه خصوصی دارد. تنها گروهی رجعت می کنند که ایمان خالص یا شرک خالص دارند.
راجع به فلسفهء رجعت گفته اند: مؤمنین خالص را می آورند تا به سیر تکاملی در دنیا ادامه دهند, ناظر حکومت جهانی حق و عدالت باشند و در دنیای این حکومت شرکت می جویند.
کافر و ستم گر محض را می آورند تا علاوه بر کیفر خاص در عالم آخرت مجازات های این جهان را نظیر آن چه اقوام سرکشی مانند فرعونیان و نمرودیان , دیده اند به بینند.
قرآن , به طور اجمال , در چند مورد از تحقق رجعت در امت های پیشین یاد کرده است :
1 عزیر پیامبر که بعد از صد سال مجددا زنده شده است : (1)
2 گروهی که به بهانه وبا از شرکت در جهاد خودداری کرده و از خانه بیرون رفتند , اما در بین راه به فرمان خداهمه مردند, پس زنده شدند (2)
3 افرادی که به دست حضرت عیسی (ع ) به اذن پروردگار زنده شدند. ((و اذ تخرج الموتی باذنی وقتی که مرده را به اذن من زنده می کنید)). (3)
4 زنده شدن قاتلی از بنی اسرائیل با زدن قسمتی از بدن گاو به او .(4)
پی نوشت:
1(بقره 2 آیه 259.
2(بقره 2 243.
3(مائده 5 آیه 110.
4(بقره 2 آیه 73
منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین