نابودی و از بین رفتن امکانات و وسایل پیشرفته زندگی، نه منطقی است و نه عقلانی. طبق روایات شکوفایی و رشد علوم و پیشرفت در عرصه اختراعات و اکتشافات از جمله امور مهمی است که در زمان حکومت حضرت مهدی (عج) صورت میگیرد. به گونهای که این پیشرفتها با دوران قبل از ظهور قابل مقایسه و برابری نیست. و اگر مقصود، از کار افتادن و عمل نکردن ابزار و آلات پیشرفته جنگی در آن عصر باشد بعید نیست که چنین اتفاقی واقع شود. آنچه از روایات در این زمینه بهدست میآید، این است که نبرد امام زمان (عج) با شمشیر خواهد بود. طبق روایت امام مهدی (عج) در حالی که پرچم رسول خدا و پیراهن و شمشیر ایشان را با خود دارد، ظهور میکند.(1) در روایتی به نقل از امام باقر (ع) میخوانیم: (شباهت داشتن مهدی (عج) به جد گرامیش رسول خدا (ص) به جهت قیام و ظهور او با شمشیر و کشتن دشمنان خدا و رسول او و ستمگران و طاغوتهاست. وی بهوسیله شمشیر و ایجاد ترس در دل دشمنان پیروز میگردد و لشکریان او شکست نمیخورند.)(2) انتخاب شمشیر به عنوان سلاح جنگی بدان خاطر است که جنگ با شمشیر و نبرد تن به تن عادلانهترین نوع نبردهاست که در نتیجه آن افراد بیگناه از صدمات و لطمات در امان میمانند و آلودگیهای زیست محیطی و نابودی منابع حیاتی را بهدنبال نخواهد داشت. پینوشتها: 1 عصر ظهور، ص316، به نقل از نسخه خطی ابن حماد، ص95 2 بحار الانوار، ج51، ص218، به نقل از عصر ظهور، ص353 منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
نابودی و از بین رفتن امکانات و وسایل پیشرفته زندگی، نه منطقی است و نه عقلانی. طبق روایات شکوفایی و رشد علوم و پیشرفت در عرصه اختراعات و اکتشافات از جمله امور مهمی است که در زمان حکومت حضرت مهدی (عج) صورت میگیرد. به گونهای که این پیشرفتها با دوران قبل از ظهور قابل مقایسه و برابری نیست. و اگر مقصود، از کار افتادن و عمل نکردن ابزار و آلات پیشرفته جنگی در آن عصر باشد بعید نیست که چنین اتفاقی واقع شود.
آنچه از روایات در این زمینه بهدست میآید، این است که نبرد امام زمان (عج) با شمشیر خواهد بود. طبق روایت امام مهدی (عج) در حالی که پرچم رسول خدا و پیراهن و شمشیر ایشان را با خود دارد، ظهور میکند.(1)
در روایتی به نقل از امام باقر (ع) میخوانیم: (شباهت داشتن مهدی (عج) به جد گرامیش رسول خدا (ص) به جهت قیام و ظهور او با شمشیر و کشتن دشمنان خدا و رسول او و ستمگران و طاغوتهاست. وی بهوسیله شمشیر و ایجاد ترس در دل دشمنان پیروز میگردد و لشکریان او شکست نمیخورند.)(2)
انتخاب شمشیر به عنوان سلاح جنگی بدان خاطر است که جنگ با شمشیر و نبرد تن به تن عادلانهترین نوع نبردهاست که در نتیجه آن افراد بیگناه از صدمات و لطمات در امان میمانند و آلودگیهای زیست محیطی و نابودی منابع حیاتی را بهدنبال نخواهد داشت.
پینوشتها:
1 عصر ظهور، ص316، به نقل از نسخه خطی ابن حماد، ص95
2 بحار الانوار، ج51، ص218، به نقل از عصر ظهور، ص353
منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
- [سایر] زمان ظهور حضرت ولی عصر(عج) کی میباشد؟
- [سایر] دیدگاه اهل سنّت در مورد امام مهدی(عج) چیست؟ آیا ظهور مهدی موعود، از مسائل اتفاقی بین مسلمین است؟
- [سایر] دیدگاه اهل سنّت در مورد امام مهدی(عج) چیست؟ آیا ظهور مهدی موعود، از مسائل اتفاقی بین مسلمین است؟
- [سایر] آیا امام زمان (عج) و حضرت عیسی (ع) در یک زمان ظهور میکنند؟
- [سایر] آیا امام زمان (عج) و حضرت عیسی (ع) در یک زمان ظهور میکنند؟
- [سایر] آیا حضرت امام مهدی(عج) بعد از ظهور، (مسجدالحرام) و (مسجدالنبی) را تغییر میدهند؟
- [سایر] نخستین سفیر امام مهدی (عج) پس از ظهور آن حضرت کیست؟
- [سایر] نقش حضرت عیسی (ع) پس از ظهور امام مهدی (عج) چیست؟
- [سایر] آیا 313 نفر یار خاص امام زمان (عج) تکمیل نشده اند تا حضرت ظهور نمایند؟
- [سایر] آیا 313 یار خاص امام زمان (عج) قبل از ظهور با آن حضرت دیدار دارند؟
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولّی عَصْر ( عج ) که نماز جمعه واجب تَعْیینی نیست ، خرید و فروش و سایر معاملات ، پس از اذان جمعه حرام نیست .
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولیّ عصر (عج ) نماز جمعه واجب تَخییری است ( یعنی مُکَلَّفْ می تواند روز جمعه بجای نماز ظهر نماز جمعه بخواند ) ولی جمعه اَفْضَلْ است وظهر اَحْوَط واحتیاط بیشتر در آن است که هر دو را بجا آورند .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسلمانان باید در مورد اشخاص مجهول که ملبس به لباس علما و طلاب هستند تحقیق نمایند اگر به مقامی دیگر غیر از مقام علما و مجتهدین که نواب حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه می باشند ارتباط داشته باشند از آنها کناره گرفته و از ضلالت و اضلال آن ها بپرهیزند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در زمان غیبت ولی عصر (عج) نماز جمعه واجب تخییری است (یعنی مکلّف می تواند روز جمعه به جای نماز ظهر نماز جمعه بخواند) ولی جمعه افضل است و ظهر احوط و احتیاط بیشتر در آن است که هردو را بجا آورد.
- [آیت الله جوادی آملی] .دریافت کننده خمس، امام ( ع)و در غیبت آن , فقیه جامع الشرایط و حاکم شرع است و مکلف , بدون اجازه از آنان نمی تواند آن را به موارد مصرف برساند . به تعبیر دیگر , همه خمس , اعم از سهم امام ( ع) و سهم سادات, در اختیار منصب امامت (شخصیت حقوقی) است. در زمان غیبت حضرت ولیّ عصر (عج) ،فقیه جامع الشرایط, جانشین شخصیت حقوقیِ امامت است، بنابراین در زمان غیبت باید تمام خمس را به فقیه جامع الشرای ط تحویل داد و هرگونه دخل و ت صرف در خمس (سهم امام( ع) و سهم سادات) باید با اجازه او باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . "أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً وَلِیُّ الله"جزو اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از "أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله"، به قصد قربت گفته شود. اللهُ أکْبَرُ خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند. أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلاَّ الله شهادت می دهم که نیست خدایی جز خدای یکتا و بی همتا. أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله شهادت می دهم که حضرت محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله پیغمبر و فرستاده خداست. أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً أمِیرَ المُؤمِنینَ وَلِیُّ الله شهادت می دهم که حضرت علی علیه السلام أمیرالمؤمنین و ولی خدا بر همه خلق است. حَیَّ عَلَی الصَّلاَة بشتاب برای نماز. حَیَّ عَلَی الْفَلاَح بشتاب برای رستگاری. حَیَّ عَلی خَیْرِ الْعَمَل بشتاب برای بهترین کارها که نماز است. قَد قامَتِ الصَّلاَة به تحقیق نماز برپا شد. لا إلَهَ إِلاَّ الله نیست خدایی مگر خدای یکتا و بی همتا.
- [آیت الله بروجردی] (اَشْهَدُ اَنَّ عَلِیاً وَلِی اللهِ) جزء اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از (اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ) به قصد قربت گفته شود.ترجمهی اذان و اقامه(اللهُ اکبر): یعنی خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند.(اَشْهَدُ اَنْ لا اِلهَ الا اللهُ): یعنی شهادت میدهم که غیر خدایی که یکتا و بیهمتاست خدای دیگری سزاوار پرستش نیست.(اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت محمّد بن عبدالله) ص) پیغمبر و فرستادة خدا است.(اَشْهَدُ اَنَّ عَلیا اَمیرَالمؤمنینَ وَلِی اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت علی (علیه الصلوة و السلام)، امیرالمؤمنین و ولی خدا بر همهی خلق است.(حَی عَلَی الصَّلوة): یعنی بشتاب برای نماز.(حَی عَلَی الفَلاحِ): یعنی بشتاب برای رستگاری.(حَی عَلَی خَیرِ العَمَلِ): یعنی بشتاب برای بهترین کارها که نماز است.(قَد قامَتِ الصَّلوة): یعنی به تحقیق نماز بر پا شد.(لا اِلهَ اِلاَّ الله): یعنی خدایی سزاوار پرستش نیست مگر خدایی که یکتا و بیهمتا است.
- [آیت الله بهجت] اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند، چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید: (بارَأتُ زَوْجَتِی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق)، یعنی: (مبارات کردم زنم فاطمه را در مقابل مهر او، پس او رهاست)، و اگر دیگری را وکیل کند، وکیل باید بگوید: (بارَأْتُ زَوْجَةَ مُوَکِّلی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق).
- [آیت الله سبحانی] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد می گوید: زَوْجَتِی فاطِمَةُ خلعتها عَلی ما بَذَلَتْ هِیَ طالِق (یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است).
- [آیت الله اردبیلی] اگر شوهر بخواهد خود صیغه طلاق را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد، میگوید: (زَوْجَتِی فاطِمَةُ خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ، هِیَ طالِقٌ) یعنی: (زنم فاطمه را در مقابل آنچه بخشید طلاق خلع دادم، او رهاست).