این که حضرت مهدی(عج) ازدواج کرده و زن و فرزندی دارند یا نه، به طور قطعی روشن نیست. بود و نبود آن هم هیچ دلالتی بر طبیعی یا غیرطبیعی بودن زندگی ایشان ندارد. مکان زندگی ایشان نیز به طور دقیق معلوم نیست و احتمال دارد در اماکن مختلفی زندگی کنند. منابعی که در مورد فرزند داشتن امام زمان(ع) مورد استفاده قرار می گیرد؛ یا اشکال سندی دارند و یا ابهام دلالی و نظر قاطعی را ارائه نمی دهند، لذا در این مورد سه احتمال وجود دارد. الف. اساساً حضرت مهدی(ع) ازدواج نکرده است. ب. ازدواج کرده ولی اولاد ندارد. ج. ازدواج کرده و دارای فرزندانی نیز هست. اگر احتمال اوّل را بپذیریم لازمه اش این است که امام معصوم(ع) سنّت اسلامی (ازدواج) را ترک کرده است، و این مسئله با مقام امام سازگار نیست امّا چون مسأله غیبت اهمیّت دارد و مسئله ازدواج، امری مهمّ است ترک ازدواج اشکالی را ایجاد نمی کند. امّا اگر احتمال دوّم را بپذیریم با اینکه ازدواج کرده ولی اولاد ندارد، باید بگوئیم عمر او نیز (همسرش) مانند عمر حضرت طولانی است که بر این امر دلیلی نداریم یا این که بگوییم مدّتی با امام(ع) زندگی کرده و از دنیا رفته است. و احتمال سوم اینکه ازدواج کرده و دارای اولاد نیز هست، این مسئله دلیل محکمی ندارد. روایات یا ادعیه ای که با تمسّک به آنها، احتمال زن و فرزند داشتن به آن حضرت می دهند. یا اشکال دلالی دارند یعنی روایات از نظر دلالت به این موضوع اشکال دارد، یا ضعف سند دارند. برخی خواسته اند با تمسک به داستان (جزیره خضراء) بگویند که امام عصر(ع) فرزندانی دارد و بر آن جزیره، زیر نظر وی، جامعه نمونه و تمام اعیار اسلامی را تشکیل داده اند. ولی این مسأله صحیح نیست، و مورخ شهید سید جعفر مرتضی عاملی در این مورد می گوید: با بررسی های گسترده ای که انجام گرفته جزیره خضراء افسانه ای بیش نیست و هیچ واقعیتی ندارد، ((دراسته فی علامات الظهور و الجزیرة الخضراء، سید جعفر مرتضی عاملی، 263) و علاّمه مجلسی رضوان الله تعالی علیه نیز این داستان را جداگانه در نوادر بحار الانوار نقل کرده و می نویسد: (چون در کتابهای معتبر به آن (داستان جزیره خضراء) دست نیافتم، آن را در فصلی جداگانه آوردم)، (بحارالانوار، ج 52، ص 159، نشر المکتبة الاسلامیه) بنابراین قضیّه جزیره خضراء داستان تخیّلی و ساختگی است و به صورت رمانتیک می باشد. برای آگاهی بیشتر در زمینه رجوع شود: 1. جزیره خضراء افسانه یا واقعیت. 2. چشم به راه مهدی، جمعی از نویسندگان مجله حوزه، دفتر تبلیغات اسلامی قم. منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
این که حضرت مهدی(عج) ازدواج کرده و زن و فرزندی دارند یا نه، به طور قطعی روشن نیست. بود و نبود آن هم هیچ دلالتی بر طبیعی یا غیرطبیعی بودن زندگی ایشان ندارد. مکان زندگی ایشان نیز به طور دقیق معلوم نیست و احتمال دارد در اماکن مختلفی زندگی کنند. منابعی که در مورد فرزند داشتن امام زمان(ع) مورد استفاده قرار می گیرد؛ یا اشکال سندی دارند و یا ابهام دلالی و نظر قاطعی را ارائه نمی دهند، لذا در این مورد سه احتمال وجود دارد. الف. اساساً حضرت مهدی(ع) ازدواج نکرده است. ب. ازدواج کرده ولی اولاد ندارد. ج. ازدواج کرده و دارای فرزندانی نیز هست. اگر احتمال اوّل را بپذیریم لازمه اش این است که امام معصوم(ع) سنّت اسلامی (ازدواج) را ترک کرده است، و این مسئله با مقام امام سازگار نیست امّا چون مسأله غیبت اهمیّت دارد و مسئله ازدواج، امری مهمّ است ترک ازدواج اشکالی را ایجاد نمی کند. امّا اگر احتمال دوّم را بپذیریم با اینکه ازدواج کرده ولی اولاد ندارد، باید بگوئیم عمر او نیز (همسرش) مانند عمر حضرت طولانی است که بر این امر دلیلی نداریم یا این که بگوییم مدّتی با امام(ع) زندگی کرده و از دنیا رفته است. و احتمال سوم اینکه ازدواج کرده و دارای اولاد نیز هست، این مسئله دلیل محکمی ندارد. روایات یا ادعیه ای که با تمسّک به آنها، احتمال زن و فرزند داشتن به آن حضرت می دهند. یا اشکال دلالی دارند یعنی روایات از نظر دلالت به این موضوع اشکال دارد، یا ضعف سند دارند. برخی خواسته اند با تمسک به داستان (جزیره خضراء) بگویند که امام عصر(ع) فرزندانی دارد و بر آن جزیره، زیر نظر وی، جامعه نمونه و تمام اعیار اسلامی را تشکیل داده اند. ولی این مسأله صحیح نیست، و مورخ شهید سید جعفر مرتضی عاملی در این مورد می گوید: با بررسی های گسترده ای که انجام گرفته جزیره خضراء افسانه ای بیش نیست و هیچ واقعیتی ندارد، ((دراسته فی علامات الظهور و الجزیرة الخضراء، سید جعفر مرتضی عاملی، 263) و علاّمه مجلسی رضوان الله تعالی علیه نیز این داستان را جداگانه در نوادر بحار الانوار نقل کرده و می نویسد: (چون در کتابهای معتبر به آن (داستان جزیره خضراء) دست نیافتم، آن را در فصلی جداگانه آوردم)، (بحارالانوار، ج 52، ص 159، نشر المکتبة الاسلامیه) بنابراین قضیّه جزیره خضراء داستان تخیّلی و ساختگی است و به صورت رمانتیک می باشد. برای آگاهی بیشتر در زمینه رجوع شود: 1. جزیره خضراء افسانه یا واقعیت. 2. چشم به راه مهدی، جمعی از نویسندگان مجله حوزه، دفتر تبلیغات اسلامی قم.
منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
- [سایر] آیا امام زمان (عج) در جزیره خضراء زندگی می کند؟
- [سایر] آیا (جزیره خضراء) که گفته میشود امام زمان(عج) در آن هستند، واقعیت دارد یا نه؟
- [سایر] آیا مثلث برمودا همان جزیره خضرا و محل زندگی امام زمان علیه السلام است؟
- [سایر] باسلام:در خصوص جزیره خضرا و آیاتی که در مورد ولی عصر(عج)می باشد بیان فرمایید. باتشکر
- [سایر] مکان سکونت امام زمان (عج) کجاست؟
- [سایر] محل غیبت امام مهدی(عج) کجاست؟
- [سایر] دیدگاه اهل سنّت در مورد امام مهدی(عج) چیست؟ آیا ظهور مهدی موعود، از مسائل اتفاقی بین مسلمین است؟
- [سایر] دیدگاه اهل سنّت در مورد امام مهدی(عج) چیست؟ آیا ظهور مهدی موعود، از مسائل اتفاقی بین مسلمین است؟
- [سایر] آیا امام مهدی(ع) در مسجد سهله سکونت دارند؟
- [سایر] حضرت مهدی (عج) دارای چه خوصیاتی است؟
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولّی عَصْر ( عج ) که نماز جمعه واجب تَعْیینی نیست ، خرید و فروش و سایر معاملات ، پس از اذان جمعه حرام نیست .
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولیّ عصر (عج ) نماز جمعه واجب تَخییری است ( یعنی مُکَلَّفْ می تواند روز جمعه بجای نماز ظهر نماز جمعه بخواند ) ولی جمعه اَفْضَلْ است وظهر اَحْوَط واحتیاط بیشتر در آن است که هر دو را بجا آورند .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسلمانان باید در مورد اشخاص مجهول که ملبس به لباس علما و طلاب هستند تحقیق نمایند اگر به مقامی دیگر غیر از مقام علما و مجتهدین که نواب حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه می باشند ارتباط داشته باشند از آنها کناره گرفته و از ضلالت و اضلال آن ها بپرهیزند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در زمان غیبت ولی عصر (عج) نماز جمعه واجب تخییری است (یعنی مکلّف می تواند روز جمعه به جای نماز ظهر نماز جمعه بخواند) ولی جمعه افضل است و ظهر احوط و احتیاط بیشتر در آن است که هردو را بجا آورد.
- [آیت الله جوادی آملی] .دریافت کننده خمس، امام ( ع)و در غیبت آن , فقیه جامع الشرایط و حاکم شرع است و مکلف , بدون اجازه از آنان نمی تواند آن را به موارد مصرف برساند . به تعبیر دیگر , همه خمس , اعم از سهم امام ( ع) و سهم سادات, در اختیار منصب امامت (شخصیت حقوقی) است. در زمان غیبت حضرت ولیّ عصر (عج) ،فقیه جامع الشرایط, جانشین شخصیت حقوقیِ امامت است، بنابراین در زمان غیبت باید تمام خمس را به فقیه جامع الشرای ط تحویل داد و هرگونه دخل و ت صرف در خمس (سهم امام( ع) و سهم سادات) باید با اجازه او باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . "أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً وَلِیُّ الله"جزو اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از "أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله"، به قصد قربت گفته شود. اللهُ أکْبَرُ خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند. أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلاَّ الله شهادت می دهم که نیست خدایی جز خدای یکتا و بی همتا. أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله شهادت می دهم که حضرت محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله پیغمبر و فرستاده خداست. أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً أمِیرَ المُؤمِنینَ وَلِیُّ الله شهادت می دهم که حضرت علی علیه السلام أمیرالمؤمنین و ولی خدا بر همه خلق است. حَیَّ عَلَی الصَّلاَة بشتاب برای نماز. حَیَّ عَلَی الْفَلاَح بشتاب برای رستگاری. حَیَّ عَلی خَیْرِ الْعَمَل بشتاب برای بهترین کارها که نماز است. قَد قامَتِ الصَّلاَة به تحقیق نماز برپا شد. لا إلَهَ إِلاَّ الله نیست خدایی مگر خدای یکتا و بی همتا.
- [آیت الله بروجردی] (اَشْهَدُ اَنَّ عَلِیاً وَلِی اللهِ) جزء اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از (اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ) به قصد قربت گفته شود.ترجمهی اذان و اقامه(اللهُ اکبر): یعنی خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند.(اَشْهَدُ اَنْ لا اِلهَ الا اللهُ): یعنی شهادت میدهم که غیر خدایی که یکتا و بیهمتاست خدای دیگری سزاوار پرستش نیست.(اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت محمّد بن عبدالله) ص) پیغمبر و فرستادة خدا است.(اَشْهَدُ اَنَّ عَلیا اَمیرَالمؤمنینَ وَلِی اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت علی (علیه الصلوة و السلام)، امیرالمؤمنین و ولی خدا بر همهی خلق است.(حَی عَلَی الصَّلوة): یعنی بشتاب برای نماز.(حَی عَلَی الفَلاحِ): یعنی بشتاب برای رستگاری.(حَی عَلَی خَیرِ العَمَلِ): یعنی بشتاب برای بهترین کارها که نماز است.(قَد قامَتِ الصَّلوة): یعنی به تحقیق نماز بر پا شد.(لا اِلهَ اِلاَّ الله): یعنی خدایی سزاوار پرستش نیست مگر خدایی که یکتا و بیهمتا است.
- [امام خمینی] "اشهد ان علیا ولی الله" جزو اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعداز "اشهد ان محمدا رسول الله" به قصد قربت گفته شود. ترجمه اذان و اقامه "الله اکبر" یعنی خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند."اشهد ان لا اله الا الله" یعنی شهادت می دهم که غیر خدایی که یکتا و بی همتا است، خدای دیگری سزاوار پرستش نیست. "اشهد ان محمدا رسول الله" یعنی شهادت می دهم که حضرت محمد بن عبد الله صلی الله علیه و آله و سلم، پیغمبر و فرستاده خدا است. "اشهد ان علیا امیر المؤمنین ولی الله" یعنی شهادت می دهم که حضرت علی علیه الصلاة و السلام، امیر المؤمنین و ولی خدا بر همه خلق است. "حی علی الصلاه"یعنی بشتاب برای نماز. "حی علی الفلاح" یعنی بشتاب برای رستگاری. "حی علی خیرالعمل" یعنی بشتاب برای بهترین کارها که نماز است. "قد قامت الصلاه" یعنی به تحقیق نماز برپا شد. "لا اله الا الله" یعنی خدایی سزاوار پرستش نیست مگر خدایی که یکتا و بی همتا است.
- [آیت الله نوری همدانی] اشهدً انّ علیاً ولیً اللهِ جزء اذان و اقامه نیست ولی خوب است بعد از اشهدً انّ محمداً رسولُ اللهِ ، به قصد قربت گفته شود . و چون در امثال زمان ما ، شعا ر تشیع محسوب می شود در هر جا که اظهار این شعار مستحسن و لازم باشد ، گفتن آن هم مستحسن و لازم است . ترجمه اذان و اقامه اللهَ اکبرً یعنی خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند اشهدً ان لا الهَ الاّ اللهً یعنی شهادت می دهم که غیر خدائی که یکتا و بی همتا است خدای دیگر سزاوار پرستش نیست . اشَهدً انّ محمداً رسولُ اللهِ یعنی شهادت می دهم که حضرت محمد بن عبدالله صلی علیه و آله و سلم پیغمبر و فرستادة خداست . اشهدً ان علیاً امیر المؤمنینَ ولیّ الله یعنی شهادت می دهم که حضرت علی (علیه الصلاهَ و السلام ) امیر المؤمنین ولی خدا بر همة خلق است حیّ علیَ الصلاهِ یعنی بشتاب برای نماز . حیّ علی الفلاحِ یعنی بشتاب برای رستگاری . حیّ علی خیرِ العملِ یعنی بشتاب برای بهترین کارها که نماز است . قَد قامتِ الصلاهُ یعنی بتحقیق نماز بر پا شد . لا الهَ الاّ اللهُ یعنی خدائی سزاوار پرستش نیست مگر خدائی که یکتا و بی همتا است .
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اشهد ان علیا ولی اللّه جزو اذان و اقامه نیست؛ ولی خوب است بعد از اشهد ان محمدا رسول اللّه به قصد قربت گفته شود. ترجمه اذان و اقامه اللّه اکبر: یعنی خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند. اشهد ان لا اله الا اللّه: یعنی شهادت می دهم که خدائی سزاوار پرستش نیست جز خدائی که یکتا و بی همتا است. اشهد ان محمدا رسول اللّه: یعنی شهادت می دهم که حضرت محمد بن عبداللّه (ص) پیغمبر و فرستاده خدا است. اشهد ان علیا امیر المؤمنین ولی اللّه: یعنی شهادت می دهم که حضرت علی علیه الصلاه و السلام امیر مؤمنین و ولی خدا بر همه خلق است. حی علی الصلاه: یعنی بشتاب برای نماز. حی علی الفلاح: یعنی بشتاب برای رستگاری. حی علی خیر العمل: یعنی بشتاب برای بهترین کارها که نماز است. قد قامت الصلاه: یعنی به تحقیق نماز بر پا شد. لا اله الا اللّه: یعنی خدائی سزاوار پرستش نیست مگر خدائی که یکتا و بی همتا است.