واسطه‌ی فیض بودن امام زمان (عج) به چه معناست؟
شرح پرسش: مگر خداوند متعال نفرموده که از رگ گردن به انسان نزدیک‌تر است، پس واسطه‌ی فیض بودن امام به چه معناست؟ پاسخ: این موضوع که امام واسطه‌ی فیض در جهان است، براساس دلیل‌های عقلی و نقلی بسیاری است و این که خدا از رگ گردن به انسان نزدیک‌تر است با این موضوع منافات ندارد زیرا معنای واسطه‌ی فیض بودن این نیست که موجودات از خداوند منقطع بوده و امام واسطه‌ی بین خدا و آنان است چه این که هیچ موجودی از خود استقلال ندارد و هستی تمام موجودات به خداوند منتهی می‌شود و همان گونه که اسباب و عوامل طبیعی در جهان مؤثّرند و این تأثیر به اراده و مشیّت الهی صورت می‌گیرد و منافات با ارتباط آن‌ها با خدا ندارد. جریان فیض الهی و رسیدن مواهب مادّی و معنوی از طریق امام (علیه السلام) منافاتی با نزدیک بودن خدا و قرب کامل وی به بنده نخواهد داشت. بنابراین واسطه‌ی فیض بودن ائمه معصومین (علیهم السلام) با اذن خداوند صورت می‌گیرد و طبیعی است که فاعل مستقل و منشاء فیض فقط خداوند می‌باشد. و اگر خداوند متعال ائمه (علیهم السلام) یا اولیای خودش را واسطه در فیض قرار داده، هیچ مغایرتی با نزدیک بودن او به آنان ندارد زیرا آنچه که در نظام جهان انجام می‌شود به خواست و اراده و اذن او خداوند است. منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
عنوان سوال:

واسطه‌ی فیض بودن امام زمان (عج) به چه معناست؟


پاسخ:

شرح پرسش:
مگر خداوند متعال نفرموده که از رگ گردن به انسان نزدیک‌تر است، پس واسطه‌ی فیض بودن امام به چه معناست؟

پاسخ:
این موضوع که امام واسطه‌ی فیض در جهان است، براساس دلیل‌های عقلی و نقلی بسیاری است و این که خدا از رگ گردن به انسان نزدیک‌تر است با این موضوع منافات ندارد زیرا معنای واسطه‌ی فیض بودن این نیست که موجودات از خداوند منقطع بوده و امام واسطه‌ی بین خدا و آنان است چه این که هیچ موجودی از خود استقلال ندارد و هستی تمام موجودات به خداوند منتهی می‌شود و همان گونه که اسباب و عوامل طبیعی در جهان مؤثّرند و این تأثیر به اراده و مشیّت الهی صورت می‌گیرد و منافات با ارتباط آن‌ها با خدا ندارد. جریان فیض الهی و رسیدن مواهب مادّی و معنوی از طریق امام (علیه السلام) منافاتی با نزدیک بودن خدا و قرب کامل وی به بنده نخواهد داشت.
بنابراین واسطه‌ی فیض بودن ائمه معصومین (علیهم السلام) با اذن خداوند صورت می‌گیرد و طبیعی است که فاعل مستقل و منشاء فیض فقط خداوند می‌باشد. و اگر خداوند متعال ائمه (علیهم السلام) یا اولیای خودش را واسطه در فیض قرار داده، هیچ مغایرتی با نزدیک بودن او به آنان ندارد زیرا آنچه که در نظام جهان انجام می‌شود به خواست و اراده و اذن او خداوند است.

منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین