کشتاری که در روایات مهدویت به آن اشاره شده به چه وقتی اشاره دارد؟
اخباری که در آنها کشتار در حجم وسیعی را مطرح کرده اند بر دو قسم است : الف : قسمتی از آنها مربوط به ملاحم و فتنه های قبل ظهور است و هیچ گونه ارتباطی به دوران ظهور ندارد و تنها ناظر به اوضاع نابسامان جهان پیش از ظهور است . بیشتر این روایات از روایات مرسه اهل سنت است . ب : دسته ای دیگر از روایات مربوط به هنگامه ظهور و حکومت امام زمان علیه السلام است . این نوع روایات نیز بر دو گونه اند: 1- روایاتی که از طریق عامه و از نبویات است و بیشتر آنها مشکل سندی دارد ، به طوری که بعضی از آنها مرسل و برخی دیگر به پیامبر صلی الله علیه و آله منتهی نمی شود ، بلکه از افرادی مانند کعب الاحبار نقل شده که در زمان پیامبر مسلمان نبوده است . عمده این روایات از اسرائیلیات است که با اغراض مختلفی وارد کتاب های روایی شده اند. عالمی از اهل سنت مانند ابن کثیر هنگامی که به روایات امثال کعب الاحبار می رسد می گوید:((خدا ما را از این همه اخبار دروغی که وارد تفسیرها و کتاب های روایی شده بی نیاز کند ...)). (1) 2- روایاتی که از طریق اهل بیت علیهم السلام نقل شده و یا در کتاب های شیعه ذکر شده است . در این کتاب ها اخبار منقولی از اهل بیت علیهم السلام و برخی دیگر که نقل شده به آن حضرت منتهی نمی شود. پی نوشت: 1- تفسیر ابن کثیر ، ج 4 ، ص 17. منبع : موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران
عنوان سوال:

کشتاری که در روایات مهدویت به آن اشاره شده به چه وقتی اشاره دارد؟


پاسخ:

اخباری که در آنها کشتار در حجم وسیعی را مطرح کرده اند بر دو قسم است :
الف : قسمتی از آنها مربوط به ملاحم و فتنه های قبل ظهور است و هیچ گونه ارتباطی به دوران ظهور ندارد و تنها ناظر به اوضاع نابسامان جهان پیش از ظهور است . بیشتر این روایات از روایات مرسه اهل سنت است .
ب : دسته ای دیگر از روایات مربوط به هنگامه ظهور و حکومت امام زمان علیه السلام است . این نوع روایات نیز بر دو گونه اند:
1- روایاتی که از طریق عامه و از نبویات است و بیشتر آنها مشکل سندی دارد ، به طوری که بعضی از آنها مرسل و برخی دیگر به پیامبر صلی الله علیه و آله منتهی نمی شود ، بلکه از افرادی مانند کعب الاحبار نقل شده که در زمان پیامبر مسلمان نبوده است .
عمده این روایات از اسرائیلیات است که با اغراض مختلفی وارد کتاب های روایی شده اند. عالمی از اهل سنت مانند ابن کثیر هنگامی که به روایات امثال کعب الاحبار می رسد می گوید:((خدا ما را از این همه اخبار دروغی که وارد تفسیرها و کتاب های روایی شده بی نیاز کند ...)). (1)
2- روایاتی که از طریق اهل بیت علیهم السلام نقل شده و یا در کتاب های شیعه ذکر شده است . در این کتاب ها اخبار منقولی از اهل بیت علیهم السلام و برخی دیگر که نقل شده به آن حضرت منتهی نمی شود.
پی نوشت:
1- تفسیر ابن کثیر ، ج 4 ، ص 17.
منبع : موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین