آیا صلح و صفا در دوران حکومت امام زمان (عج) حقیقت دارد؟
این سخن بر اساس روایت است. توضیح مطلب این است که: اولا در زمان ظهور به علت برقراری کامل عدالت در امور مختلف جامعه و توزیع صحیح منابع و امکانات، چهره فقر در جامعه از بین می‌رود و عموم مردم از مواهب دنیا بهره‌مند می‌شوند. ثانیا: به علت رشد فضایل اخلاقی از جمله مناعت طبع و بی رغبتی به دنیا، کسی حاضر به استفاده کردن از مال دیگران و کمک خواستن از سایر مردم نمی‌شود. و حتی اگر کسی بخواهد کمک مالی و صدقه بدهد معمولا موردی پیدا نمی‌کند. گدایی و درخواست از مردم بی معنا می‌شود. ثالثا: مردم از لحاظ روحی چنان اوج می‌گیرند که دیگران را برادر خود فرض کرده و اموال شان را نه فقط برای خود بلکه برای سایر برادران خود نیز می‌دانند. دیگران را از خود می‌دانند و مال خود را برای دیگران. روایت و وضعیت دوران ظهور به این معنا نیست که حتما افراد دست در جیب یکدیگر می‌کنند، بلکه بدین معنا است که مردم دارای چنان روحیه‌ای می‌شوند که از کمک به دیگران کوتاهی نمی‌کنند و حتی اگر برادر مؤمنشان به علت نیاز و بر اساس ضرورت و با توجه به شرایطی دست در جیب آنان کرد ناراحت نمی‌شوند.
عنوان سوال:

آیا صلح و صفا در دوران حکومت امام زمان (عج) حقیقت دارد؟


پاسخ:

این سخن بر اساس روایت است. توضیح مطلب این است که:
اولا در زمان ظهور به علت برقراری کامل عدالت در امور مختلف جامعه و توزیع صحیح منابع و امکانات، چهره فقر در جامعه از بین می‌رود و عموم مردم از مواهب دنیا بهره‌مند می‌شوند.
ثانیا: به علت رشد فضایل اخلاقی از جمله مناعت طبع و بی رغبتی به دنیا، کسی حاضر به استفاده کردن از مال دیگران و کمک خواستن از سایر مردم نمی‌شود. و حتی اگر کسی بخواهد کمک مالی و صدقه بدهد معمولا موردی پیدا نمی‌کند. گدایی و درخواست از مردم بی معنا می‌شود.
ثالثا: مردم از لحاظ روحی چنان اوج می‌گیرند که دیگران را برادر خود فرض کرده و اموال شان را نه فقط برای خود بلکه برای سایر برادران خود نیز می‌دانند. دیگران را از خود می‌دانند و مال خود را برای دیگران.
روایت و وضعیت دوران ظهور به این معنا نیست که حتما افراد دست در جیب یکدیگر می‌کنند، بلکه بدین معنا است که مردم دارای چنان روحیه‌ای می‌شوند که از کمک به دیگران کوتاهی نمی‌کنند و حتی اگر برادر مؤمنشان به علت نیاز و بر اساس ضرورت و با توجه به شرایطی دست در جیب آنان کرد ناراحت نمی‌شوند.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین