پاسخ از سرتیپ فتح الله جعفری (بنیانگذار یگان زرهی سپاه): 35 روز طول کشید تا رژیم بعث عراق خرمشهر را اشغال و این خطه به تصرف درآید. نیروهای انقلاب بعد از این که این شهر 19 ماه در تصرف بود در اردیبهشت 61 عملیاتی را آغاز و 24 روز مردانه جنگیدند و هم در برابر ضربهها و حملههای رژیم تا دندان مسلح بعث عراق مقاومت کردند. این جانفشانیها ادامه داشت تا این که در سوم خرداد سال 61 خرمشهر آزاد شد. البته ناگفته نماند قبل از آزاد سازی خرمشهر چهار مرحله عملیات توسط نیروهای انقلاب صورت گرفت. در طول این عملیاتها مرحله به مرحله خاک خرمشهر را تحویل گرفتیم؛ در مرحله اول 800 کیلومتر، مرحله دوم 300 کیلومتر و برخی مناطق را هم عراق به دلیل پیشرویها و پیروزیهایی که رزمندگان داشتند، تخلیه کرد و رفت. آزاد سازی خرمشهر در آن برهه از زمان برای رزمندگان و نیروهای انقلاب دستاوردهای زیادی داشت. دستاورد اول این بود که آزادی خرمشهر بر ارتش عراق تأثیر بسزایی گذاشت چرا که آنها روی بحث اشغال خرمشهر مانور فراوانی داده بودند و آن ابهت کاذبی که رژیم بعث عراق برای خود ایجاد کرده بود از بین رفت. دستاورد دوم در مباحث جهانی و بینالمللی بود. بعد از عملیات بیتالمقدس و آزادسازی خرمشهر در مسائل جهانی توازن قوا به نفع ما تغییر کرد. با توجه به فعالیت گستردهای که عراق بعد از اشغال خرمشهر صورت داده بود، همه به قدرت ایران پی بردند که این کشور توانایی آن را دارد تا خرمشهر با آن وسعت و تمام موانعی که ایجاد شده بود را بازپس گیرد و شکست عراق سبب شد که صدام همان طور که از قبل نیز گفته بود، فرماندهان ارشد خود را اعدام کند تا شاید بار این ناتوانی را کمتر کند. دستاورد سوم این بود که این آزادسازی با توان نیروهای مردمی صورت گرفت و این هشدار را به عراق و دشمنان داد که نیروهای مردمی ایران با سازماندهی ای که امام ورهبرشان به آنها داده است، میتوانند در برابر یک لشکر کلاسیک و آماده بایستند و مقاومت کنند و حتی آنها را شکست دهند. دستاورد چهارم آزادسازی خرمشهر، تعداد اسرایی بود که نیروهای ما از رژیم بعث عراق گرفته بودند. در این عملیات حدود 20 هزارعراقی به اسارت درآمدند و این تعداد به اندازه دو لشکر عراق جمعیت داشت و این پیروزی از لحاظ مختلف برای ما موفقیت محسوب میشد. دستاورد پنجم، دور کردن نیروهای عراق از اهواز و شهرهای داخلی ایران بود. بعد از آزاد سازی خرمشهر ما تا 12 کیلومتری بصره هم پیش رفتیم در حالی که قبل از این عملیات و فتح خرمشهر نیروهای عراقی تا 12 کیلومتری اهواز آمده بودند و خطرآنها در کشور احساس میشد. دستاورد دیگر این پیروزی بزرگ تعداد کم تلفات نیروهای ما بود. در عملیات بیت المقدس با وجود بمبارانها و فشاری که روی نیروهای ما بود تعداد شهدای کمتری را تقدیم انقلاب کردیم و این به نوبه خود یک نوع کامیابی بود. منبع: ghanoondaily.ir
پاسخ از سرتیپ فتح الله جعفری (بنیانگذار یگان زرهی سپاه):
35 روز طول کشید تا رژیم بعث عراق خرمشهر را اشغال و این خطه به تصرف درآید. نیروهای انقلاب بعد از این که این شهر 19 ماه در تصرف بود در اردیبهشت 61 عملیاتی را آغاز و 24 روز مردانه جنگیدند و هم در برابر ضربهها و حملههای رژیم تا دندان مسلح بعث عراق مقاومت کردند. این جانفشانیها ادامه داشت تا این که در سوم خرداد سال 61 خرمشهر آزاد شد. البته ناگفته نماند قبل از آزاد سازی خرمشهر چهار مرحله عملیات توسط نیروهای انقلاب صورت گرفت. در طول این عملیاتها مرحله به مرحله خاک خرمشهر را تحویل گرفتیم؛ در مرحله اول 800 کیلومتر، مرحله دوم 300 کیلومتر و برخی مناطق را هم عراق به دلیل پیشرویها و پیروزیهایی که رزمندگان داشتند، تخلیه کرد و رفت. آزاد سازی خرمشهر در آن برهه از زمان برای رزمندگان و نیروهای انقلاب دستاوردهای زیادی داشت.
دستاورد اول این بود که آزادی خرمشهر بر ارتش عراق تأثیر بسزایی گذاشت چرا که آنها روی بحث اشغال خرمشهر مانور فراوانی داده بودند و آن ابهت کاذبی که رژیم بعث عراق برای خود ایجاد کرده بود از بین رفت.
دستاورد دوم در مباحث جهانی و بینالمللی بود. بعد از عملیات بیتالمقدس و آزادسازی خرمشهر در مسائل جهانی توازن قوا به نفع ما تغییر کرد. با توجه به فعالیت گستردهای که عراق بعد از اشغال خرمشهر صورت داده بود، همه به قدرت ایران پی بردند که این کشور توانایی آن را دارد تا خرمشهر با آن وسعت و تمام موانعی که ایجاد شده بود را بازپس گیرد و شکست عراق سبب شد که صدام همان طور که از قبل نیز گفته بود، فرماندهان ارشد خود را اعدام کند تا شاید بار این ناتوانی را کمتر کند.
دستاورد سوم این بود که این آزادسازی با توان نیروهای مردمی صورت گرفت و این هشدار را به عراق و دشمنان داد که نیروهای مردمی ایران با سازماندهی ای که امام ورهبرشان به آنها داده است، میتوانند در برابر یک لشکر کلاسیک و آماده بایستند و مقاومت کنند و حتی آنها را شکست دهند.
دستاورد چهارم آزادسازی خرمشهر، تعداد اسرایی بود که نیروهای ما از رژیم بعث عراق گرفته بودند. در این عملیات حدود 20 هزارعراقی به اسارت درآمدند و این تعداد به اندازه دو لشکر عراق جمعیت داشت و این پیروزی از لحاظ مختلف برای ما موفقیت محسوب میشد.
دستاورد پنجم، دور کردن نیروهای عراق از اهواز و شهرهای داخلی ایران بود. بعد از آزاد سازی خرمشهر ما تا 12 کیلومتری بصره هم پیش رفتیم در حالی که قبل از این عملیات و فتح خرمشهر نیروهای عراقی تا 12 کیلومتری اهواز آمده بودند و خطرآنها در کشور احساس میشد.
دستاورد دیگر این پیروزی بزرگ تعداد کم تلفات نیروهای ما بود. در عملیات بیت المقدس با وجود بمبارانها و فشاری که روی نیروهای ما بود تعداد شهدای کمتری را تقدیم انقلاب کردیم و این به نوبه خود یک نوع کامیابی بود.
منبع: ghanoondaily.ir
- [سایر] پس از فتح خرمشهر، پیشنهادهای مناسبی از سوی کشورهای عربی به ایران برای خاتمه جنگ داده شد وامام(ره) نیز با آتشبس پس از فتح خرمشهر موافق بود،بنابراین ادامه جنگ پس از فتح خرمشهر یک اشتباه استراتژیک بود و
- [سایر] چرا جنگ پس از فتح خرمشهر ادامه یافت؟
- [سایر] چرا پس از فتح خرمشهر جنگ پایان نگرفت؟
- [سایر] چرا پس از فتح خرمشهر جنگ پایان نگرفت؟
- [سایر] چرا بعد از فتح خرمشهر جنگ ادامه پیدا کرد؟
- [سایر] آیا با فتح خرمشهر میبایست آتشبس را میپذیرفتیم؟
- [سایر] چرا پس از فتح خرمشهر، جنگ تداوم یافت؟
- [سایر] آیا استمرار جنگ پس از فتح خرمشهر به مصلحت نظام بوده است یا به ضرر آن؟
- [سایر] آیا استمرار جنگ پس از فتح خرمشهر به مصلحت نظام بوده؟نظر حضرت امام(ره)؟
- [سایر] ادامه جنگ پس از فتح خرمشهر از چه توجیه منطقی برخوردار است؟
- [آیت الله مظاهری] اگر بعضی از مسؤولین ممالک اسلامی موجب بسط نفوذ سیاسی یا اقتصادی یا نظامی اجانب شود که مخالف مصالح اسلام و مسلمانان است، یا موجب بسط اشاعه فحشا و گناهان بزرگ یا ترک واجبات شود خود به خود عزل میشود و بر مسلمانان لازم است با او مخالفت کنند و از اسلام و مصالح مسلمین دفاع کنند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر بعض رؤسای ممالک اسلامی یا بعض مسئولین موجب بسط نفوذ اجانب شود چه نفوذ سیاسی یا اقتصادی یا نظامی که مخالف مصالح اسلام و مسلمانان است، بواسطه این خیانت، از مقامی که دارد هر مقامی باشد منعزل است. اگر فرض شود که احراز آن مقام به حق بوده، و بر مسلمانان لازم است به هر نحو که ممکن شود آنان را با رعایت موازین شرعی مجازات نمایند.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر بعض رؤسای ممالک اسلامی یا بعض وکلای مجلس موجب بسط نفوذ اجانب شود چه نفوذ سیاسی یا اقتصادی یا نظامی که مخالف مصالح اسلام و مسلمانان است ، به واسطة این خیانت ، از مقامی که دارد هر مقامی باشد منعزل است.اگر فرض شود که احراز آن مقام به حق بوه ، و بر مسلمانان لازم است او را مجازات کنند به هر نحو که ممکن باشد .
- [امام خمینی] اگر بعض رؤسای ممالک اسلامی یا بعض وکلای مجلسین موجب بسط نفوذ اجانب شود چه نفوذ سیاسی یا اقتصادی یا نظامی که مخالف مصالح اسلام و مسلمانان است، به واسطه این خیانت، از مقامی که دارد- هر مقامی باشد- منعزل است. اگر فرض شود که احراز آن مقام به حق بوده، و بر مسلمانان لازم است او را مجازات کنند به هر نحو که ممکن شود.
- [آیت الله مظاهری] اگر به واسطه توسعه نفوذ سیاسی، اقتصادی و تجاری اجانب یا روابط سیاسی با آنها، خوف آن باشد که تسلّط بر بلاد مسلمین پیدا کنند بر مسلمانان واجب است نقشه آنان را به هم بزنند.
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر مسجد خراب شود، به صورت ملک در نمی آید که بتوان آن را مورد معامله قرار داد , مگر در زمینی که (عّنْوةً) فتح شد ه و ملکیّت آن به تبع اثر عمرانی اوست; مانند برخی از مناطق ایران.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر در روابط سیاسی بین دولتها ی اسلامی ودُوَل اجانب ، خوف آن باشد که اجانب بر ممالک اسلامی ، تسلّط پیدا کنند اگر چه تسلّط سیاسی واقتصادی باشد لازم است بر مسلمانان که با این نحو روابط مخالفت کنند ، و دوَل اسلامی را الزام کنند به قطع این گونه روابط .
- [آیت الله بروجردی] پوشیدن لباسی که پارچه یا رنگ یا دوخت آن برای کسی که میخواهد آن را بپوشد معمول نیست مثل آن که اهل علم لباس نظامی بپوشد حرام است، ولی اگر با آن لباس نماز بخواند اشکال ندارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر در روابط سیاسی بین دولتهای اسلامی و دول اجانب، خوف آن باشد که اجانب بر ممالک اسلامی، تسلط پیدا کنند اگر چه تسلط سیاسی و اقتصادی باشد، لازم است بر مسلمانان که با این نحو روابط مخالفت کنند، و دول اسلامی را الزام کنند به قطع این گونه روابط.
- [امام خمینی] اگر در روابط سیاسی بین دولتهای اسلامی و دول اجانب، خوف آن باشد که اجانب بر ممالک اسلامی، تسلط پیدا کنند اگر چه تسلط سیاسی و اقتصادی باشد، لازم است بر مسلمانان که با این نحو روابط مخالفت کنند، و دول اسلامی را الزام کنند به قطع این گونه روابط.