با سقوط رژیم شاه و پیروزی انقلاب اسلامی، اسرائیل نه تنها یکی از دوستان خود را از دست داد، بلکه کشوری با شعارهای جدی‌تر و عزمی راسخ‌تر به سایر مخالفینش در منطقه اضافه شد، لذا نابودی یا حداقل تضعیف جمهوری اسلامی یکی از آرزوها و اهداف اسرائیل محسوب می‌شد اما به دلیل تعارضات قبلی با کشوری همچون عراق، نمی‌توانست به طور رسمی و علنی به حمایت از آن برخیزد. اسرائیل حتی در یک مقطع زمانی از موقعیت جنگی بین ایران و عراق حداکثر استفاده را کرد و با بمباران نیروگاه اتمی )ازیراک( عراق، خطرات احتمالی آتی آن علیه خویش را خنثی ساخت. با این همه، اسرائیل همچون آمریکا و سایر کشورهای غربی از پیروزی نظامی ایران بر عراق بسیار نگران بود، زیرا در این صورت موازنه قوا در منطقه به شدت به نفع ایران تغییر می‌کرد که این به هیچ وجه با منافع اسرائیل سازگاری نداشت. بزرگ‌ترین خدمت اسرائیل به عراق، حمله ارتش اسرائیل به جنوب لبنان در روزهای بعد از آزادسازی خرمشهر بود؛ زیرا این حمله باعث انحراف افکار عمومی دنیا به این نقطه از جهان و حتی غفلت کوتاه مدت ایران از جبهه‌های جنگ به مسئله‌ی جنوب لبنان شد. همین مسئله موجب تأخیر در عملیات بعدی ایران گردید و در این مدت عراق موفق شد تا با بازسازی نیروهای خود و ایجاد خطوط مستحکم دفاعی، از پیشروی رزمندگان در منطقه شرق بصره (عملیات رمضان) جلوگیری کند. منبع: جنگ ایران و عراق، پرسشها و پاسخها، فرهاد درویشی، مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ
با سقوط رژیم شاه و پیروزی انقلاب اسلامی، اسرائیل نه تنها یکی از دوستان خود را از دست داد، بلکه کشوری با شعارهای جدیتر و عزمی راسختر به سایر مخالفینش در منطقه اضافه شد، لذا نابودی یا حداقل تضعیف جمهوری اسلامی یکی از آرزوها و اهداف اسرائیل محسوب میشد اما به دلیل تعارضات قبلی با کشوری همچون عراق، نمیتوانست به طور رسمی و علنی به حمایت از آن برخیزد. اسرائیل حتی در یک مقطع زمانی از موقعیت جنگی بین ایران و عراق حداکثر استفاده را کرد و با بمباران نیروگاه اتمی )ازیراک( عراق، خطرات احتمالی آتی آن علیه خویش را خنثی ساخت.
با این همه، اسرائیل همچون آمریکا و سایر کشورهای غربی از پیروزی نظامی ایران بر عراق بسیار نگران بود، زیرا در این صورت موازنه قوا در منطقه به شدت به نفع ایران تغییر میکرد که این به هیچ وجه با منافع اسرائیل سازگاری نداشت.
بزرگترین خدمت اسرائیل به عراق، حمله ارتش اسرائیل به جنوب لبنان در روزهای بعد از آزادسازی خرمشهر بود؛ زیرا این حمله باعث انحراف افکار عمومی دنیا به این نقطه از جهان و حتی غفلت کوتاه مدت ایران از جبهههای جنگ به مسئلهی جنوب لبنان شد. همین مسئله موجب تأخیر در عملیات بعدی ایران گردید و در این مدت عراق موفق شد تا با بازسازی نیروهای خود و ایجاد خطوط مستحکم دفاعی، از پیشروی رزمندگان در منطقه شرق بصره (عملیات رمضان) جلوگیری کند.
منبع: جنگ ایران و عراق، پرسشها و پاسخها، فرهاد درویشی، مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ
- [سایر] آیا اتحاد جماهیر شوروی سابق، در طول جنگ از عراق حمایت کرد؟ چگونه؟
- [سایر] ایران در طول جنگ با عراق، مهمات و نیازهای تسلیحاتی خود را از کدام کشورها تأمین میکرد؟
- [سایر] آیا اسرائیل در تحریک عراق به راه اندازی جنگ ایران و عراق، نقشی داشت؟
- [سایر] کدام یک از کشورهای اروپایی در طول جنگ از عراق حمایت کردند؟ اهداف و منافعی که از این حمایتها دنبال میکردند چه بود؟
- [سایر] ترکیه از تداوم جنگ ایران و عراق چه منافعی را کسب میکرد؟
- [سایر] جنگ ایران و عراق بر کشورهای خاورمیانه و حامیان صلح اعراب و اسرائیل چه تأثیری داشت؟
- [سایر] آیا حقیقت داشته است که ایران در جنگ با عراق، از اسراییل سلاح میخرید؟
- [سایر] حمایت کشورهای عربی از عراق در جنگ در چه زمینه هایی بود؟
- [سایر] آمریکا در راه اندازی جنگ عراق علیه ایران چه نقشی داشت و چه منافعی را دنبال میکرد؟
- [سایر] در طول جنگ چه شهرهایی به تصرف ارتش عراق درآمد و چگونه از ارتش عراق بازپس گرفته شدند؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی که نشسته رکوع میکند باید به قدری خم شود که اگر ایستاده رکوع میکرد کمرش را خم مینمود.
- [آیت الله مظاهری] توبه فرار از جنگ یا کمک نکردن به آن، علاوه بر پشیمانی از این گناه بزرگ، شرکت و کمک در جنگ است، مگر اینکه جنگ تمام شده باشد که تصمیم بر ترک آن گناه کفایت میکند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] جنگ با کسانی که بر امام معصوم علیهالسلام خروج کنند جایز است ولی اگر ناصبی نباشند اموال آنها را بدون جنگ نمیتوان تصاحب کرد.
- [آیت الله سیستانی] اگر در جستجوی آب نرود تا وقت نماز تنگ شود ، در صورتی که اگر میرفت آب پیدا میکرد معصیت کرده ، ولی نمازش با تیمم صحیح است .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] روابط تجاری و سیاسی با بعض دول که آلت دست دول بزرگ جائر هستند از قبیل دولت اسرائیل، جایز نیست. و بر مسلمانان لازم است که به هر نحو ممکن با این نحو روابط مخالفت کنند، و بازرگانانی که با اسرائیل و عمال اسرائیل روابط تجاری دارند، خائن به اسلام و مسلمانان و کمک کار به هدم احکام اسلام هستند، و بر مسلمانان لازم است با این خیانت کاران چه دولت و چه تجار قطع رابطه کنند، و آنها را ملزم به قطع رابطه با این نحو دولت ها کنند.
- [آیت الله نوری همدانی] روابط تجاری و سیاسی با بعضی دوَل که آلت دست دوَل بزرگ جائر هستند از قبیل دولت اسرائیل ، جائز نیست ، و بر مسلمانان لازم است که به هر نحو ممکن با این نحو روابط مخالفت کنند ، و بازرگانانی که با اسرائیل و عمّال اسرائیل روابط تجاری دارند ، خائن به اسلام و مسلمانان و کمک کار به هدم احکام اسلام هستند ، و بر مسلمانان لازم است با این خیانت کاران چه دولتها و چه تجّار قطع رابطه کنند ، و آنها را ملزم کنند به توب و ترک روابط با این نحو دولتها .
- [امام خمینی] روابط تجاری و سیاسی با بعض دول که آلت دست دول بزرگ جائر هستند از قبیل دولت اسرائیل، جایز نیست، و بر مسلمانان لازم است که به هر نحو ممکن است با این نحو روابط مخالفت کنند، و بازرگانانی که با اسرائیل و عمال اسرائیل روابط تجاری دارند، خائن به اسلام و مسلمانان و کمک کار به هدم احکام هستند، و بر مسلمانان لازم است با این خیانتکاران چه دولتها و چه تجار قطع رابطه کنند، و آنها را ملزم کنند به توبه و ترک روابط با این نحو دولتها. مسائل دفاع از جان و عرض در کتاب (تحریر الوسیله) است به آنجا رجوع شود.
- [آیت الله اردبیلی] تمایل فکری و عملی به فاسدان و ستمگران و خود را به شکل آنها در آوردن و حمایت از آنان در انجام گناه و تجاوز به حقوق دیگران و کار کردن و فعالیّت در دستگاه دولتهای کافر یا ظالم، اگر موجب حمایت از کفر و ظلم و اعانت به کافر یا ظالم باشد، حرام است، مگر این که در شرایط ویژهای برای پشتیبانی از اسلام و مسلمانان و با اجازه حاکم جامع شرایط باشد.
- [آیت الله جوادی آملی] .تصرف در اموال کفّار حربی که در حال جنگ با مسلمانان هستند, جایز است.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر در جستجوی آب نرود تا وقت نماز تنگ شود، معصیت کرده ولی نمازش با تیمّم صحیح است و احتیاط مستحبّ آن است که قضا نماید خصوصاً اگر علم پیدا کند که اگر جستجو میکرد، آب پیدا مینمود.