نه تنها قرآن به مسئلهی باردار شدن حضرت مریم(س) بدون تماس با مردی اشاره کرده، کتاب انجیل نیز به این مسئله پرداخته و آن را معجزهی الهی میداند.7 قرآن کریم در سورهی مریم، به بیان داستان تولد حضرت عیسی(ع) پرداخته و میفرماید: (ما روح خود (جبرئیل) را به سوی او فرستادیم تا به شکل بشری خوش اندام بر او نمایان شد. مریم گفت: اگر پرهیزگاری، من از تو به خدای رحمان پناه میبرم. گفت: من فقط فرستادهی پروردگار توام، برای اینکه به تو پسری پاکیزه ببخشم. گفت: چگونه مرا پسری باشد با آنکه دست بشری به من نرسیده و بدکار نبودم؟ گفت: فرمان چنین است. پروردگار تو گفته که آن بر من آسان است، تا او را نشانهای برای مردم و رحمتی از جانب خویش قرار دهیم. پس حضرت مریم(س) حضرت عیسی(ع) را آبستن شد.) آیه بیان گر آن است که حضرت عیسی(ع) از طریق معجزهی الهی و قدرت ماوراء طبیعت به دنیا آمد، و طبیعت و امور عادی ، در تولد حضرت عیسی(ع) نقشی نداشته است. تعبیر (کَانَ أَمْراً مقْضِیّاً)9 اشاره به ارادهی خداوند، و قضا و قدر او دارد که حضرت عیسی(ع) متولد شوند و تعبیر (وَلِنَجْعَلَهُ آیَةً لِّلنَّاسِ وَرَحْمَةً مِّنَّا)؛10 (تا او را نشانهای برای مردم و رحمتی از جانب خویش قرار دهیم.)نشانگر خارق العاده بودن تولد و معجزه بودن آن است البته این مطلب بدان معنا نیست که عیسی بدون علت بوجود آمده است، بلکه علت وجودی او، مریم و روح الهی بود که در وی دمیده شد. www.morsalat.com
نه تنها قرآن به مسئلهی باردار شدن حضرت مریم(س) بدون تماس با مردی اشاره کرده، کتاب انجیل نیز به این مسئله پرداخته و آن را معجزهی الهی میداند.7 قرآن کریم در سورهی مریم، به بیان داستان تولد حضرت عیسی(ع) پرداخته و میفرماید:
(ما روح خود (جبرئیل) را به سوی او فرستادیم تا به شکل بشری خوش اندام بر او نمایان شد. مریم گفت: اگر پرهیزگاری، من از تو به خدای رحمان پناه میبرم. گفت: من فقط فرستادهی پروردگار توام، برای اینکه به تو پسری پاکیزه ببخشم. گفت: چگونه مرا پسری باشد با آنکه دست بشری به من نرسیده و بدکار نبودم؟ گفت: فرمان چنین است. پروردگار تو گفته که آن بر من آسان است، تا او را نشانهای برای مردم و رحمتی از جانب خویش قرار دهیم. پس حضرت مریم(س) حضرت عیسی(ع) را آبستن شد.)
آیه بیان گر آن است که حضرت عیسی(ع) از طریق معجزهی الهی و قدرت ماوراء طبیعت به دنیا آمد، و طبیعت و امور عادی ، در تولد حضرت عیسی(ع) نقشی نداشته است.
تعبیر (کَانَ أَمْراً مقْضِیّاً)9 اشاره به ارادهی خداوند، و قضا و قدر او دارد که حضرت عیسی(ع) متولد شوند و تعبیر (وَلِنَجْعَلَهُ آیَةً لِّلنَّاسِ وَرَحْمَةً مِّنَّا)؛10 (تا او را نشانهای برای مردم و رحمتی از جانب خویش قرار دهیم.)نشانگر خارق العاده بودن تولد و معجزه بودن آن است البته این مطلب بدان معنا نیست که عیسی بدون علت بوجود آمده است، بلکه علت وجودی او، مریم و روح الهی بود که در وی دمیده شد.
www.morsalat.com
- [سایر] در سورة مریم میگوید مسیح علیه السلام در زیر درخت خرما به دنیا آمد (مریم، 22) در حالی که وی در آخور گوسفندان به دنیا آمده است؟ (انجیل)
- [سایر] چگونه حضرت عیسی پسر خداست؟ در حالی که در اناجیل امروزی میگویند: مریم با یوسف نجار ازدواج کرد، چگونه مریم را باکره میدانند؟
- [سایر] نسبت عمران پدر موسی و عمران پدر مریم چگونه است و آیا مریم مادر عیسی علیه السّلام از نسل بنی اسرائیل است؟
- [سایر] مریم مجدلیه که بود؟ آیا در نزد مسیحیان مقام او بالاتر از مریم مادر عیسی(ع) است؟
- [سایر] معرفی اجمالی از سوره مریم ارایه نمایید.
- [سایر] آیا حضرت مریم ازدواج کرده بودند؟
- [سایر] چه چیزی باعث مقام بلند حضرت مریم شده است؟
- [سایر] آیا مهدی موعود (عج) همان عیسی بن مریم است؟
- [سایر] آیا (حضرت مریم ) خواهر ( هارون ) است؟
- [سایر] حضرت مریم بعد از اینکه جبرئیل بر او نازل شد آبستن شدند پس می توان گفت حضرت عیسی بن مریم علیه السلام پسر جبرئیل است یانه ؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر به واسطه شیر دادن حقّ شوهر از بین نرود، زن میتواند بدون اجازه شوهرش بچه کس دیگری را شیر بدهد و جایز نیست بدون هدف عقلایی یا به قصد اذیت مؤمن بچهای را شیر کامل دهد که به واسطه آن شیر دادن به آن بچه، همسری به شوهر خود حرام شود؛ مگر آن که زوجین به این امر راضی باشند، لذا جایز نیست مادربزرگ بدون غرض عقلایی یا برای اذیت دختر یا دامادش فرزند آنها را شیر کامل دهد؛ مگر آن که آنها راضی باشند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر پدر یا مادر نذر کنند که دختر خود را به سیّد شوهر دهد، اگر مصلحت فرزند باشد باید به نذرشان عمل کنند، بلکه بنا بر احتیاط واجب اگر انجام نذر با ترک آن یکسان باشد باید به آن عمل کرد، ولی بعد از آن که دختر به تکلیف رسید در فرضی که اختیار ازدواج با خود دختر است، باید او را راضی کنند و اگر راضی کردن دختر ممکن نشد، نذر باطل خواهد بود.
- [آیت الله جوادی آملی] .همسرِ فرزند و شوهر دختر، واجب النفقه افراد شمرده نمیشوند, بنابراین می توان هزینه های این ها را در صورتی که سید فقیر باشند، از خمس(سهم سادات) مال خود پرداخت کرد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] : زن می تواند بدون اجازه شوهر بچه دیگری را شیر دهد، به شرط آن که حق شوهر از بین نرود، و احتیاط مستحب آن است که به دختر فرزند خود شیر ندهد.
- [آیت الله اردبیلی] پدر و مادر نمیتوانند از طرف فرزند خود نذر کنند؛ پس اگر مثلاً نذر کنند که دختر خود را به سیّد شوهر دهند و دختر پس از تکلیف راضی نباشد، نذر آنان اعتباری ندارد، ولی احتیاط مستحب آن است که اگر بتوانند او را راضی نماید که با سیّد ازدواج کند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] تا هفت سال قمری پسر یا دختر تمام نشده، پدر نمیتواند او را از مادرش جدا کند ولی مادر باید در نحوه تربیت و اداره فرزند نظر پدر را رعایت کند، در دوران شیردهی، زن حقّ دارد فرزند خود را شیر بدهد، مگر آن که کس دیگری یافت شود که حاضر باشد مجّانی یا با مزد کمتری بچه را شیر دهد، در این صورت پدر میتواند بچه را از مادر جدا سازد، هر چند مستحبّ است که چنین کاری را نکند و فرزند را در نزد مادر خود باقی بگذارد. در این زمان هم رعایت نظر پدر در تربیت و اداره فرزند بر مادر وی لازم است.
- [آیت الله جوادی آملی] .ربا گرفتن و دادن در چند مورد حرام نیست : 1 .بین پدر و فرزند؛ یعنی هر کدام می توانند از دیگری ربا بگیرند; خواه فرزند پسر باشد و خواه دختر و بین مادر و فرزند ربا حرام است . 2 .زن و شوهر می توانند از یکدیگر ربا بگیرند . 3 .مسلمان میتواند از کافری که در پناه اسلام نیست, ربا بگیرد و نمیتواند به او ربا بدهد. ربایی که در موارد یادشده حرام نیست, اعم از ربا در خرید و فروش و ربا در قرض است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] ازدواج موقت طلاق ندارد، هر زمان مدتش تمام شود یا مرد مدت را به او ببخشد از قید همسری او رها می شود و پاک بودن از عادت ماهانه و همچنین شاهد گرفتن لازم نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] زنی که مایل نیست با شوهرش زندگی کند، و بیم آن می رود که ادامه همسری آنها باعث گناه شود می تواند مهر خود یا مال دیگری را به او ببخشد که طلاقش دهد، این را طلاق خلع گویند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر زنی فرزند دختر نسبی خود را شیر کامل دهد، آن دختر بر پدر آن بچه - هر چند رضاعی باشد - حرام میگردد و همچنین است اگر بچهای را که شوهر دخترش از زن دیگر دارد - هر چند رضاعی باشد - شیر دهد، بلکه بنا بر احتیاط واجب اگر مادربزرگ نوه پسری - نسبی - خود را شیر دهد، عروسش که مادر آن طفل شیرخوار است، بر پسرش حرام میشود؛ و همچنین است اگر بچهای را که عروسش از شوهر دیگر دارد، شیر دهد.