خداوند در قرآن کریم، چند پیامبر را نام میبرد که به مقام امامت رسیدند. 1. حضرت ابراهیم(علیه السلام); "واِذِ ابتَلیَ اِبرَهیمَ رَبُّهُ بِکَلِمَتٍ فَاَتَمَّهُنَّ قالَ اِنّی جاعِلُکَ لِلنّاسِ اِمامًا قالَ ومِن ذُرِّیَّتی قالَ لا یَنالُ عَهدِی الظَّلِمین; (بقره،124)، به خاطر بیاور هنگامی را که خداوند ابراهیم را با وسایل گوناگونی آزمود و او به خوبی از عهدة آزمایش برآمد، خداوند به او فرمود: من تو را امام و رهبر مردم قرار دادم. ابراهیم عرض کرد: از دودمان من (نیز امامانی قرار بده) خداوند فرمود: پیمان من به ستمکاران نمیرسد." 2. اسحاق; 3. یعقوب; "وَ وهَبنا لَهُ اِسحَقَ ویَعقوبَ نافِلَةً وکُلاًّ جَعَلنا صَلِحین وجَعَلنَهُم اَغمَّةً یَهدونَ بِاَمرِنا...;(انبیأ،7273)، و اسحاق و علاوه بر او، یعقوب را به وی بخشیدیم و همة آنان را مردانی صالح قرار دادیم. و آنان را پیشوایانی قرار دادیم که به فرمان ما (مردم را) هدایت میکردند...".(ر.ک: المیزان، علامه طباطبایی، ج 14، دفتر انتشارات اسلامی، قم، ص 304.) 4. پیامبر اسلام حضرت محمد(صلی الله علیه وآله); یکی از آیههایی که بر امامت پیامبر اسلام دلالت دارد، این آیه است: "وَ إِذِ ابْتَلَیََّ إِبْرَ َهِیمَ رَبُّهُو بِکَلِمََتٍ فَأَتَمَّهُنَّ قَالَ إِنِّی جَاعِلُکَ لِلنَّاسِ إِمَامًا قَالَ وَ مِن ذُرِّیَّتِی قَالَ لاَ یَنَالُ عَهْدِی الظََّلِمِینَ ;(بقره،124) به خاطر آورید هنگامی که خداوند، ابراهیم را وسایل گوناگونی آزمود، و او به خوبی از عهدة این آزمایشها برآمد. خداوند به او فرمود: من تو را امام و پیشوای مردم قرار دادم. ابراهیم عرض کرد: از دودمان من (نیز امامانی قرار بده) خداوند فرمود: پیمان من، به ستمکاران نمیرسد." با توجه به روایتی که در تفسیر آیه یاد شده، پیامبراسلامیکی از دودمان حضرت ابراهیم(علیه السلام) به مقام امامت رسید.(ر.ک: همان، ج 1، ص 279.) www.eporsesh.com
خداوند در قرآن کریم، چند پیامبر را نام میبرد که به مقام امامت رسیدند.
1. حضرت ابراهیم(علیه السلام); "واِذِ ابتَلیَ اِبرَهیمَ رَبُّهُ بِکَلِمَتٍ فَاَتَمَّهُنَّ قالَ اِنّی جاعِلُکَ لِلنّاسِ اِمامًا قالَ ومِن ذُرِّیَّتی قالَ لا یَنالُ عَهدِی الظَّلِمین; (بقره،124)، به خاطر بیاور هنگامی را که خداوند ابراهیم را با وسایل گوناگونی آزمود و او به خوبی از عهدة آزمایش برآمد، خداوند به او فرمود: من تو را امام و رهبر مردم قرار دادم. ابراهیم عرض کرد: از دودمان من (نیز امامانی قرار بده) خداوند فرمود: پیمان من به ستمکاران نمیرسد."
2. اسحاق;
3. یعقوب; "وَ وهَبنا لَهُ اِسحَقَ ویَعقوبَ نافِلَةً وکُلاًّ جَعَلنا صَلِحین وجَعَلنَهُم اَغمَّةً یَهدونَ بِاَمرِنا...;(انبیأ،7273)، و اسحاق و علاوه بر او، یعقوب را به وی بخشیدیم و همة آنان را مردانی صالح قرار دادیم. و آنان را پیشوایانی قرار دادیم که به فرمان ما (مردم را) هدایت میکردند...".(ر.ک: المیزان، علامه طباطبایی، ج 14، دفتر انتشارات اسلامی، قم، ص 304.)
4. پیامبر اسلام حضرت محمد(صلی الله علیه وآله); یکی از آیههایی که بر امامت پیامبر اسلام دلالت دارد، این آیه است:
"وَ إِذِ ابْتَلَیََّ إِبْرَ َهِیمَ رَبُّهُو بِکَلِمََتٍ فَأَتَمَّهُنَّ قَالَ إِنِّی جَاعِلُکَ لِلنَّاسِ إِمَامًا قَالَ وَ مِن ذُرِّیَّتِی قَالَ لاَ یَنَالُ عَهْدِی الظََّلِمِینَ ;(بقره،124) به خاطر آورید هنگامی که خداوند، ابراهیم را وسایل گوناگونی آزمود، و او به خوبی از عهدة این آزمایشها برآمد. خداوند به او فرمود: من تو را امام و پیشوای مردم قرار دادم. ابراهیم عرض کرد: از دودمان من (نیز امامانی قرار بده) خداوند فرمود: پیمان من، به ستمکاران نمیرسد."
با توجه به روایتی که در تفسیر آیه یاد شده، پیامبراسلامیکی از دودمان حضرت ابراهیم(علیه السلام) به مقام امامت رسید.(ر.ک: همان، ج 1، ص 279.)
www.eporsesh.com
- [سایر] نام چند پیامبر در قرآن کریم ذکر شده است؟
- [سایر] زنان برگزیده چه کسانی هستند؟
- [سایر] آیا زبان عربی، زبان برگزیده خداوند است؟
- [سایر] آیا زبان عربی، زبان برگزیده خداوند است؟
- [سایر] پیامبران چه امتیازاتی داشتند که برگزیده شدند؟
- [سایر] روایات زیادی هست که بعد از پیامبر 12خلیفه وجود دارد.علمای زیدیه و اسماعیلیه و بقیه ی شیعیان چند امامی چگونه این روایت را توجیه می کنند؟
- [سایر] چگونه ادعا می کنید 124000 پیامبر و جود داشته است ولی حتی نمی توانید نام 500 نفر از آنها را نام ببرید و اطلاعات تاریخی مربوط به ادیان آنها بدهید؟
- [سایر] رسالت و هدف اصلی قرآن چیست؟ اگر هدایت است، قلمرو این هدایت تا کجاست؟ آموزش شیوه حکومت، فنون تعلیم و تربیت و...؟
- [سایر] چرا خداوند متعال در قرآن اسم پیامبر اکرمرا یک جا "محمد" و جای دیگر "احمد" ذکر کرده است؟
- [سایر] طبق آیه 75 سوره حج بعضی از ملائکه برگزیده میشوند. طبق چه قانونی از بین آنها که همگی به جبر، خدا را پرستش میکنند، باید گروهی برگزیده شوند؟ در ازای کدام لیاقت؟ در پاداش کدام عملشان؟ در نتیجه کدام سابقهشان؟
- [آیت الله اردبیلی] کسی که زکات میگیرد، باید شیعه دوازده امامی باشد و اگر به گمان این که کسی شیعه دوازده امامی است به او زکات بدهد و بعد معلوم شود شیعه نبوده، حکم آن مانند حکمی است که در مسأله 2056 گذشت و در صورتی که مصلحت دینی اقتضا کند، از بابت سهم فی سبیل اللّه میتواند به غیر شیعه دوازده امامی هم زکات بدهد.
- [آیت الله وحید خراسانی] کسی که زکات می گیرد باید شیعه دوازده امامی باشد و اگر انسان کسی را شیعه دوازده امامی بداند و به او زکات بدهد و بعد معلوم شود نبوده باید دوباره زکات بدهد
- [آیت الله جوادی آملی] .در غنائم به دست آمده در قتال با کفار، ابتدا باید صَفْو المال را یعنی اموال برگزیده برای امام جدا کرده; سپس در بقیه تصرف نمود و پیش از خارج کردن، تخمیس و سپس تصرف در آن, جایز نیست
- [آیت الله مظاهری] سیّد علاوه بر اینکه باید فقیر باشد باید دوازده امامی باشد و آشکارا معصیت نکند.
- [آیت الله سیستانی] بنا بر مذهب شافعی، کسی که چیزی میخرد و سپس آن را میبیند، میتواند از خیار رؤیت استفاده کند، گرچه مبیع طبق اوصاف مذکور باشد، در صورتی که از نظر مذهب امامیه، مشتری نمیتواند در این فرض از خیار رؤیت استفاده کند. حال اگر مذهب شافعی بر امامیه نافذ باشد به گونهای که مشتری شافعی مذهب، در اینگونه موارد از این خیار در مورد فروشنده امامی مذهب استفاده میکند، مشتری امامی نیز میتواند مقابلهبهمثل کند و طبق قاعده مقاصّه نوعی، در مورد فروشنده شافعی مذهب، از این قاعده استفاده کند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] امامی را که عادل بوده، اگر شک کند که هنوز عادل است یا نه، میتواند به او اقتدا نماید.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر به شیعه دوازده امامی، مالی از پیروان دیگر فرقههای اسلامی یا از کافران برسد، واجب نیست خمس آن را بدهد.
- [آیت الله مظاهری] امامی را که عادل میدانسته، اگر شک کند به عدالت خود باقی است یا نه، میتواند به او اقتدا نماید.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . به سیدی که عادل نیست می شود خمس داد ولی به سیدی که دوازده امامی نیست، نباید خمس بدهند.
- [آیت الله وحید خراسانی] به سیدی که عادل نیست می شود خمس داد ولی به سیدی که دوازده امامی نیست نباید خمس بدهند