واژه شیعه در زمان رسول اکرم (صلی الله علیه وآله) و توسط خود آن حضرت به کار رفت . در حدیثی از رسول خدا(صلی الله علیه وآله) نقل است : .(1) موقعی که آیه نازل شد, پیغمبر به علی (علیه السلام) فرمود: مصداق این آیه , تو و شیعیانت می باشد, که در قیامت خشنودخواهید بود و خدا هم از شما راضی است .(2) تشیع پا به پای اسلام زاده و زیسته است و پدیده جدیدی نیست که دراعصار بعد مطرح شده باشد. این حقیقتی است که بسیاری از مورخان و مفسران عامه و محققان تاریخ و عقاید اسلامی به آن معترف اند. آن چه را علمای متعصب و دولتی عامه و یا مستشرقان غربی مبنی بر پیدایش شیعه به عنوان یک خزب سیاسی در دوره خلافت امام علی (علیه السلام) و یا بعد از آن مطرح می کنند,تحریف و دروغ بزرگی بیش نیست , چرا که در دوره حیات رسول خدا, اصحاب درجه یک ایشان , مانند سلمان فارسی و ابوذر و مقداد و عمار, شیعه علی (علیه السلام) امیده می شدند.(3) برای اطلاع بیشتر به کتاب شهید صدر مراجعه کنید. پی نوشت: 1.بحارالانوار, ج 65 ص 9 2.جلال الدین سیوطی , درالمنثور, ج 1 ص 379 3.عبدالله مبلغی , تاریخ ادیان و مذاهب جهان , ج 3 ص 1055 www.eporsesh.com
واژه شیعه در زمان رسول اکرم (صلی الله علیه وآله) و توسط خود آن حضرت به کار رفت . در حدیثی از رسول خدا(صلی الله علیه وآله) نقل است : .(1) موقعی که آیه
نازل شد, پیغمبر به علی (علیه السلام) فرمود: مصداق این آیه , تو و شیعیانت می باشد, که در قیامت خشنودخواهید بود و خدا هم از شما راضی است .(2)
تشیع پا به پای اسلام زاده و زیسته است و پدیده جدیدی نیست که دراعصار بعد مطرح شده باشد. این حقیقتی است که بسیاری از مورخان و مفسران عامه و محققان تاریخ و عقاید اسلامی به آن معترف اند. آن چه را علمای متعصب و دولتی عامه و یا مستشرقان غربی مبنی بر پیدایش شیعه به عنوان یک خزب سیاسی در دوره خلافت امام علی (علیه السلام) و یا بعد از آن مطرح می کنند,تحریف و دروغ بزرگی بیش نیست , چرا که در دوره حیات رسول خدا, اصحاب درجه یک ایشان , مانند سلمان فارسی و ابوذر و مقداد و عمار, شیعه علی (علیه السلام) امیده می شدند.(3)
برای اطلاع بیشتر به کتاب شهید صدر مراجعه کنید.
پی نوشت:
1.بحارالانوار, ج 65 ص 9
2.جلال الدین سیوطی , درالمنثور, ج 1 ص 379
3.عبدالله مبلغی , تاریخ ادیان و مذاهب جهان , ج 3 ص 1055
www.eporsesh.com
- [سایر] تاریخچه پیدایش شیعه و سنی چیست؟
- [سایر] تاریخچه پیدایش هیات های عزاداری را توضیح دهید؟
- [سایر] لطفاً تاریخچة پیدایش قوم یهود را در سرزمین فلسطین شرح دهید؟
- [سایر] تاریخچه مراسم طشت گذاری و علّت پیدایش این مراسم چیست در عزاداری چگونه بود؟
- [سایر] تاریخچه پیدایش فقه سیاسی به کدام دوره می رسد؟ فقه در لغت به چه معناست؟
- [سایر] زمینه های پیدایش نظریه ی کثرت گرایی دینی و تاریخچه ی مختصری از آن را ذکر نمایید.[1]
- [سایر] پیدایش شیعه از چه زمانی است؟
- [سایر] تاریخچه تشیع و اصول و عقاید آن را بیان کنید؟
- [سایر] خلاصهایی از تاریخچه شیعیان دوازده امامی را از آغاز بیان کنید؟
- [سایر] آیا تشیع پیدایشی جدا از پیدایش اسلام دارد؟
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر شخصی از عامه بمیرد و از او یک دختر عامی مذهب بماند و برادری داشته باشد اگر برادر شیعه باشد و یا پس از مرگ برادرش شیعه شود بنا به قاعده الزام برادر شیعه می تواند انچه از ترکه میت زیاد می اید از باب تعصیب بگیرد هر چند تعصیب در مذهب شیعه باطل است و همچنین اگر شخصی از عامه یک خواهر عامی مذهب وارث داشته باشد و عموی ابوینی داشته باشد چنانچه عموی او شیعه باشد و یا بعد از مرگ پسر برادرش شیعه شود بنا به قاعده الزام می تواند انچه از باب تعصیب به او می رسد بگیرد و همچنین است حکم در سایر موارد تعصیب
- [آیت الله بروجردی] کسی که زکات میگیرد باید شیعه دوازده امامی باشد و اگر انسان کسی را شیعه بداند و به او زکات بدهد، بعد معلوم شود شیعه نبوده، باید دوباره زکات بدهد.
- [آیت الله بهجت] مسلمانی که مستبصر (شیعه) شد عباداتی که موافق مذهب خودش انجام داده اعاده ندارد، مگر زکات که باید آن را به فقیر شیعه بدهد، ولی اگر از اول آن را به فقیر شیعه و با قصد قربت داده باشد، اعاده ندارد.
- [آیت الله سبحانی] کسی که زکات می گیرد باید شیعه دوازده امامی باشد و اگر با حجت شرعی، شیعه بودن کسی ثابت و به او زکات بدهد، و زکات تلف شود بعد معلوم شود شیعه نبوده لازم نیست دوباره زکات بدهد. و در عین حال در صورتی که مصلحت شرعی ایجاب کند می توان از سهم (سبیل الله) به غیر شیعه امامی زکات داد.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که زکاْ میگیرد باید شیعه دوازده امامی باشد و اگر انسان کسی را شیعه بداند و به او زکاْ بدهد، بعد معلوم شود شیعه نبوده، باید دوباره زکاْ بدهد با تفصیلی که در )مسأله 1951) گذشت.
- [آیت الله علوی گرگانی] کافری که بعد از غروب شب عید فطر مسلمان شده، فطره بر او واجب نیست ولی مسلمانی که شیعه نبوده، اگر بعد از دیدن ماه شیعه شود، باید زکاْ فطره را بدهد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کافری که بعد از غروب شب عید فطر مسلمان شود، فطره بر او واجب نیست، ولی مسلمانی که شیعه نبوده، اگر بعد از دیدن ماه، شیعه شود، باید زکات فطره را بدهد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کافری که بعد از مغرب شب عید فطر مسلمان شده فطره بر او واجب نیست، ولی مسلمانی که شیعه نبوده، اگر بعد از دیدن ماه شیعه شود، باید زکات فطره را بدهد.
- [آیت الله جوادی آملی] :اگرچه امامان (ع) ،انفال را برای شیعیان حلال کرده اند؛ ولی تصرف در آن باید به اذن ولیّ مسلمین باشد . ولیّ مسلمین گاهی مجانی اذن می دهد و گاهی برای رعایت حال محرومان جامعه، با دریافت عوض , اجازه میدهد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که زکات می گیرد باید شیعه دوازده امامی باشد و اگر انسان کسی را شیعه بداند و به او زکات بدهد، بعد معلوم شود شیعه نبوده، باید دوباره زکات بدهد.