از جمله تهمت هایی که به تشیّع زده شده این است که تشیّع قبل از صفوّیه نام و نشانی نداشته ساخته و پرداخته صفوّیه است. ولی کسی که اطلاع از اسلام و تعالیم راستین آن دارد، می داند که این اتهام تا چه حّد نارواست; زیرا تشیّع را پیامبر بزرگوار اسلام(9) با تعیین حضرت امیرالمومنین((علیه السلام))برای خلافت خویش از جانب خداوند بنیان نهاد و تاریخ گواه این است که پس از رحلت رسول اکرم((صلی الله علیه وآله)) عده ای از مسلمانان به تبعیت از سفارشهای پیامبر، حضرت علی((علیه السلام)) را جانشین و خلیفه بلافصل ایشان دانسته، زیر بار خلافت ابوبکر نرفتند; آن عده به نام شیعه رو به فزونی نهادند و با این که در اقلیت بودند، موجودیت خود را در طول تاریخ اسلام حفظ نمودند. گذشته از این کتاب های شیعه که قرن اول تا قرن نهم نوشته شده و در کتابخانه های دنیا موجود است، دلیل روشن دیگری در رد این ادعاست که شیعه در قرن نهم پیدا شده است، برای مثال، علاّمه بزرگوار( مرحوم سید شرف الدین) نام 250نفر از اصحاب رسول اکرم((صلی الله علیه وآله)) را که شیعه بوده اند در کتاب( فصول المّهمه) جمع آوری کرده و ثابت نموده است که اساس مذهب شیعه و اعتقاد به خلافت حضرت امیرالمؤمنین، بعد از پیامبراکرم((صلی الله علیه وآله)) در همان ایام رحلت رسول اکرم((صلی الله علیه وآله)) پی ریزی شده و به مرور زمان توسعه پیدا کرده است. نبابراین، تشیّع اسلام راستین است و در حقیقت بنیانگذار تشیّع، خدای تبارک و تعالی بوده و مبلّغ آن پیامبر گرامی اسلام بوده است. www.eporsesh.com
از جمله تهمت هایی که به تشیّع زده شده این است که تشیّع قبل از صفوّیه نام و نشانی نداشته ساخته و پرداخته صفوّیه است.
ولی کسی که اطلاع از اسلام و تعالیم راستین آن دارد، می داند که این اتهام تا چه حّد نارواست; زیرا تشیّع را پیامبر بزرگوار اسلام(9) با تعیین حضرت امیرالمومنین((علیه السلام))برای خلافت خویش از جانب خداوند بنیان نهاد و تاریخ گواه این است که پس از رحلت رسول اکرم((صلی الله علیه وآله)) عده ای از مسلمانان به تبعیت از سفارشهای پیامبر، حضرت علی((علیه السلام)) را جانشین و خلیفه بلافصل ایشان دانسته، زیر بار خلافت ابوبکر نرفتند; آن عده به نام شیعه رو به فزونی نهادند و با این که در اقلیت بودند، موجودیت خود را در طول تاریخ اسلام حفظ نمودند.
گذشته از این کتاب های شیعه که قرن اول تا قرن نهم نوشته شده و در کتابخانه های
دنیا موجود است، دلیل روشن دیگری در رد این ادعاست که شیعه در قرن نهم پیدا شده است، برای مثال، علاّمه بزرگوار( مرحوم سید شرف الدین) نام 250نفر از اصحاب رسول اکرم((صلی الله علیه وآله)) را که شیعه بوده اند در کتاب( فصول المّهمه) جمع آوری کرده و ثابت نموده است که اساس مذهب شیعه و اعتقاد به خلافت حضرت امیرالمؤمنین، بعد از پیامبراکرم((صلی الله علیه وآله)) در همان ایام رحلت رسول اکرم((صلی الله علیه وآله)) پی ریزی شده و به مرور زمان توسعه پیدا کرده است.
نبابراین، تشیّع اسلام راستین است و در حقیقت بنیانگذار تشیّع، خدای تبارک و تعالی بوده و مبلّغ آن پیامبر گرامی اسلام بوده است.
www.eporsesh.com
- [سایر] آیا مذهب تشیّع قبل از صفوّیه وجود داشته است ؟
- [سایر] روی مسأله شیعه صفوی و شیعه علوی در دانشگاه خیلی بحث شده است در این مورد توضیح دهید.
- [سایر] کتاب(تشیع صفوی-تشیع علوی) دکتر علی شریعتی( به عنوان نماد تفکر دانشگاه) را با کتاب( شیعه در اسلام) علامه طباطبایی( به عنوان نماد تفکر حوزه) مقایسه تحلیلی بفرمایید.
- [سایر] سلام؛ میخواستم در مورد شیعه علوی و صفوی و تفاوتشان توضیح دهید.
- [سایر] آیا سبک موجود عزاداری امام حسین(علیه السلام)، از دورهی صفویه وارد فرهنگ شیعه شده است؟
- [سایر] در جواب آن دسته از وهابیون که میگویند بطور کل تشیع از زمان صفویه شکل گرفته است چه باید گفت؟
- [سایر] عده ای معتقدند که بسیاری از عقاید و رسوم مذهبی ایرانیان ناشی از عقاید دوره صفوی است. به طور واضح یعنی ما شیعه صفوی هستیم نه علوی، آیا چنین چیزی صحت دارد؟
- [سایر] نظر شما در مورد تشیّع که در اثر رقابت صفویه با دولت عثمانی در ایران جایگزین و گسترش یافت، چیست؟
- [سایر] آیا علامه مجلسی مداح حکومت صفویه بود؟
- [سایر] آیا اندیشه حضرت امام (ره) برگرفته از صفویه است؟
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر شخصی از عامه بمیرد و از او یک دختر عامی مذهب بماند و برادری داشته باشد اگر برادر شیعه باشد و یا پس از مرگ برادرش شیعه شود بنا به قاعده الزام برادر شیعه می تواند انچه از ترکه میت زیاد می اید از باب تعصیب بگیرد هر چند تعصیب در مذهب شیعه باطل است و همچنین اگر شخصی از عامه یک خواهر عامی مذهب وارث داشته باشد و عموی ابوینی داشته باشد چنانچه عموی او شیعه باشد و یا بعد از مرگ پسر برادرش شیعه شود بنا به قاعده الزام می تواند انچه از باب تعصیب به او می رسد بگیرد و همچنین است حکم در سایر موارد تعصیب
- [آیت الله بروجردی] کسی که زکات میگیرد باید شیعه دوازده امامی باشد و اگر انسان کسی را شیعه بداند و به او زکات بدهد، بعد معلوم شود شیعه نبوده، باید دوباره زکات بدهد.
- [آیت الله بهجت] مسلمانی که مستبصر (شیعه) شد عباداتی که موافق مذهب خودش انجام داده اعاده ندارد، مگر زکات که باید آن را به فقیر شیعه بدهد، ولی اگر از اول آن را به فقیر شیعه و با قصد قربت داده باشد، اعاده ندارد.
- [آیت الله سبحانی] کسی که زکات می گیرد باید شیعه دوازده امامی باشد و اگر با حجت شرعی، شیعه بودن کسی ثابت و به او زکات بدهد، و زکات تلف شود بعد معلوم شود شیعه نبوده لازم نیست دوباره زکات بدهد. و در عین حال در صورتی که مصلحت شرعی ایجاب کند می توان از سهم (سبیل الله) به غیر شیعه امامی زکات داد.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که زکاْ میگیرد باید شیعه دوازده امامی باشد و اگر انسان کسی را شیعه بداند و به او زکاْ بدهد، بعد معلوم شود شیعه نبوده، باید دوباره زکاْ بدهد با تفصیلی که در )مسأله 1951) گذشت.
- [آیت الله علوی گرگانی] کافری که بعد از غروب شب عید فطر مسلمان شده، فطره بر او واجب نیست ولی مسلمانی که شیعه نبوده، اگر بعد از دیدن ماه شیعه شود، باید زکاْ فطره را بدهد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کافری که بعد از غروب شب عید فطر مسلمان شود، فطره بر او واجب نیست، ولی مسلمانی که شیعه نبوده، اگر بعد از دیدن ماه، شیعه شود، باید زکات فطره را بدهد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کافری که بعد از مغرب شب عید فطر مسلمان شده فطره بر او واجب نیست، ولی مسلمانی که شیعه نبوده، اگر بعد از دیدن ماه شیعه شود، باید زکات فطره را بدهد.
- [آیت الله جوادی آملی] :اگرچه امامان (ع) ،انفال را برای شیعیان حلال کرده اند؛ ولی تصرف در آن باید به اذن ولیّ مسلمین باشد . ولیّ مسلمین گاهی مجانی اذن می دهد و گاهی برای رعایت حال محرومان جامعه، با دریافت عوض , اجازه میدهد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که زکات می گیرد باید شیعه دوازده امامی باشد و اگر انسان کسی را شیعه بداند و به او زکات بدهد، بعد معلوم شود شیعه نبوده، باید دوباره زکات بدهد.