تاریخ ار لحظه حرکت سید الشهداء از مدینه به سمت مکه گزارشهای متفرقی در اختیار ما گذاشته است تاریخ از دلسوزیهای افراد مختلف و تلاش برای منصرف ساختن آن حضرت از حرکت و خروج از مدینه و پیشنهاد پناهنده شدن به شهرها و مناطق امن و گریه و شیون بستگان و خویشان سیدالشهداءبه ویژه زنانی که با حضرت پیوند خویشی و خانوادگی داشته ا ند یاد میکند . زینب سلام الله علیها با شناختی که از مقام امامت دارد می داند که امام معصوم هیچ کاری را بر اساس سلیقه میل شخصی انجام نمی دهد و جز عمل به وظیفه و دستور الهی کار از او سر نمی زند بر این اساس از حضرت زینب سلام الله علیها هیچ سختی حتی به عنوان پیشنهاد برا ی باز داشتن امام ( ع ) از مأموریت الهی او د رتاریخ دیده نمی شود او دراین حرکت مطیع محض و تسلیم امام و برادر خویش است آنچه قطعی است این است که زینب از آغاز حرکت امام حسین از مدینه در کنار برادر بوده است زینب این سفر را قبل از ازدواج پیش بینی کرده بود و همان زمان در قرار داد ازدواجش همراهی با حسین (ع ) را قید کرده بود0 (1) و اکنون زمان آن رسیده بود که از این شرط استفاده کند 000 او میداند که حسین حجت خدا جانشین پیامبر و امام او و همه موجودات است و همراهی با او یعنی همراهی با برترین فضیلتهای انسانی و نیل به سعادت و خوشبختی جاویدان زینب از این رو خویشتن را برای هر گونه مصیبتی مهیا می سازد و برای هدفی بزرگ دل از خانه و زندگی می کند و با دلی مالا مال از عشق به خدا و قامتی استوار در راهی گام بر میدارد که شکوه و عظمت انسانیت را به همراه دارد . (2) منابع و مأخذ : زینب الکبری ص 89 زیباترین شکیب زندگانی. حضرت زینب سلام الله علیها تألیف اکبر اسدی و مهدی رضائی ص 55 ، 56 www.eporsesh.com
تاریخ ار لحظه حرکت سید الشهداء از مدینه به سمت مکه گزارشهای متفرقی در اختیار ما گذاشته است تاریخ از دلسوزیهای افراد مختلف و تلاش برای منصرف ساختن آن حضرت از حرکت و خروج از مدینه و پیشنهاد پناهنده شدن به شهرها و مناطق امن و گریه و شیون بستگان و خویشان سیدالشهداءبه ویژه زنانی که با حضرت پیوند خویشی و خانوادگی داشته ا ند یاد میکند . زینب سلام الله علیها با شناختی که از مقام امامت دارد می داند که امام معصوم هیچ کاری را بر اساس سلیقه میل شخصی انجام نمی دهد و جز عمل به وظیفه و دستور الهی کار از او سر نمی زند بر این اساس از حضرت زینب سلام الله علیها هیچ سختی حتی به عنوان پیشنهاد برا ی باز داشتن امام ( ع ) از مأموریت الهی او د رتاریخ دیده نمی شود او دراین حرکت مطیع محض و تسلیم امام و برادر خویش است آنچه قطعی است این است که زینب از آغاز حرکت امام حسین از مدینه در کنار برادر بوده است زینب این سفر را قبل از ازدواج پیش بینی کرده بود و همان زمان در قرار داد ازدواجش همراهی با حسین (ع ) را قید کرده بود0 (1) و اکنون زمان آن رسیده بود که از این شرط استفاده کند 000 او میداند که حسین حجت خدا جانشین پیامبر و امام او و همه موجودات است و همراهی با او یعنی همراهی با برترین فضیلتهای انسانی و نیل به سعادت و خوشبختی جاویدان زینب از این رو خویشتن را برای هر گونه مصیبتی مهیا می سازد و برای هدفی بزرگ دل از خانه و زندگی می کند و با دلی مالا مال از عشق به خدا و قامتی استوار در راهی گام بر میدارد که شکوه و عظمت انسانیت را به همراه دارد . (2)
منابع و مأخذ :
زینب الکبری ص 89
زیباترین شکیب زندگانی. حضرت زینب سلام الله علیها تألیف اکبر اسدی و مهدی رضائی ص 55 ، 56
www.eporsesh.com
- [سایر] آیا حضرت زینب (سلام الله علیها) بااجازه شوهرشان در کربلا حضور داشتند؟
- [سایر] حضرت زینب(س) در روز عاشورا چند ساله بوده است؟ آیا حضرت زینب(س) فرزندی هم داشت؟
- [سایر] حضرت زینب (علیها السلام) که شوهر داشتند ، چگونه به کربلا رفتند؟ چرا فرزندانشان را به همراه بردند و چرا شوهرشان، ایشان را همراهی نکرد؟
- [سایر] آیا حضرت زینب(س) قبل از سفر به کربلا، طلاق گرفته بودند؟
- [سایر] آیا زینب کبری(س)، فرزندانی هم داشت؟ آیا حضرت زینب(س) در روز عاشورا فقط یک فرزند داشتهاند؟ و اینکه فرزند ایشان در کربلا شهید شده است یا خیر؟ زیرا میگویند در روز عاشورا سه فرزند عبدالله بن جعفر طیّار به نامهای عون اکبر و عون اصغر و محمد حضور داشتند که محمد و عون اکبر فرزندان حضرت زینب(س) بودند. در حالی که منابع وسیعی میگویند؛ مادر یکی از عونها جمانه دختر مسیب بوده و مادر یکی حضرت زینب و مادر محمد دختر حفصه بوده است. نقل بعدی این است که عون اکبر در واقعه طف کشته شده است و عون اصغر در واقعه حَرّه. و بعضی از منابع دیگر میگویند؛ عون اکبر که در کربلا شهید شده است پسر جمانه میباشد.
- [سایر] کمالات معنوی حضرت زینب (س) چگونه بود؟
- [سایر] حضرت زینب س چه فضیلت هایی داشتند؟
- [سایر] حضرت زینب س چه فضیلت هایی داشتند؟
- [سایر] چرا نام حضرت زینب(س) به عنوان یکی از چهار زن برتر عالم از زبان پیغمبر نمی باشد؟ آیا حضرت مریم برتر از حضرت زینب (س) می باشند؟
- [سایر] رفتار حضرت فاطمه(س) با شوهرشان، حضرت علی (ع) چگونه بود؟
- [امام خمینی] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلا فاطمه باشد می گوید: "زوجتی فاطمة خالعتها علی ما بذلت هی طالق" یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است.
- [آیت الله سبحانی] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد می گوید: زَوْجَتِی فاطِمَةُ خلعتها عَلی ما بَذَلَتْ هِیَ طالِق (یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است).
- [آیت الله اردبیلی] اگر شوهر بخواهد خود صیغه طلاق را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد، میگوید: (زَوْجَتِی فاطِمَةُ خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ، هِیَ طالِقٌ) یعنی: (زنم فاطمه را در مقابل آنچه بخشید طلاق خلع دادم، او رهاست).
- [آیت الله بهجت] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خُلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد میگوید: (زَوْجَتِی فاطِمَةُ خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ هِی طالِق)؛ یعنی: (زنم فاطمه را طلاق خُلع دادم، او رهاست).
- [آیت الله نوری همدانی] طلاق باید به صیغة عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغة طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد باید بگوید : زَوْجَتی فاطِمَهُ طالِقٌ یعنی زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند که آن وکیل باید بگوید : زَوْجَهُ مُوَکِلی فاطِمَهُ طالِقٌ .
- [آیت الله سبحانی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد، باید بگوید: زَوْجَتِی فاطِمَهُ طالِق یعنی زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند آن وکیل باید بگوید: زَوْجَةُ مَوَکِّلِی فاطِمَةُ طالِق.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح و به کلمه (طالق) خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلا فاطمه باشد باید بگوید: (زَوْجَتی فاطِمَة طالقٌ); یعنی: زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند آن وکیل باید بگوید: (زَوْجَةُ مُوکِّلِی فاطِمَةُ طالِقٌ).
- [آیت الله بروجردی] طلاق باید به صیغهی عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغهی طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد، باید بگوید:(زَوْجَتی فاطِمَةَ طالِقٌ)؛ یعنی:زن من فاطمه رهاست و اگر دیگری را وکیل کند، آن وکیل باید بگوید:(زَوْجَةَ مُوَکِّلِی فاطِمَةَ طالِقٌ).
- [امام خمینی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلا فاطمه باشد،باید بگوید: "زوجتی فاطمة طالق" زن من فاطمه رها است، و اگر دیگری را وکیل کند،آن وکیل باید بگوید: "زوجة موکلی فاطمة طالق".
- [آیت الله بهجت] اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند، چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید: (بارَأتُ زَوْجَتِی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق)، یعنی: (مبارات کردم زنم فاطمه را در مقابل مهر او، پس او رهاست)، و اگر دیگری را وکیل کند، وکیل باید بگوید: (بارَأْتُ زَوْجَةَ مُوَکِّلی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق).