در مورد تاریخچه زندگانی حضرت خدیجه‌علیها السلام قبل از ازدواج با پیامبرصلی الله علیه وآله توضیحاتی بیان کنید؟
خدیجه دختر خویلد از قبیله بنی‌اسد است که یکی از قبایل قریش بود. نام مادرش فاطمه بود.(1) از دوران کودکی و نوجوانی ایشان اطلاع زیادی در دست نیست. از مسائل مهم در دوران جوانی حضرت خدیجه، مسئله ازدواج‌های او است. مشهور آن است که او پیش از رسول خداصلی الله علیه وآله دو شوهر دیگر به نام‌های ابوهاله تمیمی و عتیق بن عائذ مخزونی داشت(2) و عمده مال و ثروت خود را از آن دو به ارث برده بود. برخی از محققان معاصر- با تکیه بر شواهد و قرائن مختلف سعی بر آن‌دارند که اثبات کنند خدیجه‌علیها السلام در هنگام ازدواج با پیامبراکرم‌صلی الله علیه وآله باکره و سن او حدود 28 سال بوده است. فرزندانی هم که به آن بزرگوار نسبت داده شده (مانند رقیه، هند و ام‌کلثوم) از او نبوده بلکه فرزندان خواهرش بوده‌اند و آنان که به نام شوهر او معروف شده‌اند، در حقیقت شوهران خواهرش بوده‌اند و حضرت خدیجه‌علیها السلام پس از وفات خواهرش، سرپرستی آن فرزندان را به عهده گرفته بود.(3) آن حضرت‌علیها السلام در جاهلیت، با لقب (طاهره) معروف بود(4) و این نشانگر پاکدامنی او در هنگام بی‌همسری‌اش در آن محیط فاسد و آلوده است. گفته می‌شود که پدر آن بزرگوار در دوران جاهلیت، در جنگ‌های (فجّار) کشته شد.(5) پی‌نوشت‌ (1) الاصابة، ج 8، ص 99. (2) اسدالغابة، ج 5، ص 434 الاصابة، ج 8، ص 99. (3) ر. ک: الصحیح من سیرة النبی‌صلی الله علیه وآله، ج 2، صص 134- 121 بنات النبی‌صلی الله علیه وآله ام ربائبه. (4) الاصابة، ج 8، ص 99. (5) اسد الغابة، ج 5، ص 434.
عنوان سوال:

در مورد تاریخچه زندگانی حضرت خدیجه‌علیها السلام قبل از ازدواج با پیامبرصلی الله علیه وآله توضیحاتی بیان کنید؟


پاسخ:

خدیجه دختر خویلد از قبیله بنی‌اسد است که یکی از قبایل قریش بود. نام مادرش فاطمه بود.(1) از دوران کودکی و نوجوانی ایشان اطلاع زیادی در دست نیست.
از مسائل مهم در دوران جوانی حضرت خدیجه، مسئله ازدواج‌های او است. مشهور آن است که او پیش از رسول خداصلی الله علیه وآله دو شوهر دیگر به نام‌های ابوهاله تمیمی و عتیق بن عائذ مخزونی داشت(2) و عمده مال و ثروت خود را از آن دو به ارث برده بود.
برخی از محققان معاصر- با تکیه بر شواهد و قرائن مختلف سعی بر آن‌دارند که اثبات کنند خدیجه‌علیها السلام در هنگام ازدواج با پیامبراکرم‌صلی الله علیه وآله باکره و سن او حدود 28 سال بوده است. فرزندانی هم که به آن بزرگوار نسبت داده شده (مانند رقیه، هند و ام‌کلثوم) از او نبوده بلکه فرزندان خواهرش بوده‌اند و آنان که به نام شوهر او معروف شده‌اند، در حقیقت شوهران خواهرش بوده‌اند و حضرت خدیجه‌علیها السلام پس از وفات خواهرش، سرپرستی آن فرزندان را به عهده گرفته بود.(3)
آن حضرت‌علیها السلام در جاهلیت، با لقب (طاهره) معروف بود(4) و این نشانگر پاکدامنی او در هنگام بی‌همسری‌اش در آن محیط فاسد و آلوده است. گفته می‌شود که پدر آن بزرگوار در دوران جاهلیت، در جنگ‌های (فجّار) کشته شد.(5)
پی‌نوشت‌
(1) الاصابة، ج 8، ص 99.
(2) اسدالغابة، ج 5، ص 434 الاصابة، ج 8، ص 99.
(3) ر. ک: الصحیح من سیرة النبی‌صلی الله علیه وآله، ج 2، صص 134- 121 بنات النبی‌صلی الله علیه وآله ام ربائبه.
(4) الاصابة، ج 8، ص 99.
(5) اسد الغابة، ج 5، ص 434.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین