آیا عایشه بعد از جنگ جمل که علی (علیه السلام) او را به مدینه فرستاد، دوباره برعلیه امام علی (علیه السلام) کاری انجام داد؟
عایشه بعد از فتنه جمل به سختی پشیمان شد و می‌گفت که"ان یوم الجمل معترض فی حلقی...[1]"یعنی:‌آه جنگ جمل مانند استخوانی در گلویم مانده است. ای کاش قبل از آن روز مرده بودم یا در شمار فراموش شدگان قرار داشتم. و جای دیگر گفته بود: بخدای سوگند دوست داشتم که درختی بودم، بخدای سوگند دوست داشتم که پاره سنگی بودم و دوست داشتم که خداوند مرا اصلاً خلق نکرده بود!! درگاه مرگ با تحسر و تأسف چنین گفت: من پس از رسول خدا حوادثی بوجود آورده‌ام اینک که از جهان رفتم مرا با سایر زنان پیامبر دفن کنید (نه پیش پیامبر). ذهبی از دانشمندان بزرگ اهل سنت می‌نویسد: مقصود عائشه همان جنگ جمل و نقش او در آن است.[2] با این همه حال مع الأسف بغض علی و اولاد علی و اولاد فاطمه در دل او موج می زد و در جریان شهادت امام حسن (علیه السلام) و در جریان شهادت امام علی (علیه السلام) کارهایی کرد که از او زیبنده نبود. از مقاتل الطالبین (ابوالفرج اصفهانی) نقل است که:"لما أن جاء عایشه قتل امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) سجدت"چون خبر قتل علی (علیه السلام) را برای عایشه آوردند به سجده شکر افتاد!!![3] پی نوشتها: [1]بلاغات‌النساء، ص 17، کلام عائشة. [2]نقش عائشه در تاریخ اسلام علامه عسکری، ج 3، ص 210 تا 211 [3]شبهای پیشاور، ص 736.
عنوان سوال:

آیا عایشه بعد از جنگ جمل که علی (علیه السلام) او را به مدینه فرستاد، دوباره برعلیه امام علی (علیه السلام) کاری انجام داد؟


پاسخ:

عایشه بعد از فتنه جمل به سختی پشیمان شد و می‌گفت که"ان یوم الجمل معترض فی حلقی...[1]"یعنی:‌آه جنگ جمل مانند استخوانی در گلویم مانده است. ای کاش قبل از آن روز مرده بودم یا در شمار فراموش شدگان قرار داشتم.
و جای دیگر گفته بود: بخدای سوگند دوست داشتم که درختی بودم، بخدای سوگند دوست داشتم که پاره سنگی بودم و دوست داشتم که خداوند مرا اصلاً خلق نکرده بود!! درگاه مرگ با تحسر و تأسف چنین گفت: من پس از رسول خدا حوادثی بوجود آورده‌ام اینک که از جهان رفتم مرا با سایر زنان پیامبر دفن کنید (نه پیش پیامبر). ذهبی از دانشمندان بزرگ اهل سنت می‌نویسد: مقصود عائشه همان جنگ جمل و نقش او در آن است.[2]
با این همه حال مع الأسف بغض علی و اولاد علی و اولاد فاطمه در دل او موج می زد و در جریان شهادت امام حسن (علیه السلام) و در جریان شهادت امام علی (علیه السلام) کارهایی کرد که از او زیبنده نبود. از مقاتل الطالبین (ابوالفرج اصفهانی) نقل است که:"لما أن جاء عایشه قتل امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) سجدت"چون خبر قتل علی (علیه السلام) را برای عایشه آوردند به سجده شکر افتاد!!![3]
پی نوشتها:
[1]بلاغات‌النساء، ص 17، کلام عائشة.
[2]نقش عائشه در تاریخ اسلام علامه عسکری، ج 3، ص 210 تا 211
[3]شبهای پیشاور، ص 736.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین