معنی «زکیه» که از اسم های شریف حضرت فاطمه(سلام الله علیها) است، چیست؟ روایاتی که در این زمینه آمده را بیان کنید.
زکیه در لغت پاکیزه بودن و رشد و نمو را معنی می‌دهد. پاکیزه بودن از هرگونه رجس، گناه و یا صفات رذیله، که به تفصیل، در شرح نام (طاهره) آمد. درباره معنای دوم نیز، در نام مبارک (مبارکه) سخن گفته شد. مباهات امیرالمؤمنین علیه السلام بر همسری با فاطمه‌ی زهرا علیهاالسلام: (... أنا زوج البتول، سیّدة نساء العالمین، فاطمة التقیة (الزکیة) البرة المهدیة، حبیبة حبیب‌اللَّه و خیر بناته و سلالته و ریحانة رسول‌اللَّه...، ... من شوهر بتول، سرور زنان عالم هستم. فاطمه‌ای که اهل تقوا، پاکدامنی و نیکوکاریست، او که از طرف خداوند هدایت شده است، دوست خداست، بهترین دختر و فرزند پیامبر خداست، ریحانه‌ی پیامبر اکرم صلی اللَّه علیه و آله و سلم است...) (1) (... السلام علیک أیّتها الفاضلة (الزکیة)...، درود بر تو ای زن با فضیلت! و ای زنی که از هر آلودگی خود را پاک نموده‌ای.) (2) پی نوشتها: 1- بحارالانوار، ج 35، ص 45، ر 1 از معانی الاخبار همچنین، ج 33، ص 283، ر 547 از بشارة المصطفی. 2- بحارالانوار، ج 100 ص 199، ر 20 از الاقبال، ص 100. منبع: www.yazahra.net
عنوان سوال:

معنی «زکیه» که از اسم های شریف حضرت فاطمه(سلام الله علیها) است، چیست؟ روایاتی که در این زمینه آمده را بیان کنید.


پاسخ:

زکیه در لغت پاکیزه بودن و رشد و نمو را معنی می‌دهد. پاکیزه بودن از هرگونه رجس، گناه و یا صفات رذیله، که به تفصیل، در شرح نام (طاهره) آمد. درباره معنای دوم نیز، در نام مبارک (مبارکه) سخن گفته شد.
مباهات امیرالمؤمنین علیه السلام بر همسری با فاطمه‌ی زهرا علیهاالسلام:
(... أنا زوج البتول، سیّدة نساء العالمین، فاطمة التقیة (الزکیة) البرة المهدیة، حبیبة حبیب‌اللَّه و خیر بناته و سلالته و ریحانة رسول‌اللَّه...، ... من شوهر بتول، سرور زنان عالم هستم. فاطمه‌ای که اهل تقوا، پاکدامنی و نیکوکاریست، او که از طرف خداوند هدایت شده است، دوست خداست، بهترین دختر و فرزند پیامبر خداست، ریحانه‌ی پیامبر اکرم صلی اللَّه علیه و آله و سلم است...) (1)
(... السلام علیک أیّتها الفاضلة (الزکیة)...، درود بر تو ای زن با فضیلت! و ای زنی که از هر آلودگی خود را پاک نموده‌ای.) (2)
پی نوشتها:
1- بحارالانوار، ج 35، ص 45، ر 1 از معانی الاخبار همچنین، ج 33، ص 283، ر 547 از بشارة المصطفی.
2- بحارالانوار، ج 100 ص 199، ر 20 از الاقبال، ص 100.
منبع: www.yazahra.net





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین