معنی «راضیه» که از اسم های شریف حضرت فاطمه(سلام الله علیها) است، چیست؟ روایاتی که در این زمینه آمده را بیان کنید.
حضرت فاطمه‌ی زهراء علیهاالسلام دارای صفت رضا بود، یعنی هر سختی و مصیبت و رنجی را که خداوند برای او مقدر کرده بود، تحمل می‌کرد و به آن راضی بود. ما سراسر زندگی پر برکت فاطمه‌ی زهرا علیهاالسلام را مملو از غم می‌بینیم، اما هیچ‌گاه سخنی از اعتراض و نارضایتی به میان نمی‌آورد. در تمام این وقایع دردناک، فاطمه علیهاالسلام به مقدرات خداوند تن درمی‌دهد و کوچک ترین اعتراضی ندارد، البته ایشان به بهانه‌ی تقدیر، دست از مبارزه با غاصبان ولایت و فدک نکشیدند و به وظیفه‌ی خود عمل نمودند. فاطمه‌ی زهرا علیهاالسلام بر سختیهای دنیا خرسند بود: عن جابر بن عبداللَّه قال: (دخل رسول‌اللَّه صلی اللَّه علیه و آله علی فاطمة و هی تطحن بالرحی و علیها کساء من حملة الإبل، فلما نظر إلیها قال: یا فاطمة! تعجلی فتجرعی مرارة الدنیا لنعیم الآخرة غداً. فأنزل اللَّه (و لسوف یعطیک ربک فترضی.) جابر بن عبداللَّه گوید: پیامبر صلی اللَّه علیه و آله و سلم وارد منزل فاطمه‌ی زهرا علیهاالسلام شدند در حالی که عبایی از پشم شتر بر دوش حضرت فاطمه علیهاالسلام بود و با دست آسیا می‌کردند. پیامبر نگاهی به فاطمه‌ی زهرا علیهاالسلام نمودند و فرمودند: عجله کن و تلخی های دنیا را تحمل کن تا فردا (در بهشت) به نعمتهای آخرتی نائل گردی، چرا که خداوند بر من نازل کرده است که آن قدر پروردگارت به تو می‌بخشد که تو راضی شوی، و لسوف یعطیک ربّک فترضی.) (1) پی نوشت: 1- فاطمه‌ی زهراء علیهاالسلام بهجة قلب المصطفی، ج 1، ص 189 از الدر المنثور، ج 8، ص 543 فی ورة الضحی. منبع: www.yazahra.net
عنوان سوال:

معنی «راضیه» که از اسم های شریف حضرت فاطمه(سلام الله علیها) است، چیست؟ روایاتی که در این زمینه آمده را بیان کنید.


پاسخ:

حضرت فاطمه‌ی زهراء علیهاالسلام دارای صفت رضا بود، یعنی هر سختی و مصیبت و رنجی را که خداوند برای او مقدر کرده بود، تحمل می‌کرد و به آن راضی بود. ما سراسر زندگی پر برکت فاطمه‌ی زهرا علیهاالسلام را مملو از غم می‌بینیم، اما هیچ‌گاه سخنی از اعتراض و نارضایتی به میان نمی‌آورد. در تمام این وقایع دردناک، فاطمه علیهاالسلام به مقدرات خداوند تن درمی‌دهد و کوچک ترین اعتراضی ندارد، البته ایشان به بهانه‌ی تقدیر، دست از مبارزه با غاصبان ولایت و فدک نکشیدند و به وظیفه‌ی خود عمل نمودند.
فاطمه‌ی زهرا علیهاالسلام بر سختیهای دنیا خرسند بود:
عن جابر بن عبداللَّه قال:
(دخل رسول‌اللَّه صلی اللَّه علیه و آله علی فاطمة و هی تطحن بالرحی و علیها کساء من حملة الإبل، فلما نظر إلیها قال: یا فاطمة! تعجلی فتجرعی مرارة الدنیا لنعیم الآخرة غداً. فأنزل اللَّه (و لسوف یعطیک ربک فترضی.)
جابر بن عبداللَّه گوید: پیامبر صلی اللَّه علیه و آله و سلم وارد منزل فاطمه‌ی زهرا علیهاالسلام شدند در حالی که عبایی از پشم شتر بر دوش حضرت فاطمه علیهاالسلام بود و با دست آسیا می‌کردند.
پیامبر نگاهی به فاطمه‌ی زهرا علیهاالسلام نمودند و فرمودند: عجله کن و تلخی های دنیا را تحمل کن تا فردا (در بهشت) به نعمتهای آخرتی نائل گردی، چرا که خداوند بر من نازل کرده است که آن قدر پروردگارت به تو می‌بخشد که تو راضی شوی، و لسوف یعطیک ربّک فترضی.) (1)
پی نوشت:
1- فاطمه‌ی زهراء علیهاالسلام بهجة قلب المصطفی، ج 1، ص 189 از الدر المنثور، ج 8، ص 543 فی ورة الضحی.
منبع: www.yazahra.net





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین