از میان یاران مکی پیامبر اسلام، (عبیدالله بن جحش) تنها کسی بود که مرتد شد و پس از پذیرفتن اسلام، آن را انکار کرد. او هنگامی که هنوز مسلمان بود، با همسر خود (ام حبیبه) دختر ابوسفیان، رهسپار حبشه گردید ولی در آنجا پیرو آئین نصرانیت شد و ام حبیبه را نیز وسوسه کرد که مسیحیت را بپذیرد، ولی او مقاومت کرد و در پیروی از اسلام پایدار ماند. عبیدالله در میگساری افراط کرد و در اثر آن، در حال کفر از دنیا رفت. پیامبر اسلام (ص) پس از اطلاع از این حادثه شخصی بنام (عمرو بن امیة ضمری) را به حبشه اعزام نمود تا دلشکستگی همسر او را جبران کند و او را به عقد پیامبر در آورد تا مسلمانان بدانند که اگر برای آنان حادثهای رخ دهد، همسرانشان بیپناه نخواهند بود. پس از ورود فرستادة پیامبر، نجاشی، یکی از زنان وابسته به خویش را نزد ام حبیبه فرستاد و پیام حضرت را به او ابلاغ کرد و از او خواست اگر مایل به این ازداوج است، شخصی را به عنوان وکیل، معرفی نماید. ( ام حبیبه) از این خبر فوق العاده خوشحال شد و ( خالد بن سعید) را وکیل قرار داد. نجاشی به این مناسبت مجلسی ترتیب داد و ( جعفر بن ابیطالب) و عموم مسلمانان مهاجر را دعوت نمود. پس از اجتماع مدعوین، نجاشی خطبهای خواند وطی آن ابراز عقیده به اسلام و نبوت حضرت حضرت محمد (ص) نمود و سپس موضوع پیام رسول خدا مبنی بر تزویج ام حبیبه را مطرح کرد و گفت: اینک من امر پیامبر اسلام را اجرا میکنم، و آنگاه مبلغ چهارصد دینار به عنوان مهر در برابر حضار ریخت. خالد بن سعید نیز خطبهای ایراد کرد و طی آن، موافقت ام حبیبه را اعلام نمود و عقد را اجرا کرد. آنگاه نجاشی چهارصد دینار را به وی تحویل داد. در این هنگام مدعوین خواستند مجلس را ترک گویند، نجاشی گفت: بنشینید، روش پیامبران این است که هنگام ازدواج، اطعام میکنند، آنگاه به افتخار این ازدواج، از عموم حضار پذیرائی به عمل آمد.(حیاة الصحابة) منبع: آیت الله جعفر سبحانی،شخصیتهای اسلامی شیعه ج 1 2
از میان یاران مکی پیامبر اسلام، (عبیدالله بن جحش) تنها کسی بود که مرتد شد و پس از پذیرفتن اسلام، آن را انکار کرد. او هنگامی که هنوز مسلمان بود، با همسر خود (ام حبیبه) دختر ابوسفیان، رهسپار حبشه گردید ولی در آنجا پیرو آئین نصرانیت شد و ام حبیبه را نیز وسوسه کرد که مسیحیت را بپذیرد، ولی او مقاومت کرد و در پیروی از اسلام پایدار ماند. عبیدالله در میگساری افراط کرد و در اثر آن، در حال کفر از دنیا رفت.
پیامبر اسلام (ص) پس از اطلاع از این حادثه شخصی بنام (عمرو بن امیة ضمری) را به حبشه اعزام نمود تا دلشکستگی همسر او را جبران کند و او را به عقد پیامبر در آورد تا مسلمانان بدانند که اگر برای آنان حادثهای رخ دهد، همسرانشان بیپناه نخواهند بود.
پس از ورود فرستادة پیامبر، نجاشی، یکی از زنان وابسته به خویش را نزد ام حبیبه فرستاد و پیام حضرت را به او ابلاغ کرد و از او خواست اگر مایل به این ازداوج است، شخصی را به عنوان وکیل، معرفی نماید. ( ام حبیبه) از این خبر فوق العاده خوشحال شد و ( خالد بن سعید) را وکیل قرار داد.
نجاشی به این مناسبت مجلسی ترتیب داد و ( جعفر بن ابیطالب) و عموم مسلمانان مهاجر را دعوت نمود. پس از اجتماع مدعوین، نجاشی خطبهای خواند وطی آن ابراز عقیده به اسلام و نبوت حضرت حضرت محمد (ص) نمود و سپس موضوع پیام رسول خدا مبنی بر تزویج ام حبیبه را مطرح کرد و گفت: اینک من امر پیامبر اسلام را اجرا میکنم، و آنگاه مبلغ چهارصد دینار به عنوان مهر در برابر حضار ریخت.
خالد بن سعید نیز خطبهای ایراد کرد و طی آن، موافقت ام حبیبه را اعلام نمود و عقد را اجرا کرد. آنگاه نجاشی چهارصد دینار را به وی تحویل داد. در این هنگام مدعوین خواستند مجلس را ترک گویند، نجاشی گفت: بنشینید، روش پیامبران این است که هنگام ازدواج، اطعام میکنند، آنگاه به افتخار این ازدواج، از عموم حضار پذیرائی به عمل آمد.(حیاة الصحابة)
منبع: آیت الله جعفر سبحانی،شخصیتهای اسلامی شیعه ج 1 2
- [سایر] داستان ازدواج دختر ابوسفیان با پیامبر (ص) چه بود؟ آیا او دختر هند جگرخوار بود؟
- [سایر] تنها پیامبری که داستان کاملش در یک سوره بیان شده است؟
- [سایر] داستان شق القمر و مستندات این معجزه بزرگ پیامبر صلّی الله علیه و آله چیست؟
- [سایر] داستان کامل مباهله نجران که بین پیامبر-صلی الله علیه وآله- و مسیحیان صورت گرفت چگونه بوده است؟
- [سایر] آیا همسر پیامبر اسلام(ص) ام حبیبه دختر همان ابوسفیان است؟
- [سایر] میخواهم بدانم که داستان ازدواج حضرت قاسم در شب عاشورا از کجا آمده است؟
- [سایر] آیا جایز است زن و شوهر برای بیشتر لذت بردن در زمان انجام مسایل زناشویی، برای یکدیگر داستان جنسی بگویند؟
- [سایر] آیا داستان (ارینب) و اینکه یزید عاشق وی بود، ولی او با امام حسین(ع) ازدواج کرد، صحت دارد؟
- [سایر] عایشه قبل از ازدواج با پیامبر(ص) ازدواج کرده بود؟
- [سایر] چرا پیامبر(ص) با عایشه ازدواج کردند؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] ازدواج موقّت هر چند برای لذّت بردن هم نباشد صحیح است، همسر موقّت را (متعه) یا (صیغه) نیز میگویند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] ازدواج از مستحبات است و اگر کسی بترسد که با ترک ازدواج در حرام بیفتد ازدواج بر او واجب است.
- [آیت الله مظاهری] اگر کسی ادّعای نبوّت و پیامبری کند یا به پیغمبراکرم صلی الله علیه وآله وسلم یا یکی از ائمّه معصومین علیهم السلام یا حضرت زهرا علیها السلام دشنام دهد، بر هر کس که بشنود واجب است او را بکشد مگر اینکه بر جان یا مال یا ناموس خود یا مسلمان دیگری بترسد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر مسلمانی منکر خدا یا پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم شود یا حکم ضروری دین یعنی حکمی که مسلمانان جزء دین اسلام میدانند، مثل واجب بودن نماز و روزه را انکار کند، در صورتی که انکار آن حکم به انکار خدا یا پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم برگردد و با توجه به این موضع آن را انکار کند، (مرتدّ) است.
- [آیت الله اردبیلی] بنابر احتیاط حمد و ثنای پروردگار و صلوات بر پیامبر اکرم و آل پیامبر علیهمالسلام باید به عربی گفته شود و در حمد و ثنای خداوند و صلوات بر پیامبر اکرم و آل پیامبر علیهمالسلام و دعوت مردم به تقوا و خواندن یک سوره کامل در دو خطبه، باید ترتیب مراعات شود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] به واسطه عقد ازدواج زن و مرد به هم حلال می شوند و آن بر دو قسم است: ازدواج دائم که همیشگی است و زنی را که به این عقد در می آید (دائمه) گویند و ازدواج موقت که برای مدت معینی عقد زناشوئی می بندند، خواه این مدت کوتاه باشد یا طولانی و آن را (متعه) و (صیغه) نیز می نامند.
- [آیت الله بهجت] زن مسلمان، نمیتواند با مرد غیر مسلمان ازدواج نماید و مرد مسلمان هم نمیتواند با زنان کافری که اهل کتاب نیستند، ازدواج کند، ولی با زنانی که یهودی و یا نصرانی باشند، موقتاً بهصورت صیغه میتواند ازدواج نماید.
- [آیت الله اردبیلی] اگر مخارج ازدواج پسر بر پدر واجب باشد، پدر نمیتواند مخارج ازدواج او را از زکات مال خود بدهد و همچنین اگر مخارج ازدواج پدر بر پسر واجب باشد، پسر نمیتواند مخارج ازدواج او را از زکات مال خود بپردازد و در غیر این صورت پرداخت مخارج ازدواج از زکات جایز است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر با مادر یا خواهر یا دختر کسی ازدواج نماید و بعد از ازدواج با آن کس لواط کند؛ آنها بر او حرام نمی شوند مگر اینکه آن ازدواج به طلاق یا مانند آن در زمان لواط به هم بخورد و لواط کننده بخواهد دوباره با آنها ازدواج کند و در این صورت احتیاط واجب آن است که با آنها ازدواج ننماید.
- [آیت الله خوئی] اگر با مادر یا خواهرپسری ازدواج نماید و بعد از ازدواج با آن پسر لواط کند، آنها بر او حرام نمیشوند مگر آن ازدواج به طلاق یا مانند آن به هم بخورد و لواطکننده بخواهد دوباره با آنها ازدواج کند در اینصورت احتیاط واجب آن است که با آنها ازدواج ننماید.