برای اینکه بچه ها از دوران کودکی انس و علاقه به قرآن پیدا کنند چه باید کرد؟
خانواده و اعضای آن به خصوص والدین نقش مهمی در این انس و علاقه دارند. اگر والدین و دیگر اعضای خانواده به تلاوت قرآن اهتمام ورزند به طور خودکار تمایل به قرآن در کودک بیشتر نمایان می شود مثلا : 1. هر روز صبح پدر و مادر و دیگر اعضای خانواده پس از نماز صبح مدتی را به تلاوت قرآن اختصاص دهند. 2. به اتفاق کودک، در جلسات قرائت، تلاوت، حفظ قرآن شرکت نمایید و قبل از جلسه یا بعد از آن یا در خود جلسه کودک را مورد تشویق و پاداش قرار دهید. 3. دوستان اهل قرآن و هم سن و سالان قرآنی برای وی انتخاب کنید و یا در انتخاب چنین دوستانی، کودک را تشویق و ترغیب کنید. 4. موفقیت ها، پیشرفت ها و ثمرات و نتایج مثبت مأنوس بودن با قرآن را به طور غیر مستقیم به وی یادآور شوید. 5. اگر موفقیتی در صوت، حفظ و قرائت قرآن کسب کرده است در موقعیت های مناسب مطرح و مورد تشویق قرار گیرد. البته نه به شکل افراطی. 6. دعای پدر و مادر در حق فرزند یکی از دعاهای مستجاب است بنابراین در مواقع استجابت دعا برای موفقیت و سلامتی و خوشبختی وی دعا کنید. مطمئنا مفید و مؤثر خواهد بود ولی مطمئن باشید با صرف دعا کار حل نمی شود بلکه رفتار و اعمال والدین و سیره عملی خانواده مهمترین عامل در این امر است. 7. استفاده و به کار گرفتن از برنامه های کامپیوتری قرآنی که با بازی و... همراه است در ایجاد علاقه و انس با قرآن کودک مؤثر است. 8. والدین خودشان نیز در انتخاب دوستان و اقوامی که با قرآن بیشتر سر و کار دارند باید دقت نمایند و با چنین خانواده هایی بیشتر رفت و آمد کنند." منبع:سایت انوار طاها
عنوان سوال:

برای اینکه بچه ها از دوران کودکی انس و علاقه به قرآن پیدا کنند چه باید کرد؟


پاسخ:

خانواده و اعضای آن به خصوص والدین نقش مهمی در این انس و علاقه دارند. اگر والدین و دیگر اعضای خانواده به تلاوت قرآن اهتمام ورزند به طور خودکار تمایل به قرآن در کودک بیشتر نمایان می شود مثلا :
1. هر روز صبح پدر و مادر و دیگر اعضای خانواده پس از نماز صبح مدتی را به تلاوت قرآن اختصاص دهند.
2. به اتفاق کودک، در جلسات قرائت، تلاوت، حفظ قرآن شرکت نمایید و قبل از جلسه یا بعد از آن یا در خود جلسه کودک را مورد تشویق و پاداش قرار دهید.
3. دوستان اهل قرآن و هم سن و سالان قرآنی برای وی انتخاب کنید و یا در انتخاب چنین دوستانی، کودک را تشویق و ترغیب کنید.
4. موفقیت ها، پیشرفت ها و ثمرات و نتایج مثبت مأنوس بودن با قرآن را به طور غیر مستقیم به وی یادآور شوید.
5. اگر موفقیتی در صوت، حفظ و قرائت قرآن کسب کرده است در موقعیت های مناسب مطرح و مورد تشویق قرار گیرد. البته نه به شکل افراطی.
6. دعای پدر و مادر در حق فرزند یکی از دعاهای مستجاب است بنابراین در مواقع استجابت دعا برای موفقیت و سلامتی و خوشبختی وی دعا کنید. مطمئنا مفید و مؤثر خواهد بود ولی مطمئن باشید با صرف دعا کار حل نمی شود بلکه رفتار و اعمال والدین و سیره عملی خانواده مهمترین عامل در این امر است.
7. استفاده و به کار گرفتن از برنامه های کامپیوتری قرآنی که با بازی و... همراه است در ایجاد علاقه و انس با قرآن کودک مؤثر است.
8. والدین خودشان نیز در انتخاب دوستان و اقوامی که با قرآن بیشتر سر و کار دارند باید دقت نمایند و با چنین خانواده هایی بیشتر رفت و آمد کنند."
منبع:سایت انوار طاها





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین