خانواده و اعضای آن به خصوص والدین نقش مهمی در این انس و علاقه دارند. اگر والدین و دیگر اعضای خانواده به تلاوت قرآن اهتمام ورزند به طور خودکار تمایل به قرآن در کودک بیشتر نمایان می شود مثلا : 1. هر روز صبح پدر و مادر و دیگر اعضای خانواده پس از نماز صبح مدتی را به تلاوت قرآن اختصاص دهند. 2. به اتفاق کودک، در جلسات قرائت، تلاوت، حفظ قرآن شرکت نمایید و قبل از جلسه یا بعد از آن یا در خود جلسه کودک را مورد تشویق و پاداش قرار دهید. 3. دوستان اهل قرآن و هم سن و سالان قرآنی برای وی انتخاب کنید و یا در انتخاب چنین دوستانی، کودک را تشویق و ترغیب کنید. 4. موفقیت ها، پیشرفت ها و ثمرات و نتایج مثبت مأنوس بودن با قرآن را به طور غیر مستقیم به وی یادآور شوید. 5. اگر موفقیتی در صوت، حفظ و قرائت قرآن کسب کرده است در موقعیت های مناسب مطرح و مورد تشویق قرار گیرد. البته نه به شکل افراطی. 6. دعای پدر و مادر در حق فرزند یکی از دعاهای مستجاب است بنابراین در مواقع استجابت دعا برای موفقیت و سلامتی و خوشبختی وی دعا کنید. مطمئنا مفید و مؤثر خواهد بود ولی مطمئن باشید با صرف دعا کار حل نمی شود بلکه رفتار و اعمال والدین و سیره عملی خانواده مهمترین عامل در این امر است. 7. استفاده و به کار گرفتن از برنامه های کامپیوتری قرآنی که با بازی و... همراه است در ایجاد علاقه و انس با قرآن کودک مؤثر است. 8. والدین خودشان نیز در انتخاب دوستان و اقوامی که با قرآن بیشتر سر و کار دارند باید دقت نمایند و با چنین خانواده هایی بیشتر رفت و آمد کنند." منبع:سایت انوار طاها
خانواده و اعضای آن به خصوص والدین نقش مهمی در این انس و علاقه دارند. اگر والدین و دیگر اعضای خانواده به تلاوت قرآن اهتمام ورزند به طور خودکار تمایل به قرآن در کودک بیشتر نمایان می شود مثلا :
1. هر روز صبح پدر و مادر و دیگر اعضای خانواده پس از نماز صبح مدتی را به تلاوت قرآن اختصاص دهند.
2. به اتفاق کودک، در جلسات قرائت، تلاوت، حفظ قرآن شرکت نمایید و قبل از جلسه یا بعد از آن یا در خود جلسه کودک را مورد تشویق و پاداش قرار دهید.
3. دوستان اهل قرآن و هم سن و سالان قرآنی برای وی انتخاب کنید و یا در انتخاب چنین دوستانی، کودک را تشویق و ترغیب کنید.
4. موفقیت ها، پیشرفت ها و ثمرات و نتایج مثبت مأنوس بودن با قرآن را به طور غیر مستقیم به وی یادآور شوید.
5. اگر موفقیتی در صوت، حفظ و قرائت قرآن کسب کرده است در موقعیت های مناسب مطرح و مورد تشویق قرار گیرد. البته نه به شکل افراطی.
6. دعای پدر و مادر در حق فرزند یکی از دعاهای مستجاب است بنابراین در مواقع استجابت دعا برای موفقیت و سلامتی و خوشبختی وی دعا کنید. مطمئنا مفید و مؤثر خواهد بود ولی مطمئن باشید با صرف دعا کار حل نمی شود بلکه رفتار و اعمال والدین و سیره عملی خانواده مهمترین عامل در این امر است.
7. استفاده و به کار گرفتن از برنامه های کامپیوتری قرآنی که با بازی و... همراه است در ایجاد علاقه و انس با قرآن کودک مؤثر است.
8. والدین خودشان نیز در انتخاب دوستان و اقوامی که با قرآن بیشتر سر و کار دارند باید دقت نمایند و با چنین خانواده هایی بیشتر رفت و آمد کنند."
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] چرا برخی علی رغم علاقه فراوان، در روخوانی قرآن مشکل دارند؟ چگونه میتوان با قرآن کریم انس گرفت؟
- [سایر] دیدگاه قرآن در سوره ضحی پیرامون دوران کودکی حضرت محمّد (ص) چیست؟
- [سایر] راه انس با قرآن چیست؟
- [سایر] زندگی پیامبر در دوران کودکی و نوجوانی چگونه بوده است؟
- [سایر] چه کنیم تا با قرآن انس بگیریم؟
- [سایر] با چه زبانی با قرآن انس بگیرم؟
- [آیت الله مظاهری] سادهترین راه انس با قرآن را بیان فرمایید؟
- [سایر] حضرت زهرا علیها السلام در دوران کودکی نزد چه کسی زندگی می کرد؟
- [سایر] ولادت، کودکی، دوران نوجوانی و جوانی امام رضا (ع) چگونه بود؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا باید برای کودکی که در دوران جنینی مرده است، احکام میّت را جاری کرد؟
- [آیت الله سبحانی] جلوگیری بچه یا دیوانه از دست زدن به خط قرآن واجب نیست، ولی اگر دست زدن آنان بی احترامی به قرآن باشد، باید جلوگیری کنند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . جلوگیری بچه و دیوانه از مس خط قرآن واجب نیست ولی اگر مس نمودن آنان بی احترامی به قرآن باشد، باید از آنان جلوگیری کنند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] جلوگیری بچه و دیوانه از مس خط قرآن واجب نیست ولی اگر مس نمودن آنان بی احترامی به قرآن باشد باید آنان را جلوگیری کنند.
- [آیت الله اردبیلی] بازداشتن بچّه و دیوانه از لمس خط قرآن واجب نیست، ولی اگر لمس نمودن آنان بیاحترامی به قرآن باشد، باید از آن جلوگیری کنند.
- [آیت الله خوئی] جلوگیری کردن بچه و دیوانه از مس خط قرآن واجب نیست ولی اگر مس نمودن آنان بیاحترامی به قرآن باشد باید از آنان جلوگیری کنند.
- [آیت الله مظاهری] جلوگیری بچّه و دیوانه از مسّ خط قرآن واجب نیست، ولی اگر مس نمودن آنان بیاحترامی به قرآن باشد، باید از آنان جلوگیری کنند.
- [آیت الله وحید خراسانی] جلوگیری بچه و دیوانه از مس خط قران واجب نیست ولی اگر مس نمودن انان بی احترامی به قران باشد باید از ان جلوگیری کنند
- [آیت الله نوری همدانی] جلوگیری بچه و دیوانه از مس خط قرآن واجب نیست ، ولی اگر مس نمودن آنان بی احترامی به قرآن باشد ، باید از آنان جلوگیری کنند .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] جلوگیری بچه و دیوانه از مس خط قرآن واجب نیست، ولی اگر مس نمودن آنان بی احترامی به قرآن باشد، باید جلوگیری کنند.
- [آیت الله بروجردی] جلوگیری بچّه و دیوانه از مس خط قرآن واجب نیست، ولی اگر مس نمودن آنان بیاحترامی به قرآن باشد، باید از آنان جلوگیری کنند.