ویژگی های انتقاد سازنده چیست؟
نصیحتی کنمت بشنو بهانه مگیر هر آنچه ناصح مشفق بگویدت بپذیر (حافظ) ویژگی های انتقاد سازنده در زندگی مشترک عبارتند از: 1-انتقاد با نیت خیرخواهانه انجام می شود. 2-لحن انتقاد کننده آرام، نرم و مشفقانه است. 3-هدف انتقاد کننده ارشاد و اصلاح است. 4-انتقاد در خلوت و تنهایی صورت می گیرد. زیرا انتقاد در جمع موجب می شود که شنونده ی انتقاد، امنیت روحی خود را در مخاطره ببیند و این انتقاد، او را نزد دیگران خوار و کوچک کند. اما انتقاد در خلوت، باعث اعتماد به نفس و عزت بخشیدن به وی می گردد. 5-انتقاد با توجه به ظرفیت روانی همسر انجام می شود. 6-قبل از انتقاد سازنده، تعدادی از ویژگی های مثبت همسرتان را بیان کنید و با جلب اطمینان ایشان، موضوع اصلی مورد انتقاد را طرح نمایید.چنین عملی موجب می شود که او مقاومت کمتری در پذیرش انتقاد از خود نشان دهد. 7-انتقاد با عبارات پیشنهادی ارائه می شود نه با جملات آمرانه و دستوری. 8-انتقاد صرفاً از رفتار و کار خطا به عمل می آید. 9-انتقاد بدون توهین و تحریک عصبی انجام می شود. 10-انتقادگر فرصتی برای جبران به انتقاد شونده می دهد. 11-انتقاد از جنبه ی مثبت طرف مقابل آغاز می شود. 12-روش انتقادگر، عیب پوشی و رازداری است. 13-انتقادگر، در حین انتقاد بر خود مسلط است. منبع:سایت انوار طاها
عنوان سوال:

ویژگی های انتقاد سازنده چیست؟


پاسخ:

نصیحتی کنمت بشنو بهانه مگیر
هر آنچه ناصح مشفق بگویدت بپذیر
(حافظ)
ویژگی های انتقاد سازنده در زندگی مشترک عبارتند از:
1-انتقاد با نیت خیرخواهانه انجام می شود.
2-لحن انتقاد کننده آرام، نرم و مشفقانه است.
3-هدف انتقاد کننده ارشاد و اصلاح است.
4-انتقاد در خلوت و تنهایی صورت می گیرد. زیرا انتقاد در جمع موجب می شود که شنونده ی انتقاد، امنیت روحی خود را در مخاطره ببیند و این انتقاد، او را نزد دیگران خوار و کوچک کند. اما انتقاد در خلوت، باعث اعتماد به نفس و عزت بخشیدن به وی می گردد.
5-انتقاد با توجه به ظرفیت روانی همسر انجام می شود.
6-قبل از انتقاد سازنده، تعدادی از ویژگی های مثبت همسرتان را بیان کنید و با جلب اطمینان ایشان، موضوع اصلی مورد انتقاد را طرح نمایید.چنین عملی موجب می شود که او مقاومت کمتری در پذیرش انتقاد از خود نشان دهد.
7-انتقاد با عبارات پیشنهادی ارائه می شود نه با جملات آمرانه و دستوری.
8-انتقاد صرفاً از رفتار و کار خطا به عمل می آید.
9-انتقاد بدون توهین و تحریک عصبی انجام می شود.
10-انتقادگر فرصتی برای جبران به انتقاد شونده می دهد.
11-انتقاد از جنبه ی مثبت طرف مقابل آغاز می شود.
12-روش انتقادگر، عیب پوشی و رازداری است.
13-انتقادگر، در حین انتقاد بر خود مسلط است.
منبع:سایت انوار طاها





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین