چند تکنیک برای مطالعه سریع بیان کنید؟
1. اگر قصد دارید سرعت مطالعه را افزایش دهید، حتماً ابتدا به فهرست مندرجات کتاب نظری دقیق بیندازید تا کلیت کتاب را به دست آورید. 2. تند خوانی همیشه مناسب نیست. در مطالبی که به تعمق و تأمل نیاز دارد اصلاً نباید به کار گرفته شود. 3. مغز ما همیشه تندتر از بیان ما کلمات را دریافت می‌ کند. برای افزایش سرعت سعی کنید عادت بلند خوانی کتاب راترک کنید. 4. تمرین کنید، به جای درک لغت به لغت یک جمله، به درک گروهی لغات عادت کنید. 5.یکی از عوامل کندخوانی برگشت است؛ یعنی آن که فرد مرتب نگاه خود را به خطوط پیشین بر گرداند. این کار تمرکز فرد را از میان می ‌برد و وقت زیادی را تلف می‌ کند. هنگام مطالعه چشم باید به طور مستقیم و به موازات صفحه حرکت کند و از پریدن به سطور بالا و پایین دوری جویید. 6. کسانی که با انگشت خط مورد مطالعه را دنبال می ‌کنند، باید این عادت را ترک گویند؛ زیرا در تند خوانی فقط چشم کار می‌کند نه دست و نه زبان. 7. تکان دادن سر هنگام مطالعه نیزاز سرعت مطالعه می کاهد. پس بهتر است بگوییم: در تند خوانی فقط چشم کار می‌کند نه دست، نه زبان و نه سر. برای دیدن همه صفحه کتاب اصلاً به حرکت سر نیازی نیست. صفحه، خود در دامنه بینایی قرار دارد. 8.(خالی خوانی) یکی دیگر از مشکلات است که عبارتست از سرگردانی چشم در حاشیه سفید کتاب یا لابه‌ لای خطوط و یا هر قسمت غیر مفید صفحه. این حالت را دیدن غیر مفید نیز می‌ گویند و موجب کاهش سرعت مطالعه می ‌شود. 9. حتی نوع ورق زدن نیز به صرفه‌ جویی در وقت کمک می‌ کند. ورق زدن درست آن است که با دست چپ واز گوشه بالایی صفحه صورت گیرد و چند لحظه قبل از پایان صفحه برای تورق آماده باشد. کسانی که با دست راست و از گوشه پایینی صفحه ورق می‌ زنند، از سرعت و تمرکز خود می‌ کاهند. منبع:سایت انوار طاها
عنوان سوال:

چند تکنیک برای مطالعه سریع بیان کنید؟


پاسخ:

1. اگر قصد دارید سرعت مطالعه را افزایش دهید، حتماً ابتدا به فهرست مندرجات کتاب نظری دقیق بیندازید تا کلیت کتاب را به دست آورید.
2. تند خوانی همیشه مناسب نیست. در مطالبی که به تعمق و تأمل نیاز دارد اصلاً نباید به کار گرفته شود.
3. مغز ما همیشه تندتر از بیان ما کلمات را دریافت می‌ کند. برای افزایش سرعت سعی کنید عادت بلند خوانی کتاب راترک کنید.
4. تمرین کنید، به جای درک لغت به لغت یک جمله، به درک گروهی لغات عادت کنید.
5.یکی از عوامل کندخوانی برگشت است؛ یعنی آن که فرد مرتب نگاه خود را به خطوط پیشین بر گرداند. این کار تمرکز فرد را از میان می ‌برد و وقت زیادی را تلف می‌ کند. هنگام مطالعه چشم باید به طور مستقیم و به موازات صفحه حرکت کند و از پریدن به سطور بالا و پایین دوری جویید.
6. کسانی که با انگشت خط مورد مطالعه را دنبال می ‌کنند، باید این عادت را ترک گویند؛ زیرا در تند خوانی فقط چشم کار می‌کند نه دست و نه زبان.
7. تکان دادن سر هنگام مطالعه نیزاز سرعت مطالعه می کاهد. پس بهتر است بگوییم: در تند خوانی فقط چشم کار می‌کند نه دست، نه زبان و نه سر. برای دیدن همه صفحه کتاب اصلاً به حرکت سر نیازی نیست. صفحه، خود در دامنه بینایی قرار دارد.
8.(خالی خوانی) یکی دیگر از مشکلات است که عبارتست از سرگردانی چشم در حاشیه سفید کتاب یا لابه‌ لای خطوط و یا هر قسمت غیر مفید صفحه. این حالت را دیدن غیر مفید نیز می‌ گویند و موجب کاهش سرعت مطالعه می ‌شود.
9. حتی نوع ورق زدن نیز به صرفه‌ جویی در وقت کمک می‌ کند. ورق زدن درست آن است که با دست چپ واز گوشه بالایی صفحه صورت گیرد و چند لحظه قبل از پایان صفحه برای تورق آماده باشد. کسانی که با دست راست و از گوشه پایینی صفحه ورق می‌ زنند، از سرعت و تمرکز خود می‌ کاهند.
منبع:سایت انوار طاها





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین