سلام کردن مسلمانی به یکدیگر، ایجاد انس و الفت می کند، کینه ها و کدورتها را می زداید، اخم پیشانی ها را باز می کند، بنابراین، زن و شوهری که نیاز به انس و الفت و صفا و صمیمیت بیشتری دارند، این دستور را باید بیشتر رعایت کنند. شوهر که از در منزل وارد می شود، باید به همسرش سلام کند و هر گاه که از خواب بر می خیزند، زن به شوهرش سلام کند و بهتر آنکه در سلام کردن، هر یک بر دیگری سبقت گیرد. سلام باید با صدای بلند و واضح باشد، نه آهسته و نهان. زن و شوهر نباید این موضوع را که اسلام به آن اهمیت زیاد داده است، کوچک شمرند و کم اهمیت گیرند و بگویند: سلام کردن برای بیگانگان است، نه زن و شوهر که با هم یگانه و نزدیکند. واعظی می گفت: دوستی داشتم ثروتمند و مرفه. روزی به من گفت: نمی دانم چه سری در کار است، که زندگی من و همسر و فرزندانم با وجود آماده بودن همه گونه وسائل زندگی، روح و نشاط ندارد، در صورتی که زندگی شما و امثال شما که یک دهم در آمد و توسعه و رفاه ما را ندارید، پر از شور و عشق و شادی و نشاط است شما از ما بیشتر می خندید و گونه های شما سرختر است و فرزندان شما با نشاطتر و زنده دل ترند. به او گفتم شما با همسرت سلام و خداحافظی می کنی؟ گفت نه، گفتم حال چند وقتی این موضوع مهم اسلامی را آزمایش کن. در آنجا سری تکان داد، به علامت اینکه مثلا من از مرض سل و سرطان می گویم و او قرص آسپرین تجویز می کند، ولی چندی بعد تشکر کنان نزد من آمد و گفت: به راستی نصیحت تو معجزه کرد. یک سلام کردن کوچک و ناقابل، در خانواده ما روح و نشاط آورد، وقتی سلام نمی کردم، من در گوشه یی می نشستم و همسرم دنبال کارهای خانه می رفت، ولی از وقتی سلام می کنم، همسرم مجبور است جوابی بدهد. همین سلام و جواب آسان و بی مایه، اخم و گرفته رویی ما را به نشاط و گشاده رویی تبدیل کرد و دهان بسته ما را باز کرد. بعد از سلام و جواب، قهرا سخنی از این در و آن در گفته شد، غصه ها و ناراحتیهای بازار و خانه فراموش گشت، خلاصه زندگی افسرده و مرده ما را با یک دستور کوچک رونق و حیات تازه ای بخشیدی و عشق و شور و شعف به خانه ما آوردی. این را هم بدانید که سلام کردن مستحب و جواب آن واجب است، پس اگر همسری سلام کند و همسر وی جوابش ندهد، علاوه بر عواقب وخیم زندگی خانوادگی یعنی اختلاف و کینه و نزاع و جدایی، خداوند عادل در روز قیامت، کسی را که جواب سلام نداده است، عذاب می کند.
سلام کردن مسلمانی به یکدیگر، ایجاد انس و الفت می کند، کینه ها و کدورتها را می زداید، اخم پیشانی ها را باز می کند، بنابراین، زن و شوهری که نیاز به انس و الفت و صفا و صمیمیت بیشتری دارند، این دستور را باید بیشتر رعایت کنند. شوهر که از در منزل وارد می شود، باید به همسرش سلام کند و هر گاه که از خواب بر می خیزند، زن به شوهرش سلام کند و بهتر آنکه در سلام کردن، هر یک بر دیگری سبقت گیرد.
سلام باید با صدای بلند و واضح باشد، نه آهسته و نهان. زن و شوهر نباید این موضوع را که اسلام به آن اهمیت زیاد داده است، کوچک شمرند و کم اهمیت گیرند و بگویند: سلام کردن برای بیگانگان است، نه زن و شوهر که با هم یگانه و نزدیکند.
واعظی می گفت: دوستی داشتم ثروتمند و مرفه. روزی به من گفت: نمی دانم چه سری در کار است، که زندگی من و همسر و فرزندانم با وجود آماده بودن همه گونه وسائل زندگی، روح و نشاط ندارد، در صورتی که زندگی شما و امثال شما که یک دهم در آمد و توسعه و رفاه ما را ندارید، پر از شور و عشق و شادی و نشاط است شما از ما بیشتر می خندید و گونه های شما سرختر است و فرزندان شما با نشاطتر و زنده دل ترند.
به او گفتم شما با همسرت سلام و خداحافظی می کنی؟ گفت نه، گفتم حال چند وقتی این موضوع مهم اسلامی را آزمایش کن. در آنجا سری تکان داد، به علامت اینکه مثلا من از مرض سل و سرطان می گویم و او قرص آسپرین تجویز می کند، ولی چندی بعد تشکر کنان نزد من آمد و گفت: به راستی نصیحت تو معجزه کرد. یک سلام کردن کوچک و ناقابل، در خانواده ما روح و نشاط آورد، وقتی سلام نمی کردم، من در گوشه یی می نشستم و همسرم دنبال کارهای خانه می رفت، ولی از وقتی سلام می کنم، همسرم مجبور است جوابی بدهد. همین سلام و جواب آسان و بی مایه، اخم و گرفته رویی ما را به نشاط و گشاده رویی تبدیل کرد و دهان بسته ما را باز کرد. بعد از سلام و جواب، قهرا سخنی از این در و آن در گفته شد، غصه ها و ناراحتیهای بازار و خانه فراموش گشت، خلاصه زندگی افسرده و مرده ما را با یک دستور کوچک رونق و حیات تازه ای بخشیدی و عشق و شور و شعف به خانه ما آوردی.
این را هم بدانید که سلام کردن مستحب و جواب آن واجب است، پس اگر همسری سلام کند و همسر وی جوابش ندهد، علاوه بر عواقب وخیم زندگی خانوادگی یعنی اختلاف و کینه و نزاع و جدایی، خداوند عادل در روز قیامت، کسی را که جواب سلام نداده است، عذاب می کند.
- [سایر] قضا و قدر الهی چه نقشی در زندگی ما مسلمانان دارد ؟
- [سایر] عشق به اهل بیت (علیهم السلام) چه نقشی در زندگی دارد ؟
- [سایر] ورقة بن نوفل که بود و چه نقشی در زندگی پیامبر اسلام(ص) داشت؟
- [سایر] حضرت زینب در روز عاشورا و بعد از آن چه نقشی به عهده داشتند؟
- [سایر] بعضی از رهبران معنویت آمریکایی میگویند که هیچ باوری نمیتواند انسان را رستگار کند؛ آیا این جمله درست است؟ باور و اعتقاد چه نقشی در زندگی انسانها دارد؟
- [سایر] انقلاب اسلامی در گشودن راه رهایی از عقبماندگی چه نقشی داشته و در آینده چه نقشی میتواند داشته باشد؟
- [سایر] انقلاب اسلامی در گشودن راه برای احیای تمدن اسلامی چه نقشی داشته و در آینده چه نقشی میتواند داشته باشد؟
- [سایر] تأثیر ابعاد زندگی حضرت فاطمه در زندگی جوانان چگونه است؟
- [سایر] لطفاً دربارهی شخصیت و زندگی محمد بن مسلم ثقفی اطلاعاتی بدهید و بیان کنید که او چه نقشی در زمان امام زمان خود یعنی امام باقرالعلوم(ع) ایفا کرد؟
- [سایر] انقلاب اسلامی در گشودن راه برای احیای تمدن اسلامی چه نقشی داشته و در آینده چه نقشی میتواند داشته باشد؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] سرمایهای که مورد نیاز انسان است و با کمتر از آن زندگی او در حدّ آبرو و شؤونش اداره نمیشود خمس ندارد، یعنی میتواند از درآمد خود برداشته و جزء سرمایه کند، همچنین است اموالی که برای تأمین مخارج آتیه زندگی خود، پسانداز میکند ولی اگر با پرداختن خمس این اموال، مشکلی در اداره زندگی او پدید نمیآید باید خمس آن را بدهد.
- [آیت الله وحید خراسانی] محلی را که انسان برای اقامت و زندگی خود اختیار کرده وطن اوست ولی اگر در ان جا به دنیا امده و وطن پدر و مادرش باشد اختیار کردن برای زندگی معتبر نیست بلکه تا اعراض نکرده وطن اوست
- [آیت الله سبحانی] محلی را که انسان برای اقامت و زندگی خود اختیار کرده وطن اوست، چه در آنجا به دنیا آمده و وطن پدر و مادرش باشد، یا خودش آنجا را برای زندگی اختیار کرده باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . محلی را که انسان برای اقامت و زندگی خود اختیار کرده وطن اوست، چه در آنجا به دنیا آمده و وطن پدر و مادرش باشد، یا خودش آن جا را برای زندگی اختیار کرده باشد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] محلی را که انسان برای اقامت و زندگی خود اختیار کرده وطن او است؛ چه در آنجا به دنیا آمده و وطن پدر و مادرش باشد یا خودش آنجا را برای زندگی اختیار کرده باشد.
- [امام خمینی] محلی را که انسان برای اقامت و زندگی خود اختیار کرده وطن اوست چه در آن جا به دنیا آمده و وطن پدر و مادرش باشد، یا خودش آن جا را برای زندگی اختیار کرده باشد.
- [آیت الله مظاهری] محلی را که انسان برای اقامت و زندگی خود اختیار کرده وطن اوست چه در آنجا به دنیا آمده و وطن پدر و مادرش باشد، یا خودش آنجا را برای زندگی اختیار کرده باشد.
- [آیت الله جوادی آملی] .خانمی که درآمدی دارد و هزینه زندگی او به عهده شوهرش است، اگر شوهرش مخارج زندگی او را نپردازد و ایشان از درآمد خودش هزینه نماید، آن مقداری که صرف کرده است, جزء هزینه او شمرده میشود و خمس ندارد.
- [آیت الله سیستانی] محلی را که انسان برای اقامت دائمی و زندگی خود اختیار کرده ، وطن اوست ، چه در آنجا به دنیا آمده و وطن پدر و مادرش باشد ، یا خودش آنجا را برای زندگی اختیار کرده باشد .
- [آیت الله نوری همدانی] محلی را که انسان برای اقامت و زندگی خود اختیار کرده وطن او است ، چه در آنجا به دنیا آمده و وطن پدر و مادرش باشد ، یا خودش آنجا را برای زندگی اختیار کرده باشد .