سلام کردن چه نقشی درشادابی زندگی دارد؟
سلام کردن مسلمانی به یکدیگر، ایجاد انس و الفت می کند، کینه ها و کدورتها را می زداید، اخم پیشانی ها را باز می کند، بنابراین، زن و شوهری که نیاز به انس و الفت و صفا و صمیمیت بیشتری دارند، این دستور را باید بیشتر رعایت کنند. شوهر که از در منزل وارد می شود، باید به همسرش ‌ سلام کند و هر گاه که از خواب بر می خیزند، زن به شوهرش سلام کند و بهتر آنکه در سلام کردن، هر یک بر دیگری سبقت گیرد. سلام باید با صدای بلند و واضح باشد، نه آهسته و نهان. زن و شوهر نباید این موضوع را که اسلام به آن اهمیت زیاد داده است، کوچک شمرند و کم اهمیت گیرند و بگویند: سلام کردن برای بیگانگان است، نه زن و شوهر که با هم یگانه و نزدیکند. واعظی می گفت: دوستی داشتم ثروتمند و مرفه. روزی به من گفت: نمی دانم چه سری در کار است، که زندگی من و همسر و فرزندانم با وجود آماده بودن همه گونه وسائل زندگی، روح و نشاط ندارد، در صورتی که زندگی شما و امثال شما که یک دهم در آمد و توسعه و رفاه ما را ندارید، پر از شور و عشق و شادی و نشاط است شما از ما بیشتر می خندید و گونه های شما سرختر است و فرزندان شما با نشاطتر و زنده دل ترند. به او گفتم شما با همسرت سلام و خداحافظی می کنی؟ گفت نه، گفتم حال چند وقتی این موضوع مهم اسلامی را آزمایش کن. در آنجا سری تکان داد، به علامت اینکه مثلا من از مرض سل و سرطان می گویم و او قرص آسپرین تجویز می کند، ولی چندی بعد تشکر کنان نزد من آمد و گفت: به راستی نصیحت تو معجزه کرد. یک سلام کردن کوچک و ناقابل، در خانواده ما روح و نشاط آورد، وقتی سلام نمی کردم، من در گوشه یی می نشستم و همسرم دنبال کارهای خانه می رفت، ولی از وقتی سلام می کنم، همسرم مجبور است جوابی بدهد. همین سلام و جواب آسان و بی مایه، اخم و گرفته رویی ما را به نشاط و گشاده رویی تبدیل کرد و دهان بسته ما را باز کرد. بعد از سلام و جواب، قهرا سخنی از این در و آن در گفته شد، غصه ها و ناراحتیهای بازار و خانه فراموش گشت، خلاصه زندگی افسرده و مرده ما را با یک دستور کوچک رونق و حیات تازه ای بخشیدی و عشق و شور و شعف به خانه ما آوردی. این را هم بدانید که سلام کردن مستحب و جواب آن واجب است، پس اگر همسری سلام کند و همسر وی جوابش ندهد، علاوه بر عواقب وخیم زندگی خانوادگی یعنی اختلاف و کینه و نزاع و جدایی، خداوند عادل در روز قیامت، کسی را که جواب سلام نداده است، عذاب می کند.
عنوان سوال:

سلام کردن چه نقشی درشادابی زندگی دارد؟


پاسخ:

سلام کردن مسلمانی به یکدیگر، ایجاد انس و الفت می کند، کینه ها و کدورتها را می زداید، اخم پیشانی ها را باز می کند، بنابراین، زن و شوهری که نیاز به انس و الفت و صفا و صمیمیت بیشتری دارند، این دستور را باید بیشتر رعایت کنند. شوهر که از در منزل وارد می شود، باید به همسرش ‌ سلام کند و هر گاه که از خواب بر می خیزند، زن به شوهرش سلام کند و بهتر آنکه در سلام کردن، هر یک بر دیگری سبقت گیرد.
سلام باید با صدای بلند و واضح باشد، نه آهسته و نهان. زن و شوهر نباید این موضوع را که اسلام به آن اهمیت زیاد داده است، کوچک شمرند و کم اهمیت گیرند و بگویند: سلام کردن برای بیگانگان است، نه زن و شوهر که با هم یگانه و نزدیکند.
واعظی می گفت: دوستی داشتم ثروتمند و مرفه. روزی به من گفت: نمی دانم چه سری در کار است، که زندگی من و همسر و فرزندانم با وجود آماده بودن همه گونه وسائل زندگی، روح و نشاط ندارد، در صورتی که زندگی شما و امثال شما که یک دهم در آمد و توسعه و رفاه ما را ندارید، پر از شور و عشق و شادی و نشاط است شما از ما بیشتر می خندید و گونه های شما سرختر است و فرزندان شما با نشاطتر و زنده دل ترند.
به او گفتم شما با همسرت سلام و خداحافظی می کنی؟ گفت نه، گفتم حال چند وقتی این موضوع مهم اسلامی را آزمایش کن. در آنجا سری تکان داد، به علامت اینکه مثلا من از مرض سل و سرطان می گویم و او قرص آسپرین تجویز می کند، ولی چندی بعد تشکر کنان نزد من آمد و گفت: به راستی نصیحت تو معجزه کرد. یک سلام کردن کوچک و ناقابل، در خانواده ما روح و نشاط آورد، وقتی سلام نمی کردم، من در گوشه یی می نشستم و همسرم دنبال کارهای خانه می رفت، ولی از وقتی سلام می کنم، همسرم مجبور است جوابی بدهد. همین سلام و جواب آسان و بی مایه، اخم و گرفته رویی ما را به نشاط و گشاده رویی تبدیل کرد و دهان بسته ما را باز کرد. بعد از سلام و جواب، قهرا سخنی از این در و آن در گفته شد، غصه ها و ناراحتیهای بازار و خانه فراموش گشت، خلاصه زندگی افسرده و مرده ما را با یک دستور کوچک رونق و حیات تازه ای بخشیدی و عشق و شور و شعف به خانه ما آوردی.
این را هم بدانید که سلام کردن مستحب و جواب آن واجب است، پس اگر همسری سلام کند و همسر وی جوابش ندهد، علاوه بر عواقب وخیم زندگی خانوادگی یعنی اختلاف و کینه و نزاع و جدایی، خداوند عادل در روز قیامت، کسی را که جواب سلام نداده است، عذاب می کند.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین