من از صله رحم به هیچ وجه خوشم نمی آید و همچنین از شلوغی بیزارم تکلیف من چیست؟
البته اینکه می گویید از شلوغی متنفرم ، نیازمند اینست که مقداری با تلقین و داشتن تفکر مثبت، نسبت به دیگران این احساس را تبدیل به یک احساس بهتر کنید. شاید شما ذهنیت خاصی در مورد اجتماع و مردم پیرامون تان دارید یا مثلا رفتارو برخی صحبتها ی عده ای از اطرافیان و مردم شما را اذیت می کند. چون سوال اصلی شما در مورد صله رحم است لذا از راهکار دادن در مورد تنفر داشتن شما نسبت به شلوغی به همان دو مطلب بالایی اکتفا می کنیم (اول اینکه تلقین کنید که من از جایی که شلوغ است خوشم می آید و دوم اینکه نسبت به دیگران ذهنیت خود را یک ذهنیت مردم دوست کنید . با خود بگویید که مردم همه خوب و دوست داشتنی اند) اما در مورد اینکه از صله رحم خوشتان نمی آید ، بجاست که تعدادی از فواید و آثار آن را برایتان بیان کنیم تا به ارزش آن بیشتر پی ببرید. 1- در روایات اسلامی آمده است که حق رحم را هیچ چیزی قطع نمی کند (امام صادق(ع): (حق الرحم لایقطعه شیی)) ؛ (بحار، ج 74، ص 131). و همچنین آمده است که قطع رحم، باعث مرگ زود هنگام می شود و به عکس صله رحم، اجل آدمی را به تأخیر می اندازد و موجب طول عمر انسان می شود. امام صادق(ع) در این زمینه فرمودند: یکی از گناهانی که باعث مرگ زود هنگام می شود، قطع رحم است (الذنوب التی تعجل الفناء قطیعه الرحم)؛ (بحار، ج 74، ص 94) 2- امام باقر(ع) فرمودند: (صله ارحام، اعمال را پاکیزه می کند و اموال را فراوانی می بخشد و بلا را دفع می کند و اجل را به فراموشی می اندازد.) (بحار، ج 74، ص 111) 3- نکته دیگر آن که فلسفه صله رحم در واقع به همان زنده نگهداشتن روح مودت و دوستی و انسجام اخلاقی اجتماعی که یک نیاز اساسی است باز می گردد که در این میان خویشان و اقوام در اولویت این توجه و دوستی قرار دارند و به عبارت دیگر (صله رحم) در حقیقت برای خوشبینی و تقویت روح خیر خواهی در انسان نسبت به خویشان است . زیراطبعا کدورت و سؤظن و کبر و کینه ها در بستر بی ارتباطی و فاصله با دیگران به ویژه اقوام پدید می آید. 4- صله رحم؛ سبب شادی روانی و نشاط اخلاقی آدمی را فراهم می سازد که از نظر روانشناسی مهم ارزیابی می شود. 5- افزون بر آن لزوم صله رحم در اسلام ؛ نوعی پاسخ به حقوق اقوام مخصوصا پدر و مادر و برادر و خواهر و ... است که در زندگی و پیشرفت ما نقش ایفا کرده اند. اما نکته پایانی: مقصود از صله رحم که اسلام فرموده ،آن است که انسان از حال خویشان مطلع باشد و اگر مشکلی دارند در حد توان حل کند و لازمه این کار این نیست که حتما به خانه افراد بروند، بلکه اگر به وسیله تلفن و نامه و امثال ذلک هم از حال آنها با خبر شوند کافی است، لذا در حدیثی نقل شده که (صلوا ارحامکم ولو بالسلام)؛ صله رحم کنید و لو با یک سلام کردن تنها باشد). بنابراین باید سعی کرد از حال هم مطلع و صله رحم را و لو در همین حدی که گفته شد حتما انجام دهند و در صورت امکان به مناسبت های مختلف هدیه ای هر چند از نظر مالی کم ارزش، تهیه نموده و هنگام دید و بازدید تقدیم نمود تا از طریق آن جلب محبت انجام گیرد. پس به هر حال صله رحم را نمی توان ترک کرد و اگر شلوغی رفت و آمد ها آزار دهنده است (که البته خیلی ازرفت و آمد ها همراه با شلوغی نیست) می توان با روش ها ی دیگر مثل تلفن و غیره (که حد اقل صله رحم است) این عمل با ارزش را بجا آورد. www.dte.ir
عنوان سوال:

من از صله رحم به هیچ وجه خوشم نمی آید و همچنین از شلوغی بیزارم تکلیف من چیست؟


پاسخ:

البته اینکه می گویید از شلوغی متنفرم ، نیازمند اینست که مقداری با تلقین و داشتن تفکر مثبت، نسبت به دیگران این احساس را تبدیل به یک احساس بهتر کنید. شاید شما ذهنیت خاصی در مورد اجتماع و مردم پیرامون تان دارید یا مثلا رفتارو برخی صحبتها ی عده ای از اطرافیان و مردم شما را اذیت می کند. چون سوال اصلی شما در مورد صله رحم است لذا از راهکار دادن در مورد تنفر داشتن شما نسبت به شلوغی به همان دو مطلب بالایی اکتفا می کنیم (اول اینکه تلقین کنید که من از جایی که شلوغ است خوشم می آید و دوم اینکه نسبت به دیگران ذهنیت خود را یک ذهنیت مردم دوست کنید . با خود بگویید که مردم همه خوب و دوست داشتنی اند)

اما در مورد اینکه از صله رحم خوشتان نمی آید ، بجاست که تعدادی از فواید و آثار آن را برایتان بیان کنیم تا به ارزش آن بیشتر پی ببرید.

1- در روایات اسلامی آمده است که حق رحم را هیچ چیزی قطع نمی کند (امام صادق(ع): (حق الرحم لایقطعه شیی)) ؛ (بحار، ج 74، ص 131).
و همچنین آمده است که قطع رحم، باعث مرگ زود هنگام می شود و به عکس صله رحم، اجل آدمی را به تأخیر می اندازد و موجب طول عمر انسان می شود. امام صادق(ع) در این زمینه فرمودند: یکی از گناهانی که باعث مرگ زود هنگام می شود، قطع رحم است (الذنوب التی تعجل الفناء قطیعه الرحم)؛ (بحار، ج 74، ص 94)
2- امام باقر(ع) فرمودند: (صله ارحام، اعمال را پاکیزه می کند و اموال را فراوانی می بخشد و بلا را دفع می کند و اجل را به فراموشی می اندازد.) (بحار، ج 74، ص 111)
3- نکته دیگر آن که فلسفه صله رحم در واقع به همان زنده نگهداشتن روح مودت و دوستی و انسجام اخلاقی اجتماعی که یک نیاز اساسی است باز می گردد که در این میان خویشان و اقوام در اولویت این توجه و دوستی قرار دارند و به عبارت دیگر (صله رحم) در حقیقت برای خوشبینی و تقویت روح خیر خواهی در انسان نسبت به خویشان است . زیراطبعا کدورت و سؤظن و کبر و کینه ها در بستر بی ارتباطی و فاصله با دیگران به ویژه اقوام پدید می آید.
4- صله رحم؛ سبب شادی روانی و نشاط اخلاقی آدمی را فراهم می سازد که از نظر روانشناسی مهم ارزیابی می شود.
5- افزون بر آن لزوم صله رحم در اسلام ؛ نوعی پاسخ به حقوق اقوام مخصوصا پدر و مادر و برادر و خواهر و ... است که در زندگی و پیشرفت ما نقش ایفا کرده اند.
اما نکته پایانی: مقصود از صله رحم که اسلام فرموده ،آن است که انسان از حال خویشان مطلع باشد و اگر مشکلی دارند در حد توان حل کند و لازمه این کار این نیست که حتما به خانه افراد بروند، بلکه اگر به وسیله تلفن و نامه و امثال ذلک هم از حال آنها با خبر شوند کافی است، لذا در حدیثی نقل شده که (صلوا ارحامکم ولو بالسلام)؛ صله رحم کنید و لو با یک سلام کردن تنها باشد). بنابراین باید سعی کرد از حال هم مطلع و صله رحم را و لو در همین حدی که گفته شد حتما انجام دهند و در صورت امکان به مناسبت های مختلف هدیه ای هر چند از نظر مالی کم ارزش، تهیه نموده و هنگام دید و بازدید تقدیم نمود تا از طریق آن جلب محبت انجام گیرد.
پس به هر حال صله رحم را نمی توان ترک کرد و اگر شلوغی رفت و آمد ها آزار دهنده است (که البته خیلی ازرفت و آمد ها همراه با شلوغی نیست) می توان با روش ها ی دیگر مثل تلفن و غیره (که حد اقل صله رحم است) این عمل با ارزش را بجا آورد.
www.dte.ir





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین