دوستی‌ها بر چند نوع است: 1- دوستی به خاطر خدا همانند علاقه به اولیای دین و برادران ایمانی که منشاء آن منش دینی فرد و اعتقادات اوست نه انگیزه‌های دیگر. 2- دوستی به جهت مال و جمال ویا کشش‌های غریزی دیگر. نوع اول؛این دوستی‌ها عبادت و از بهترین اعمال است . چنان‌چه در احادیث منقول از اهل بیت(ع) آمده است: هل الدین الا الحب؛ آیا دین جز محبت چیز دیگری است؟. نوع دوم؛ این دوستی‌ها چنانچه موجب سد راه خدا گردد و احیانا آدمی را به انحراف بکشاند خطرناک ترین دام شیطان است که باید از آن پرهیز نمود و تنها آن را معبری برای درک جلال و جمال خداوند قرارداد. ممکن است گلی زیبا انسان را فریفته و مجذوب خویش کند ولی عاقل کسی است که در ورای زیبایی گل جمال خالق گل را ببیند و از این حجاب عبور کرده تا ملکوت را مشاهده نماید. در مورد علاقه شما به دوستانتان احتمال می‌رود دو غریزه بایکدیگر تداخل نموده‌اند: 1- غریزه زیباپسندی، 2- غریزه جنسی. در رابطه با مشکلی که با آن مواجه هستید توجه به چند نکته الزامی است: 1) دوست و دوست یابی از نیارهای واقعی زندگی است و دارای فلسفه خاصی است. اما آنچه مهم است این که در این راستا همچون دیگر جنبه‌های زندگی رعایت اعتدال لازم وضروری است. به عبارت دیگر: علاقه شما به دوستتان احساسی پاک و لطیف است اما همواره باید عواطف با تعقل همراه باشند. ولی به نظر می‌رسد عقل و منطق این مقدار علاقه را تأیید نکند. 2) انسان در برابر هر یک از نعمت‌های الهی - از جمله دوست خوب - همواره باید بداند که بالاخره روزی آن را از دست خواهد داد. بنابراین دل سپاری در برابر هر چیز باید به گونه‌ای باشد که فقدانش موجب آزار انسان نگردد. 3) سعی کنید با افراد دیگر صلاحیت‌دار طرح دوستی بریزید و روابط اجتماعی خود را افزون سازید تا عمل جانشینی به طور عادی انجام گیرد. 4) حالت شما تا حدودی از مظاهر تجرد در جوانی است و اقدام به مسأله ازدواج به کلی مشکل شما را ریشه کن خواهد ساخت. www.morsalat.com
دوستیها بر چند نوع است:
1- دوستی به خاطر خدا همانند علاقه به اولیای دین و برادران ایمانی که منشاء آن منش دینی فرد و اعتقادات اوست نه انگیزههای دیگر.
2- دوستی به جهت مال و جمال ویا کششهای غریزی دیگر.
نوع اول؛این دوستیها عبادت و از بهترین اعمال است . چنانچه در احادیث منقول از اهل بیت(ع) آمده است: هل الدین الا الحب؛ آیا دین جز محبت چیز دیگری است؟.
نوع دوم؛ این دوستیها چنانچه موجب سد راه خدا گردد و احیانا آدمی را به انحراف بکشاند خطرناک ترین دام شیطان است که باید از آن پرهیز نمود و تنها آن را معبری برای درک جلال و جمال خداوند قرارداد. ممکن است گلی زیبا انسان را فریفته و مجذوب خویش کند ولی عاقل کسی است که در ورای زیبایی گل جمال خالق گل را ببیند و از این حجاب عبور کرده تا ملکوت را مشاهده نماید. در مورد علاقه شما به دوستانتان احتمال میرود دو غریزه بایکدیگر تداخل نمودهاند: 1- غریزه زیباپسندی، 2- غریزه جنسی.
در رابطه با مشکلی که با آن مواجه هستید توجه به چند نکته الزامی است:
1) دوست و دوست یابی از نیارهای واقعی زندگی است و دارای فلسفه خاصی است. اما آنچه مهم است این که در این راستا همچون دیگر جنبههای زندگی رعایت اعتدال لازم وضروری است. به عبارت دیگر: علاقه شما به دوستتان احساسی پاک و لطیف است اما همواره باید عواطف با تعقل همراه باشند. ولی به نظر میرسد عقل و منطق این مقدار علاقه را تأیید نکند.
2) انسان در برابر هر یک از نعمتهای الهی - از جمله دوست خوب - همواره باید بداند که بالاخره روزی آن را از دست خواهد داد. بنابراین دل سپاری در برابر هر چیز باید به گونهای باشد که فقدانش موجب آزار انسان نگردد.
3) سعی کنید با افراد دیگر صلاحیتدار طرح دوستی بریزید و روابط اجتماعی خود را افزون سازید تا عمل جانشینی به طور عادی انجام گیرد.
4) حالت شما تا حدودی از مظاهر تجرد در جوانی است و اقدام به مسأله ازدواج به کلی مشکل شما را ریشه کن خواهد ساخت.
www.morsalat.com
- [سایر] علاقه افراطی با دوست هم جنس مشکل ساز است؟
- [سایر] سلام حاج آقا امیدوارم بتونید همون طور که به همه کمکردین به منهم کمک کنید .اما سوال پیمان اخوت با کسی بستن از نظر شرعی مشکلی داره ؟؟؟(فرد متاهل باشد اما بنده مجردم)
- [سایر] راه پیشگیری و نجات از عشق های غیر الهی و افراطی چیست؟
- [سایر] آیا والدین باید رقابت افراطی فرزندان با دوستانشان حمایت نمایند یا آن را کنترل کنند؟
- [سایر] آیا دوستی های عمیق و افراطی در دوران تحصیل می تواند آسیب زا باشد؟
- [سایر] مقتضیات زمان، با چه جریان های افراطی و تفریطی روبه رو است؟
- [سایر] چگونه می توان عشق ها و دوستی های افراطی دوره نوجوانی را متعادل ساخت؟
- [سایر] نظر شما در مورد بسیجی های افراطی که در مردم دین زدگی ایجاد می کنند، چیست؟
- [سایر] لطفا در مورد اسحاق دبیری عوضی که از وهابیون افراطی بوده است توضیحاتی ارائه بفرمایید؟
- [سایر] با توجه به مباحثی که امروز شاهد آن در سوریه هستیم و سر بریدن افراد توسط گروه های افراطی منتسب به اسلام ،بعضا هر گاه با تاسف درباره این مطلب صحبت می کنیم ،بعضی از اطرافیان می گویند ،آغازگر این عمل امام علی (ع) بوده با بریدن سر عمرو بن عبدود !آیا سر بریدن در سیره پیامبر اکرم و ائمه بوده است ؟ اگر نبوده پس دلیل بریدن سر عمرو بن عبدود به چه دلیلی بود ؟
- [آیت الله سیستانی] اگر ابتدای مدت اجاره را معیّن نکنند ، ابتدای آن بعد از بستن قرار داد اجاره است .
- [آیت الله مکارم شیرازی] شستن داخل بینی و مقداری از لب و چشم که در وقت بستن دیده نمی شود، واجب نیست.
- [آیت الله اردبیلی] اگر روزهدار با گفتن یا با نوشتن یا با اشاره و مانند آنها به خدا و پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم و جانشینان آن حضرت علیهمالسلام عمدا نسبت دروغ بدهد، اگرچه فورا بگوید: (دروغ گفتم) یا توبه کند، روزه او بنابر احتیاط واجب باطل است و اگر دروغ بستن به حضرت زهرا علیهاالسلام و سایر پیامبران و جانشینان آنان علیهمالسلام موجب دروغ بستن به خدا یا پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم یا جانشینان آن حضرت علیهمالسلام گردد نیز همین حکم را دارند.
- [آیت الله علوی گرگانی] مقداری از لبها و پلک چشم که موقع بستن، روی هم میآید و نیز جایی را که انسان نمیداند از ظاهر بدن است یا باطن آن، اگر نجس شود برفتن عین نجاست پاک میشود.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر بداند دروغ بستن به خدا وپیغمبر روزه را باطل میکند وچیزیرا که میداند دروغ است به آنان نسبت دهد و بعداً بفهمد آنچه را که گفته راست بوده، روزه آن روز را تمام کند و احتیاطاً قضا نماید.
- [آیت الله شبیری زنجانی] مقداری از لبها و پلک چشم که موقع بستن روی هم میآید و نیز جایی را که انسان نمیداند از ظاهر بدن است یا باطن آن، اگر نجس شود، باید آب بکشد.
- [آیت الله مظاهری] عقیم کردن مرد یا زن خود را و همچنین بستن لولهها، اگر داعی و انگیزة عقلایی بر آن باشد، اشکال ندارد ولی باید زن با رضایت شوهر و شوهر با رضایت زن این کار را انجام دهد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] مقداری از لبها و پلک چشم که موقع بستن؛ روی هم می آید و نیز جائی را که انسان نمی داند از ظاهر بدن است یا باطن آن؛ اگر نجس شود باید آب بکشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] شستن توی بینی و مقداری از لب و چشم که در وقت بستن دیده نمی شود واجب نیست، ولی برای آن که یقین کند همه جاهائی که باید شسته شود شسته شده، مقداری از آنها را هم بشوید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر بداند دروغ بستن به خدا و پیغمبر روزه را باطل می کند و چیزی را که می داند دروغ است بآنان نسبت دهد، و بعداً بفهمد آنچه را که گفته راست بوده روزه اش صحیح است.