اولین حقیقتی که انسان در زندگی دنیا باید قبول کند این است که زندگی همیشه طبق مراد و میل انسان پیش نمی رود و هیچ گاه نیز نباید انتظار داشته باشد که همه چیز مطابق میل او باشد . بنابراین باید خود را برای مواجهه با مشکلات آماده کرد تا در برخورد با هر مشکلی بهترین راهکار مقابله با آن را به کار بست . شما اینک به زندگی مشترکی روی آورده‌اید که هم فراز دارد و هم نشیب، غم‌ها و شادی‌ها در زندگی مشترک تقسیم می‌شوند و گذشت و چشم پوشی لااقل در یک طرف باید باشد ، تا زندگی از ثبات وقرار لازم برخوردار شود. اگر انسان بخواهد به چشم بدبینی، طعنه، حساسیت، اضطراب به دنیای اطراف خود بنگرد، همه چیز را معیوب می‌بیند و این درست بر عکس شیوه و رفتار معصومین گرامی است. داستان‌های فراوانی از تاریخ نقل شده است که ائمه معصومین و حتی شخص نبی مکرم اسلام(ص) در مقابل آزار و اذیت افراد جاهل و نادان با رویی خوش به استقبال آنان می‌رفتند و به آن‌ها دعا نیز می‌کردند و ما باید با تأسی از همان رفتار و اعمال در دل‌ها نفوذ کنیم، نه که برای خود دشمن درست کنیم . نکات مثبت زیادی در زندگی شما در همسر و حتی اگر واقع بینانه نگاه کنید در اطرافیان ایشان وجود دارد که باید به خاطر آنها خدا را شکر کنید نه این که با چشم کدورت و بدبینی حرکات و رفتار آنان را زیر نظر بگیرید. بنابراین اولا سعی کنید دیدگاه خود را نسبت به این مسائل تصحیح کنید. در قدم بعدی سعی کنید با دقت ، علت رفتار آنها را ریشه یابی کنید . چه بسا این برخورد بر اثر یک سوء تفاهم باشد که شاید با تفهیم موضوع یا یک گذشت و عذر خواهی ساده قابل اصلاح باشد. در نهایت سعی کنید از تمام عوملی که می تواند در برطرف کردن این مشکل موثر باشد استفاده کنید چه عواملی که به شما باز می گردد مانند رفتار با گذشت و محترمانه و چه عواملی که به بیرون از شما برمی گردد مانند قرار دادن واسطه هایی که در خانواده همسرتان نفوذ دارند . انشاء الله با گذشت و مهربانی و با توکل بر خداوند متعال این مشکل برطرف خواهد شد. www.morsalat.com
اولین حقیقتی که انسان در زندگی دنیا باید قبول کند این است که زندگی همیشه طبق مراد و میل انسان پیش نمی رود و هیچ گاه نیز نباید انتظار داشته باشد که همه چیز مطابق میل او باشد . بنابراین باید خود را برای مواجهه با مشکلات آماده کرد تا در برخورد با هر مشکلی بهترین راهکار مقابله با آن را به کار بست . شما اینک به زندگی مشترکی روی آوردهاید که هم فراز دارد و هم نشیب، غمها و شادیها در زندگی مشترک تقسیم میشوند و گذشت و چشم پوشی لااقل در یک طرف باید باشد ، تا زندگی از ثبات وقرار لازم برخوردار شود. اگر انسان بخواهد به چشم بدبینی، طعنه، حساسیت، اضطراب به دنیای اطراف خود بنگرد، همه چیز را معیوب میبیند و این درست بر عکس شیوه و رفتار معصومین گرامی است. داستانهای فراوانی از تاریخ نقل شده است که ائمه معصومین و حتی شخص نبی مکرم اسلام(ص) در مقابل آزار و اذیت افراد جاهل و نادان با رویی خوش به استقبال آنان میرفتند و به آنها دعا نیز میکردند و ما باید با تأسی از همان رفتار و اعمال در دلها نفوذ کنیم، نه که برای خود دشمن درست کنیم . نکات مثبت زیادی در زندگی شما در همسر و حتی اگر واقع بینانه نگاه کنید در اطرافیان ایشان وجود دارد که باید به خاطر آنها خدا را شکر کنید نه این که با چشم کدورت و بدبینی حرکات و رفتار آنان را زیر نظر بگیرید.
بنابراین اولا سعی کنید دیدگاه خود را نسبت به این مسائل تصحیح کنید.
در قدم بعدی سعی کنید با دقت ، علت رفتار آنها را ریشه یابی کنید . چه بسا این برخورد بر اثر یک سوء تفاهم باشد که شاید با تفهیم موضوع یا یک گذشت و عذر خواهی ساده قابل اصلاح باشد.
در نهایت سعی کنید از تمام عوملی که می تواند در برطرف کردن این مشکل موثر باشد استفاده کنید چه عواملی که به شما باز می گردد مانند رفتار با گذشت و محترمانه و چه عواملی که به بیرون از شما برمی گردد مانند قرار دادن واسطه هایی که در خانواده همسرتان نفوذ دارند . انشاء الله با گذشت و مهربانی و با توکل بر خداوند متعال این مشکل برطرف خواهد شد.
www.morsalat.com
- [سایر] رفتار خانواده شوهر با من بسیار بد است. چه کنم؟
- [سایر] احادیثی برای رفتار صحیح با خانواده همسر میخواستم.
- [سایر] رفتار امام رضا(ع) با خانواده چگونه بود؟
- [آیت الله بهجت] آیا با شوهر خواهر، باید همانند نامحرم رفتار کرد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] آیا عروس خانواده بعد از مرگ شوهر یا طلاق بر پدر شوهر خود محرم است؟
- [سایر] از منظر اسلام رفتار بین زن و شوهر چگونه باید باشد؟
- [سایر] سیره ی امام رضا (علیه السلام) را در خصوص نحوه ی معاشرت و رفتار با اهل خانواده بیان فرمایید؟
- [سایر] مسئولیتهای متقابل زن و شوهر در خانواده چیست؟
- [سایر] مسئولیتهای متقابل زن و شوهر در خانواده چیست؟
- [آیت الله بهجت] آیا کمک مالی شوهر به خانواده ی خویش با توجه به درآمد کم خود درست است؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر زنی کودکی را با شرایطی که در مسأله (2483) و بعد از آن گفته میشود شیر دهد، شوهر آن زن که شیر از اوست، بنا بر احتیاط واجب نمیتواند با اولاد - نسبی و رضاعی - پدر آن کودک - هر چند با واسطه باشند - و با اولاد نسبی مادر آن کودک ازدواج نماید، همچنان که در نگاه کردن و دست دادن و سایر احکام محرمیت نمیتواند مانند یکی از محارم رفتار کند؛ ولی ازدواج خویشان شوهر با خواهر و برادر آن بچه مانعی ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] مرد حق ندارد زن دائمی خود را طوری ترک کند که نه مانند زن شوهردار باشد نه بی شوهر، ولی واجب نیست هر چهار شب یک شب نزد او بماند، ولی اگر همسرهای متعدد دارد باید در میان آنها از این جهات با عدالت رفتار نماید که شرح آن در کتابهای مفصل فقهی آمده است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر زن یقین کند که شوهر او مرده و بعد از تمام شدن عدّه وفات شوهر کند، چنانچه معلوم شود شوهر او بعد مرده است، باید از شوهر دوم جدا شود و در صورتی که آبستن باشد، به مقداری که در عدّه طلاق گفته شد، برای شوهر دوم عدّه طلاق و بعد برای شوهر اوّل عدّه وفات نگهدارد و اگر آبستن نباشد، برای شوهر اوّل عدّه وفات و بعد برای شوهر دوم عدّه طلاق نگهدارد.
- [آیت الله مظاهری] زنی که یقین دارد شوهرش در سفر مرده، اگر بعد از عدّه وفات شوهر کند و شوهر اوّل از سفر برگردد، باید از شوهر دوّم جدا شود و به شوهر اوّل حلال است، ولی اگر شوهر دوّم با او نزدیکی کرده باشد، زن باید عدّه نگهدارد و شوهر دوّم باید مهر او را مطابق زنهایی که مثل او هستند بدهد ولی خرج عدّه ندارد.
- [آیت الله سبحانی] اگر زن یقین کند که شوهرش مرده و بعد از تمام شدن عده وفات، شوهر کند چنانچه معلوم شود شوهر او بعداً مرده است، باید از شوهر دوم جدا شود و در صورتی که آبستن باشد، به مقداری که در عده طلاق گفته شد مسأله 2153، برای شوهر دوم عده طلاق و بعد برای شوهر اول عده وفات نگهدارد; و اگر آبستن نباشد، برای شوهر اول عده وفات و بعد برای شوهر دوم عده طلاق نگهدارد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر زن یقین کند که شوهرش مرده و بعد از تمام شدن عده وفات شوهر کند؛ چنانچه معلوم شود شوهر او بعدا مرده است باید از شوهر دوم جدا شود و بنا بر احتیاط در صورتی که آبستن باشد تا مقدار زائیدن برای شوهر دوم عده طلاق و بعد برای شوهر اول عده وفات نگهدارد و اگر آبستن نباشد؛ برای شوهر اول عده وفات و بعد برای شوهر دوم عده طلاق نگهدارد.
- [آیت الله خوئی] اگر زن یقین کند که شوهرش مرده و بعد از تمام شدن عد وفات شوهر کند، چنانچه معلوم شود شوهر او بعداً مرده است، باید از شوهر دوم جدا شود و بنابر احتیاط در صورتی که آبستن باشد، تا مقدار زائیدن برای شوهر دوم عدّه طلاق و بعد برای شوهر اول عد وفات نگهدارد، و اگر آبستن نباشد، برای شوهر اوّل عد وفات و بعد برای شوهر دوم عدّ طلاق نگهدارد.
- [امام خمینی] اگر زن یقین کند که شوهرش مرده و بعد از تمام شدن عده وفات شوهر کند،چنانچه معلوم شود شوهر او بعدا مرده است، باید از شوهر دوم جدا شود و در صورتی که آبستن باشد، به مقداری که در عده طلاق گفته شد برای شوهر دوم عده طلاق و بعد برای شوهر اول عده وفات نگهدارد، و اگر آبستن نباشد، برای شوهر اول عده وفات و بعد برای شوهر دوم عده طلاق نگهدارد.
- [آیت الله بهجت] اگر زن یقین کند که شوهرش مرده و بعد از تمام شدن عدّه وفات، شوهر کند، چنانچه معلوم شود شوهر او بعداً مرده است، باید از شوهر دوم جدا شود، و در صورتی که آبستن باشد، به مقداری که در عدّه طلاق گفته شد، برای شوهر دوم عدّه طلاق و بعد برای شوهر اول عدّه وفات نگاه دارد، و اگر آبستن نباشد، برای شوهر اول عدّه وفات و بعد برای شوهر دوم عدّه طلاق نگاه دارد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر زنی بمیرد واولاد نداشته باشد، نصف همه مال را شوهر او وبقیّه را ورثه دیگر میبرند و اگر از آن شوهر یا از شوهر دیگر اولاد داشته باشد، چهاریک همه مال را شوهر وبقیه را ورثه دیگر میبرند.