تحصیلات تا چه اندازه در انتخاب همسر اهمیت دارد؟
یکی از ملاک های مطرح در انتخاب همسر کفو هم بودن دو همسر یعنی تناسب، همتایی، هم شأنی و هم طرازی دختر و پسر و خانواده های آنهاست. ازدواج نوعی ترکیب بین دو انسان بلکه دو خانواده است. هر قدر بین این دو عنصر هماهنگی و تناسب بیشتر باشد این پیوند محکم تر، شیرین تر جاودانه تر و لذت بخش تر خواهد بود. از جمله این تناسب ها، کفو هم بودن و تناسب داشتن دختر و پسر در سطح تحصیلات علمی است. بنابراین بهتر است زن و شوهر از نظر معلومات و تحصیلات علمی خیلی با هم فاصله نداشته باشند تا تفاهم بیشتری در زندگی شان وجود داشته باشد. البته این خصوصیت را باید با صفات و ویژگی های دیگر بررسی کرد. به این معنی که مثلا اگر زن تکبر و غرورهای بی جا دارد و کم ظرفیت است نباید سواد و تحصیلاتش بیش از مرد باشد. زیرا مشکلات فراوانی در زندگی شان به وجود خواهد آمد. اما اگر زن متواضع باشد احتمال بروز این مشکل کمتر است. در مورد مرد هم مسأله به همین شکل است با کمی تفاوت. نزدیک بودن میزان تحصیلات خوب است ولی تنها این یک موضوع کارساز نیست . بلکه باید مجموعه شرایط را سنجید و با امتیاز دادن به معیارها تصمیم گرفت. شما می توانید جدولی تنظیم کنید و موارد زیر را امتیاز بندی کنید و سپس موردی که بالاترین امتیاز را دارد برگزینید .تقوا و عفاف ، وضعیت خانواده ،میزان تحصیلات ، میزان علاقه به زندگی ، زیبایی ، توافق پدر و مادر، شرایطاقتصادی و ...آنچه بیش از همه باید بدان اهتمام ورزید مشورت با افراد باتجربه و مطلع است تا انشا الله بتوانید تصمیم مناسبی اتخاذ کنید . اما این نکته را هرگز نباید فراموش کنید که بسیاری از افراد ممکن است از نظر تحصیلات کلاسیک مدرکی نداشته باشند اما از نظر سواد و معلومات و یاقدرت درک و فهم و فرهنگ در حد قابل قبولی هستند . بنابراین خلاصه کلام اینکه اگر شخص مورد نظر علاوه بر شرایط اولیه‌ای را که ذکر کردیم از نظر تحصیلات هم در سطح شما بود این چنین فردی در اولویت اول قرار دارد. اما اگر شرایط اولیه مثل دینداری، امانتداری، خوش خلقی و خوش سابقه‌ای و... را دارا باشد اما از نظر تحصیلات پایین‌تر باشد به نظر می‌رسد که این چنین فردی هم صلاحیت و شایستگی لازم را برای ازدواج دارا باشد . در خاتمه تذکر دو نکته ضروری است : اولاً باید توجه داشته باشید تحصیلات نشانگر با سوادی و انسانیت بیشتر نیست . ثانیا مسأله هم سطح نبودن از نظر تحصیلی، زمانی مشکل ساز می‌شود که زن یا مرد به دلیل بالاتر بودن تحصلات بخواهند نوعی حکمرانی و تحکم نسبت به یگدیگر داشته باشند ولی اگر کسی تحصیلات را وسیله‌ای برای رشد زندگی در نظر بگیرد (نه وسیله افتخار و به رخ کشیدن خود) این چنین دیدگاهی پسندیده است و چنین فردی لایق و شایسته ازدواج می‌باشد. برای آگاهی بیشتر ر.ک: جوانان و انتخاب همسر، علی اکبر مظاهری، انتشارات پارسایان انتخاب همسر، ابراهیم امینی، انتشارات سازمان تبلیغات اسلامی www.morsalat.com
عنوان سوال:

تحصیلات تا چه اندازه در انتخاب همسر اهمیت دارد؟


پاسخ:

یکی از ملاک های مطرح در انتخاب همسر کفو هم بودن دو همسر یعنی تناسب، همتایی، هم شأنی و هم طرازی دختر و پسر و خانواده های آنهاست. ازدواج نوعی ترکیب بین دو انسان بلکه دو خانواده است. هر قدر بین این دو عنصر هماهنگی و تناسب بیشتر باشد این پیوند محکم تر، شیرین تر جاودانه تر و لذت بخش تر خواهد بود. از جمله این تناسب ها، کفو هم بودن و تناسب داشتن دختر و پسر در سطح تحصیلات علمی است. بنابراین بهتر است زن و شوهر از نظر معلومات و تحصیلات علمی خیلی با هم فاصله نداشته باشند تا تفاهم بیشتری در زندگی شان وجود داشته باشد. البته این خصوصیت را باید با صفات و ویژگی های دیگر بررسی کرد. به این معنی که مثلا اگر زن تکبر و غرورهای بی جا دارد و کم ظرفیت است نباید سواد و تحصیلاتش بیش از مرد باشد. زیرا مشکلات فراوانی در زندگی شان به وجود خواهد آمد. اما اگر زن متواضع باشد احتمال بروز این مشکل کمتر است. در مورد مرد هم مسأله به همین شکل است با کمی تفاوت.
نزدیک بودن میزان تحصیلات خوب است ولی تنها این یک موضوع کارساز نیست . بلکه باید مجموعه شرایط را سنجید و با امتیاز دادن به معیارها تصمیم گرفت. شما می توانید جدولی تنظیم کنید و موارد زیر را امتیاز بندی کنید و سپس موردی که بالاترین امتیاز را دارد برگزینید .تقوا و عفاف ، وضعیت خانواده ،میزان تحصیلات ، میزان علاقه به زندگی ، زیبایی ، توافق پدر و مادر، شرایطاقتصادی و ...آنچه بیش از همه باید بدان اهتمام ورزید مشورت با افراد باتجربه و مطلع است تا انشا الله بتوانید تصمیم مناسبی اتخاذ کنید .
اما این نکته را هرگز نباید فراموش کنید که بسیاری از افراد ممکن است از نظر تحصیلات کلاسیک مدرکی نداشته باشند اما از نظر سواد و معلومات و یاقدرت درک و فهم و فرهنگ در حد قابل قبولی هستند . بنابراین خلاصه کلام اینکه اگر شخص مورد نظر علاوه بر شرایط اولیه‌ای را که ذکر کردیم از نظر تحصیلات هم در سطح شما بود این چنین فردی در اولویت اول قرار دارد. اما اگر شرایط اولیه مثل دینداری، امانتداری، خوش خلقی و خوش سابقه‌ای و... را دارا باشد اما از نظر تحصیلات پایین‌تر باشد به نظر می‌رسد که این چنین فردی هم صلاحیت و شایستگی لازم را برای ازدواج دارا باشد . در خاتمه تذکر دو نکته ضروری است :
اولاً باید توجه داشته باشید تحصیلات نشانگر با سوادی و انسانیت بیشتر نیست . ثانیا مسأله هم سطح نبودن از نظر تحصیلی، زمانی مشکل ساز می‌شود که زن یا مرد به دلیل بالاتر بودن تحصلات بخواهند نوعی حکمرانی و تحکم نسبت به یگدیگر داشته باشند ولی اگر کسی تحصیلات را وسیله‌ای برای رشد زندگی در نظر بگیرد (نه وسیله افتخار و به رخ کشیدن خود) این چنین دیدگاهی پسندیده است و چنین فردی لایق و شایسته ازدواج می‌باشد.
برای آگاهی بیشتر ر.ک:
جوانان و انتخاب همسر، علی اکبر مظاهری، انتشارات پارسایان
انتخاب همسر، ابراهیم امینی، انتشارات سازمان تبلیغات اسلامی
www.morsalat.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین