دیدگاه اسلام درباره طلاق بر خلاف ازدواج است. به هر اندازه که از خوبی و زیبایی‌های ازدواج سخن گفته و زن و مرد را به آن ترغیب و تشویق کرده، به همان اندازه نیز از بدی و زشتی‌های طلاق و عواقب شوم آن بیان بلیغی آورده است، پیامبر اسلام (ص) فرمود: هیچ چیز نزد خداوند محبوب‌تر از خانه‌ای نیست؛ که به واسطه ازدواج آباد می‌شود و هیچ چیز مغبوض‌تر از خانه‌ای نیست؛ که در اسلام به واسطه طلاق خراب می‌شودما مِنْ شَی‌ءٍ أَحَبُّ إِلَی اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مِنْ بَیْتٍ یُعْمَرُ بِالنِّکاحِ وَ ما مِنْ شَی‌ءٍ أَبْغَضُ إِلَی اللَّهِ مِنْ بَیْتٍ یُخْرَبُ فِی الإسلام بالفُرْقَةِ یَعْنِی الطلاق. وسائل الشیعه، ج 20، باب کراهة طلاق الزوجة ص 7. و در حدیث دیگری فرمود: ازدواج کنید و طلاق ندهید؛ چه اینکه طلاق، عرش خدا را به لرزه در می‌آورد.تَزَوَّجوُا وَ لا تَطْلُقوُا فَإِنَّ الطَّلاقَ یَهْتَزُّ مِنْهُ العَرْشُ. وسائل الشیعه، ج 22، باب کراهة طلاق الزوجة، ص 8. امام صادق (ع) فرمود: چیزی از امور حلال در پیشگاه خدا مبغوض‌تر از طلاق نیست.ما مِنْ شَی‌ءٍ مِمَّا أَحَلَّهُ اللَّهُ أَبْغَضُ مِنْ الطَّلاقِ، همان، ص 9. بنابر این اسلام از طلاق و جدایی بسیار مذمت و سرزنش کرده است ؛ ولی با وجود آن بر خلاف برخی ادیان، آن را حرام و ممنوع نساخته است؛ بلکه حلال مبغوض دانسته است و آن را به عنوان راه چاره در شرایط خاص و بن بست، یاد کرده است. خداوند می‌فرماید: (وَ اِنْ یَتَفَرَّقا یُغْنِ اللَّهُ کُلاًّ مِنْ سِعَتِهِ). اگر (راهی برای اصلاح در میان خود نیابند و) از هم جدا شوند، هر کدام از آنها را با فضل و کرم خود، بی نیاز می‌کند.نساء/ 130. porseman.org
دیدگاه اسلام درباره طلاق بر خلاف ازدواج است. به هر اندازه که از خوبی و زیباییهای ازدواج سخن گفته و زن و مرد را به آن ترغیب و تشویق کرده، به همان اندازه نیز از بدی و زشتیهای طلاق و عواقب شوم آن بیان بلیغی آورده است، پیامبر اسلام (ص) فرمود: هیچ چیز نزد خداوند محبوبتر از خانهای نیست؛ که به واسطه ازدواج آباد میشود و هیچ چیز مغبوضتر از خانهای نیست؛ که در اسلام به واسطه طلاق خراب میشودما مِنْ شَیءٍ أَحَبُّ إِلَی اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مِنْ بَیْتٍ یُعْمَرُ بِالنِّکاحِ وَ ما مِنْ شَیءٍ أَبْغَضُ إِلَی اللَّهِ مِنْ بَیْتٍ یُخْرَبُ فِی الإسلام بالفُرْقَةِ یَعْنِی الطلاق. وسائل الشیعه، ج 20، باب کراهة طلاق الزوجة ص 7. و در حدیث دیگری فرمود: ازدواج کنید و طلاق ندهید؛ چه اینکه طلاق، عرش خدا را به لرزه در میآورد.تَزَوَّجوُا وَ لا تَطْلُقوُا فَإِنَّ الطَّلاقَ یَهْتَزُّ مِنْهُ العَرْشُ. وسائل الشیعه، ج 22، باب کراهة طلاق الزوجة، ص 8. امام صادق (ع) فرمود: چیزی از امور حلال در پیشگاه خدا مبغوضتر از طلاق نیست.ما مِنْ شَیءٍ مِمَّا أَحَلَّهُ اللَّهُ أَبْغَضُ مِنْ الطَّلاقِ، همان، ص 9. بنابر این اسلام از طلاق و جدایی بسیار مذمت و سرزنش کرده است ؛ ولی با وجود آن بر خلاف برخی ادیان، آن را حرام و ممنوع نساخته است؛ بلکه حلال مبغوض دانسته است و آن را به عنوان راه چاره در شرایط خاص و بن بست، یاد کرده است. خداوند میفرماید: (وَ اِنْ یَتَفَرَّقا یُغْنِ اللَّهُ کُلاًّ مِنْ سِعَتِهِ). اگر (راهی برای اصلاح در میان خود نیابند و) از هم جدا شوند، هر کدام از آنها را با فضل و کرم خود، بی نیاز میکند.نساء/ 130.
porseman.org
- [سایر] دیدگاه اسلام درباره طلاق چیست؟
- [سایر] دیدگاه اسلام درباره طلاق چیست؟
- [سایر] دیدگاه اسلام در مورد طلاق چه می باشد؟
- [سایر] دیدگاه اسلام درباره ترورسیم چیست؟
- [سایر] دیدگاه اسلام درباره ترورسیم چیست؟
- [سایر] دیدگاه اسلام درباره نفرین چیست؟
- [سایر] دیدگاه اسلام درباره زن چیست؟
- [سایر] مبانی عشق از دیدگاه اسلام کدام است؟
- [سایر] دیدگاه اسلام درباره علوم تجربی چیست؟
- [سایر] دیدگاه اسلام درباره ریاضت و تزکیه چیست؟
- [امام خمینی] قانونی که اخیراً به اسم قانون خانواده به امر عمال اجانب برای هدم احکام اسلام و بر هم زدن کانون خانواده مسلمانان از مجلسین غیر قانونی و شرعی رژیم سابق گذشته است، بر خلاف احکام اسلام، و امرکننده و رأیدهندگان از نظر شرع و قانون مجرم هستند، و زنهایی که به استناد آن قانون به امر محکمه طلاق داده میشوند، طلاق آنها باطل و زنهای شوهرداری هستند که اگر شوهر کنند زناکارند. و کسی که دانسته آنها را بگیرد زناکار است، و مستحق حد شرعی، و اولادهای آنها اولاد غیر شرعی، وارث نمیبرند، و سایر احکام اولاد زنا بر آنها جاری است، چه محکمه مستقیماً طلاق بدهد یا امر دهد طلاق دهند، و شوهر را الزام کنند به طلاق.
- [امام خمینی] مردی که از پدر و مادر غیر مسلمان به دنیا آمده و مسلمان شده، اگرپیش از نزدیکی با عیالش مرتد شود عقد او باطل می گردد و اگر بعد از نزدیکی مرتد شود زن او باید به مقداری که در احکام طلاق گفته می شود، عده نگهدارد پس اگرپیش از تمام شدن عده، شوهر او مسلمان شود، عقد باقی و گرنه باطل است.
- [آیت الله اردبیلی] طلاق در اسلام مورد نکوهش و مذمّت شدید واقع شده و در برخی روایات از پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم نقل شده است که: (هیچ چیزی نزد خداوند محبوبتر از خانهای نیست که با ازدواج آباد شود و هیچ چیزی در نزد خداوند مبغوضتر از خانهای نیست که با طلاق ویران گردد)(1) ولی اگر ادامه زندگی زناشویی به خاطر اختلافات شدید و غیر قابل اصلاح موجب سختی و حرج بشود، به گونهای که ترک زندگی زناشویی تنها راه خلاصی از مشقتها و اختلافات و فشارهای روانی بین زن و شوهر باشد، اسلام طلاق را راه نجاتی برای ادامه زندگی زن و شوهر دانسته است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] مردی که پدر یا مادرش هنگام انعقاد نطفه او مسلمان بودهاند اگر مرتدّ شود عقد زن مسلمانش باطل میشود و باید زن وی مقداری که در احکام طلاق گفته میشود عدّه وفات نگهدارد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] مردی که مسلمان زاده است اگر مرتد شود؛ زنش بر او حرام می شود و باید به مقدار عده وفات که در احکام طلاق گفته می شود عده نگهدارد.
- [آیت الله اردبیلی] طلاق دارای دو قسم است: 1 طلاق بائن 2 طلاق رِجعی.
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که مسلمان زاده است چنانچه بعد از بالغ شدن اظهار اسلام کند ، اگر مرتد شود زنش بر او حرام می شود و باید به مقداری که در احکام طلاق گفته می شود عدّة وفات نگهدارد . ودر اصطلاح به چنین شخصی مُرْتَدّ فطری می گویند .
- [امام خمینی] کسی که پدر یا مادرش در موقع بسته شدن نطفه او مسلمان بوده اند،چنانچه بعد از بالغ شدن اظهار اسلام کند، اگر مرتد شود زنش بر او حرام می شود و باید به مقداری که در احکام طلاق گفته می شود عده وفات نگهدارد.
- [آیت الله بهجت] کسی که پدر یا مادرش در موقع بسته شدن نطفه او مسلمان بودهاند، چنانچه بعد از بالغ شدن اظهار اسلام کند، و بعداً مرتد شود، زنش بر او حرام میشود و باید به مقداری که در احکام طلاق گفته میشود عدّه وفات نگه دارد.
- [آیت الله نوری همدانی] مردی که از پدر و مادر غیر مسلمان به دنیا امده و مسلمان شده اگر پیش از نزدیکی با عیالش مُرتدّ شود ، عقد او باطل می گردد و اگر بعد از نزدیکی مرتّد شود ، چنانچه زن او درسن زنهائی باشد که حیض می بینند باید آن زن به مقداری که در احکام طلاق گفته می شود عدّه نگهدارد ، پس اگر پیش از تمام شدن عدّه ، شوهر او مسلمان شود عقد باقی وگرنه باطل است .