نقش کدام یک از پدر یا مادر در تربیت فرزند، بیشتر است؟
به طور طبیعی، پسر از پدر، و دختر از مادر الگو می‌گیرد؛ اما به دو دلیل، نقش مادر بیشتر است: 1. رابطه‌ی عاطفی فرزند (چه دختر و چه پسر)با مادر، از رابطه با پدر افزون‌تر است؛ 2. کودک (چه دختر و چه پسر) بیشترین زمان دوران کودکی را با مادر صرف می‌کند. براساس یک محاسبه، کودک از لحظه‌ی تولد تا پایان دوران کودکی (12 سالگی) 95 هزار ساعت زندگی می‌کند. از این 95 هزار ساعت، 5 هزار ساعت در مدرسه و 5 هزار ساعت دیگر در کوچه و محله (غیر خانه و مدرسه) است، و بقیه، یعنی 85 هزار ساعت دیگر را مستقیم یا غیر مستقیم در دامان مادر به سر می‌برد؛ بنابراین، نقش مادر، مهم‌تر است. نگاهی به زندگی بزرگان دینی و حتی موحدان غیر مسلمان، این ادعا را ثابت می‌کند. بزرگانی چون شهید بهشتی، علامه طباطبایی، شیخ انصاری و... مادرانی وارسته داشته‌اند که آنان را با قلبی پاک و با یاد خدا بزرگ کرده‌اند. جنایتکاران تاریخ نیز به طور معمول، از دامان پاک مادری وارسته محروم بوده‌اند. روزی صدای مادر حجاج بن یوسف (جنایتکار تاریخ) از خانه‌اش شنیده می‌شد که با صدای بلند می‌گفت: هل من سبیل الی خمر فاشربها ام من سبیل الی نصر بن حجاج (1) آیا راهی به شراب هست تا آن را بنوشم و آیا راهی به خانه‌ی نصر بن حجاج هست تا... (نصر بن حجاج، جوانی بود که مادر حجاج بن یوسف، عاشق او شده بود). پی نوشت: (1)لغتنامه‌ی دهخدا، حجاج، ص 298. منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)
عنوان سوال:

نقش کدام یک از پدر یا مادر در تربیت فرزند، بیشتر است؟


پاسخ:

به طور طبیعی، پسر از پدر، و دختر از مادر الگو می‌گیرد؛ اما به دو دلیل، نقش مادر بیشتر است: 1. رابطه‌ی عاطفی فرزند (چه دختر و چه پسر)با مادر، از رابطه با پدر افزون‌تر است؛ 2. کودک (چه دختر و چه پسر) بیشترین زمان دوران کودکی را با مادر صرف می‌کند. براساس یک محاسبه، کودک از لحظه‌ی تولد تا پایان دوران کودکی (12 سالگی) 95 هزار ساعت زندگی می‌کند. از این 95 هزار ساعت، 5 هزار ساعت در مدرسه و 5 هزار ساعت دیگر در کوچه و محله (غیر خانه و مدرسه) است، و بقیه، یعنی 85 هزار ساعت دیگر را مستقیم یا غیر مستقیم در دامان مادر به سر می‌برد؛ بنابراین، نقش مادر، مهم‌تر است.
نگاهی به زندگی بزرگان دینی و حتی موحدان غیر مسلمان، این ادعا را ثابت می‌کند. بزرگانی چون شهید بهشتی، علامه طباطبایی، شیخ انصاری و... مادرانی وارسته داشته‌اند که آنان را با قلبی پاک و با یاد خدا بزرگ کرده‌اند.
جنایتکاران تاریخ نیز به طور معمول، از دامان پاک مادری وارسته محروم بوده‌اند. روزی صدای مادر حجاج بن یوسف (جنایتکار تاریخ) از خانه‌اش شنیده می‌شد که با صدای بلند می‌گفت:
هل من سبیل الی خمر فاشربها
ام من سبیل الی نصر بن حجاج (1)
آیا راهی به شراب هست تا آن را بنوشم و آیا راهی به خانه‌ی نصر بن حجاج هست تا... (نصر بن حجاج، جوانی بود که مادر حجاج بن یوسف، عاشق او شده بود).
پی نوشت:
(1)لغتنامه‌ی دهخدا، حجاج، ص 298.
منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین