نقش پدر در تربیت مذهبی فرزند چیست؟
در مقاله ی قبل به بررسی تربیت جنسی فرزندان پرداختیم و در این مقاله از بعد دیگری به این بحث می پردازیم و آن تربیت مذهبی کودکان است : تربیت مذهبی : کودکان عناصر پاکی و پذیرش و صمیمیت هستند، خوب و بد را از پدر ومادر یاد می گیرند و به هر راهی که پدر و مادر دعوتشان کنند، به هما ن راه پا می گذارند.اگر آنان را با روحیه ی خداترسی پرورش دهیم، طبیعی است در آینده افرادی خیرخواه ، مسالمت جو و مطیع خواهند شد و اگر آنان را رها کنیم ،خام و هرزه بار می آیند. حال این سؤال مطرح می شود که والدین باید چه راهکارهایی رابرای پرورش روحیه ی مذهبی کودکان بکار گیرند؟ پدر و مادر باید خود بر اصول استوار دین پایبند باشند. اگر پدر و مادر نسبت به نماز و روزه و حجاب تأکید دارند، به همان نسبت هم به ادب و نرم زبانی و نظافت هم تأکید داشته باشند و هیچ گاه افراط نکنند. محیط خانواده و اجتماع نیز باید همسو باشد، اگر تضادی بین خانواده و اجتماع وجود داشته باشد، تربیت مذهبی طفل ضعیف می شود. شیوه ی فراخوانی نیز باید حساب شده و با برنامه ریزی قبلی باشد.هیچگاه کودک را وادار به انجام کاری نکنیم بلکه اجازه دهیم با میل قلبی اش آن کار را انجام دهد، تا در ذهن فرزند ملکه شود. در نظر گرفتن روحیات فرزند و استعدادهایش ضروری است و علاوه بر این باید از روش مستقیم جداً پرهیز کرد. در هر برنامه تربیتی ، تنها فاعلیت کافی نیست بلکه روح پذیرش و قابلیت نیز شرط می باشد. خداوند در سوره تکویر آیه 28 می فرماید: (لمن شاء منکم ان یستقیم) قرآن مایه ی بیداری است برای آنها که می خواهند به راه راست بپیوندند. www.eporsesh.com
عنوان سوال:

نقش پدر در تربیت مذهبی فرزند چیست؟


پاسخ:

در مقاله ی قبل به بررسی تربیت جنسی فرزندان پرداختیم و در این مقاله از بعد دیگری به این بحث می پردازیم و آن تربیت مذهبی کودکان است :
تربیت مذهبی :
کودکان عناصر پاکی و پذیرش و صمیمیت هستند، خوب و بد را از پدر ومادر یاد می گیرند و به هر راهی که پدر و مادر دعوتشان کنند، به هما ن راه پا می گذارند.اگر آنان را با روحیه ی خداترسی پرورش دهیم، طبیعی است در آینده افرادی خیرخواه ، مسالمت جو و مطیع خواهند شد و اگر آنان را رها کنیم ،خام و هرزه بار می آیند.
حال این سؤال مطرح می شود که والدین باید چه راهکارهایی رابرای پرورش روحیه ی مذهبی کودکان بکار گیرند؟
پدر و مادر باید خود بر اصول استوار دین پایبند باشند.
اگر پدر و مادر نسبت به نماز و روزه و حجاب تأکید دارند، به همان نسبت هم به ادب و نرم زبانی و نظافت هم تأکید داشته باشند و هیچ گاه افراط نکنند.
محیط خانواده و اجتماع نیز باید همسو باشد، اگر تضادی بین خانواده و اجتماع وجود داشته باشد، تربیت مذهبی طفل ضعیف می شود.
شیوه ی فراخوانی نیز باید حساب شده و با برنامه ریزی قبلی باشد.هیچگاه کودک را وادار به انجام کاری نکنیم بلکه اجازه دهیم با میل قلبی اش آن کار را انجام دهد، تا در ذهن فرزند ملکه شود.
در نظر گرفتن روحیات فرزند و استعدادهایش ضروری است و علاوه بر این باید از روش مستقیم جداً پرهیز کرد.
در هر برنامه تربیتی ، تنها فاعلیت کافی نیست بلکه روح پذیرش و قابلیت نیز شرط می باشد.
خداوند در سوره تکویر آیه 28 می فرماید:
(لمن شاء منکم ان یستقیم)
قرآن مایه ی بیداری است برای آنها که می خواهند به راه راست بپیوندند.
www.eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین