آیا لازم است کودک 7 ساله را از وضعیت نامطلوب مالی پدر آگاه کنیم؟
با توجه به این که خواسته‌های کودکان تا زیر 7 سال فراوان نیست و تأمین این خواسته‌ها، هزینه‌ی بسیاری نمی‌خواهد و والدین برای تأمین نیازمندی‌های کودک ایثار می‌کنند و از خواسته‌های خود می‌گذرند، آگاه کردن او لازم نیست؛ زیرا به جهت عدم درک بالا و ناتوانی در تجزیه و تحلیل مسائل، ممکن است دچار اضطراب شود. برای سنین بالاتر از 7 سال، با توجه به بالا رفتن توقعات و هزینه‌ی بالای برآوردن آن‌ها، بهتر است، به طور کلی از وضعیت مالی پدر آگاه شود (ذکر جزئیات لازم نیست) او باید با واقعیت آشنا شود تا در دنیایی خیالی زندگی نکند. توجه داشته باشید که ذکر دائم و پی در پی وضعیت نامطلوب مالی پدر، ممکن است او را دچار ناامیدی کند؛ پس در برابر خواسته‌های فراوان و پی در پی او، از این حربه استفاده نکنید. برای پیشگیری یا تخفیف فشار روحی ناشی از این وضعیت، خوب است ارتباط خود را با نزدیکانی که وضع مالی خوبی ندارند، بیشتر کنید و از ارتباط دائم و مستمر با خانواده‌های مرفه بپرهیزید. کودک شما وقتی زندگی خود را با خانواده‌های کم درآمد مقایسه می‌کند، آرام می‌گیرد. تبیین زندگی شرافتمندانه (پرهیز از حرام)، تبیین دیگر نعمت‌های الاهی(سلامت، شادابی خانواده، سایه‌ی پدر و مادر و...)، ارزش قناعت، پاداش معنوی و آخرتی در برابر سختی‌های دنیا و... در آرامش روحی فرزند مؤثر خواهد بود. منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)
عنوان سوال:

آیا لازم است کودک 7 ساله را از وضعیت نامطلوب مالی پدر آگاه کنیم؟


پاسخ:

با توجه به این که خواسته‌های کودکان تا زیر 7 سال فراوان نیست و تأمین این خواسته‌ها، هزینه‌ی بسیاری نمی‌خواهد و والدین برای تأمین نیازمندی‌های کودک ایثار می‌کنند و از خواسته‌های خود می‌گذرند، آگاه کردن او لازم نیست؛ زیرا به جهت عدم درک بالا و ناتوانی در تجزیه و تحلیل مسائل، ممکن است دچار اضطراب شود.
برای سنین بالاتر از 7 سال، با توجه به بالا رفتن توقعات و هزینه‌ی بالای برآوردن آن‌ها، بهتر است، به طور کلی از وضعیت مالی پدر آگاه شود (ذکر جزئیات لازم نیست) او باید با واقعیت آشنا شود تا در دنیایی خیالی زندگی نکند.
توجه داشته باشید که ذکر دائم و پی در پی وضعیت نامطلوب مالی پدر، ممکن است او را دچار ناامیدی کند؛ پس در برابر خواسته‌های فراوان و پی در پی او، از این حربه استفاده نکنید.
برای پیشگیری یا تخفیف فشار روحی ناشی از این وضعیت، خوب است ارتباط خود را با نزدیکانی که وضع مالی خوبی ندارند، بیشتر کنید و از ارتباط دائم و مستمر با خانواده‌های مرفه بپرهیزید. کودک شما وقتی زندگی خود را با خانواده‌های کم درآمد مقایسه می‌کند، آرام می‌گیرد.
تبیین زندگی شرافتمندانه (پرهیز از حرام)، تبیین دیگر نعمت‌های الاهی(سلامت، شادابی خانواده، سایه‌ی پدر و مادر و...)، ارزش قناعت، پاداش معنوی و آخرتی در برابر سختی‌های دنیا و... در آرامش روحی فرزند مؤثر خواهد بود.
منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین