با توجه به این که خواسته‌های کودکان تا زیر 7 سال فراوان نیست و تأمین این خواسته‌ها، هزینه‌ی بسیاری نمی‌خواهد و والدین برای تأمین نیازمندی‌های کودک ایثار می‌کنند و از خواسته‌های خود می‌گذرند، آگاه کردن او لازم نیست؛ زیرا به جهت عدم درک بالا و ناتوانی در تجزیه و تحلیل مسائل، ممکن است دچار اضطراب شود. برای سنین بالاتر از 7 سال، با توجه به بالا رفتن توقعات و هزینه‌ی بالای برآوردن آن‌ها، بهتر است، به طور کلی از وضعیت مالی پدر آگاه شود (ذکر جزئیات لازم نیست) او باید با واقعیت آشنا شود تا در دنیایی خیالی زندگی نکند. توجه داشته باشید که ذکر دائم و پی در پی وضعیت نامطلوب مالی پدر، ممکن است او را دچار ناامیدی کند؛ پس در برابر خواسته‌های فراوان و پی در پی او، از این حربه استفاده نکنید. برای پیشگیری یا تخفیف فشار روحی ناشی از این وضعیت، خوب است ارتباط خود را با نزدیکانی که وضع مالی خوبی ندارند، بیشتر کنید و از ارتباط دائم و مستمر با خانواده‌های مرفه بپرهیزید. کودک شما وقتی زندگی خود را با خانواده‌های کم درآمد مقایسه می‌کند، آرام می‌گیرد. تبیین زندگی شرافتمندانه (پرهیز از حرام)، تبیین دیگر نعمت‌های الاهی(سلامت، شادابی خانواده، سایه‌ی پدر و مادر و...)، ارزش قناعت، پاداش معنوی و آخرتی در برابر سختی‌های دنیا و... در آرامش روحی فرزند مؤثر خواهد بود. منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)
با توجه به این که خواستههای کودکان تا زیر 7 سال فراوان نیست و تأمین این خواستهها، هزینهی بسیاری نمیخواهد و والدین برای تأمین نیازمندیهای کودک ایثار میکنند و از خواستههای خود میگذرند، آگاه کردن او لازم نیست؛ زیرا به جهت عدم درک بالا و ناتوانی در تجزیه و تحلیل مسائل، ممکن است دچار اضطراب شود.
برای سنین بالاتر از 7 سال، با توجه به بالا رفتن توقعات و هزینهی بالای برآوردن آنها، بهتر است، به طور کلی از وضعیت مالی پدر آگاه شود (ذکر جزئیات لازم نیست) او باید با واقعیت آشنا شود تا در دنیایی خیالی زندگی نکند.
توجه داشته باشید که ذکر دائم و پی در پی وضعیت نامطلوب مالی پدر، ممکن است او را دچار ناامیدی کند؛ پس در برابر خواستههای فراوان و پی در پی او، از این حربه استفاده نکنید.
برای پیشگیری یا تخفیف فشار روحی ناشی از این وضعیت، خوب است ارتباط خود را با نزدیکانی که وضع مالی خوبی ندارند، بیشتر کنید و از ارتباط دائم و مستمر با خانوادههای مرفه بپرهیزید. کودک شما وقتی زندگی خود را با خانوادههای کم درآمد مقایسه میکند، آرام میگیرد.
تبیین زندگی شرافتمندانه (پرهیز از حرام)، تبیین دیگر نعمتهای الاهی(سلامت، شادابی خانواده، سایهی پدر و مادر و...)، ارزش قناعت، پاداش معنوی و آخرتی در برابر سختیهای دنیا و... در آرامش روحی فرزند مؤثر خواهد بود.
منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)
- [سایر] مردی هستم 47 ساله ، با وضعیت بسیارخوب مالی ، دختری 22 ساله به شدت به من اظهار علاقه می کند . آیا این ازدواج صحیح است ؟
- [سایر] آیا ارتباط کودک 4/5 ساله با همسالان لازم است و اگر همسالان مطلوب در دسترس نباشند، چه باید کرد؟
- [سایر] چرا کودک را تا 7 سالگی باید آزاد گذاشت؟
- [سایر] علت کم رویی کودک 7 ساله ام چیست؟ او خواهری 8 ماهه نیز دارد. تا جایی که ممکن است توجهات خود را بین آنها تقسیم کرده ایم ولی او کم روست . لطفا راهنمایی کنید.
- [سایر] با توجه به روایات دینی که 7 سال اول زندگی کودک را سن بازی میدانند، آیا معنایش این است که از 7 سالگی به بعد، مانع بازی کودک شویم؟
- [آیت الله علوی گرگانی] پدر و برادرمان در زیر آوار جان سپردند وضعیت ارث آنها چگونه است، لازم به توضیح است که هم پدر و هم برادرمان دارای فرزند هستند؟
- [سایر] چگونه کودک پنج ساله امام میشود؟
- [سایر] مقصود از روایاتی که می گویند کودک تا 7 سال سرور و آقا است چیست؟
- [سایر] چگونه ممکن است یک کودک پنج ساله، امام شود؟
- [سایر] شیوه تعلیم اذکار به کودک سه ساله چگونه است؟
- [آیت الله اردبیلی] (حِضانت) یعنی نگهداری و پرورش کودک حق و تکلیف پدر و مادر است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هر کودک نابالغی مالی را پیدا کند احتیاط واجب آن است که ولی او اعلان نماید و چنانچه تا یک سال صاحب آن پیدا نشد مطابق یکی از دستورهای چهارگانه گذشته، آنچه مطابق مصلحت کودک است عمل می نماید.
- [آیت الله اردبیلی] مادر در (حِضانت) نوزاد پسر تا دو سال و نوزاد دختر تا هفت سال اولویّت دارد، به شرط آن که مادر مسلمان، عاقل و آزاد باشد و به دیگری شوهر نکرده باشد، در غیر این صورت پدر مقدّم است و پس از این مدّت، حضانت با پدر است، ولی اگر پدر مرده باشد یا واجد شرایط لازم برای حضانت بچّه نباشد، مادر هرچند شوهر کرده باشد بر جدّ و دیگران مقدّم است، واگر مادر در زمانی که مسئول حضانت و نگهداری کودک است بمیرد، پدر بر دیگران در حضانت کودک مقدّم است.
- [آیت الله اردبیلی] در صورتی که مادر از حقّ حضانت خود بگذرد و به گونهای باشد که حقّ کودک از بین نرود و در تربیت و نگهداری کودک اهمال نشود، پدر نمیتواند او را به حضانت مجبور نماید.
- [آیت الله اردبیلی] در ولایت و سرپرستی پدر و جدّ پدری، عدالت آنان شرط نیست، ولی هرگاه برای حاکم شرع ثابت شود که سرپرستی آنان به ضرر کودک یا سفیه و یا دیوانه میباشد، باید آنان را از تصرّف در اموال کودک یا سفیه و یا دیوانه منع کند و شخص دیگری را که امین باشد منصوب نماید، مگر این که با ضمیمه کردن امین به پدر و جدّ پدری، بتوان سرپرستی آنان را در جهت مصلحت کودک، سفیه یا دیوانه اصلاح نمود.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر پدر یا جدّ پدری برای پسر نابالغ خود زن بگیرد، چنانچه پسر در موقع عقد مالی داشته مدیون مهر زن است و اگر در موقع عقد مالی نداشته پدر یا جدّ او باید مهر زن را بدهند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر پدر یا جدّ پدری برای پسر نابالغ خود زن بگیرند، چنانچه پسر در هنگام عقد مالی داشته باشد، مدیون مهر زن است و اگر در هنگام عقد مالی نداشته باشد، پدر یا جدّ او باید مهر زن را بدهند.
- [امام خمینی] اگر پدر یا جد پدری برای پسر نابالغ خود، زن بگیرد، چنانچه پسر در موقع عقد مالی داشته، مدیون مهر زن است، و اگر در موقع عقد مالی نداشته، پدر یا جد او باید مهر زن را بدهند.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر پدر یا جد پدری برای پسر نابالغ خود زن بگیرد چنانچه پسر در موقع عقد مالی داشته مدیون مهر زن است و اگر موقع عقد مالی نداشته پدر یا جد او باید مهر زن را بدهند
- [آیت الله سبحانی] اگر پدر، یا جد پدری برای پسر نابالغ خود زن بگیرد، چنانچه پسر در موقع عقد مالی داشته، مدیون مهر زن است و اگر در موقع عقد مالی نداشته، پدر یا جد او باید مهر زن را بدهند.