سلام با توجه به درخواست شما عرض می نماییم که شما از اذکار کوتاه و به صورت غیر مستقیم استفاده بفرمایید مثلا الله اکبر گرچه از نظر نوشتاری کوتاه است اما مفهوم عظیمی در بردارد که کمتر کسی به عظمت آن آگاهی دارد شما دیگر اذکار را نیز به طور غیر مستقیم به فرزندتان تعلیم دهید مثلا بعد از اتمام غذا دست بالا آورده و بگویید الحمدلله یا بعد از اینکه خود این ذکر را گفتید به ایشان بگویید که خوب است انسان بعداز خوردن غذا از خدای مهربان تشکر کند فرزندم شما الحمدلله گفتید و اینگونه رفتارها که باعث می شود فرزند شما با دیدن این اعمال و رفتار خود به خود تشویق به انجام آن شود. باید دقت داشته باشید که نباید به طور مستقیم و اجبار ایشان را وادار به این کارها نمایید چون این امر باعث زدگی فرزندتان نسبت به این مسائل می گردد آنچه در بالا عرض شد نمونه و مثال بود شما می توانید هر ذکری که دوست دارید به همین شیوه ها در پیش چشمان فرزندتان انجام دهید تا کودک شما خود به خود به این سمت تشویق شود و توجه داشته باشید که در هنگام بازی از ایشان نخواهید که بخاطر یادگیری این مسائل بازیش را ترک کند بلکه بگذارید کاملا آزادانه به این مسائل روی بیاورد تا در آینده خدایی ناکرده دچار تنفر نگردد در پایان لینک هایی را خدمتتان معرفی می نماییم که امیدواریم مطلوب واقع گردد. موفق باشید. منبع:سایت انوار طاها
سلام با توجه به درخواست شما عرض می نماییم که شما از اذکار کوتاه و به صورت غیر مستقیم استفاده بفرمایید مثلا الله اکبر گرچه از نظر نوشتاری کوتاه است اما مفهوم عظیمی در بردارد که کمتر کسی به عظمت آن آگاهی دارد شما دیگر اذکار را نیز به طور غیر مستقیم به فرزندتان تعلیم دهید مثلا بعد از اتمام غذا دست بالا آورده و بگویید الحمدلله یا بعد از اینکه خود این ذکر را گفتید به ایشان بگویید که خوب است انسان بعداز خوردن غذا از خدای مهربان تشکر کند فرزندم شما الحمدلله گفتید و اینگونه رفتارها که باعث می شود فرزند شما با دیدن این اعمال و رفتار خود به خود تشویق به انجام آن شود. باید دقت داشته باشید که نباید به طور مستقیم و اجبار ایشان را وادار به این کارها نمایید چون این امر باعث زدگی فرزندتان نسبت به این مسائل می گردد آنچه در بالا عرض شد نمونه و مثال بود شما می توانید هر ذکری که دوست دارید به همین شیوه ها در پیش چشمان فرزندتان انجام دهید تا کودک شما خود به خود به این سمت تشویق شود و توجه داشته باشید که در هنگام بازی از ایشان نخواهید که بخاطر یادگیری این مسائل بازیش را ترک کند بلکه بگذارید کاملا آزادانه به این مسائل روی بیاورد تا در آینده خدایی ناکرده دچار تنفر نگردد در پایان لینک هایی را خدمتتان معرفی می نماییم که امیدواریم مطلوب واقع گردد. موفق باشید.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] شیوه محبوبیت با اذکار و ادعیه چگونه است؟
- [سایر] علت لجبازی کودک سه ساله چیست و نوع برخورد والدین چگونه باشد؟
- [سایر] علت لجبازی کودک سه ساله چیست و نوع برخورد والدین چگونه باشد؟
- [سایر] به خاطر مقید بودن به دین، جامعه به من توجهی نمی کند. شیوه محبوبیت با اذکار و ادعیه چگونه است؟
- [سایر] رسالت و هدف اصلی قرآن چیست؟ اگر هدایت است، قلمرو این هدایت تا کجاست؟ آموزش شیوه حکومت، فنون تعلیم و تربیت و...؟
- [سایر] چگونه کودک پنج ساله امام میشود؟
- [آیت الله خامنه ای] تأدیب به چه معناست؟ آیا همان تعزیر است؟ حدّ شرعی آن چیست؟ تادیب و ولایت بر تادیب کودک برای حاکم شرع، ولی کودک، معلم در تعلیم و مومنان عادل به چه صورت است؟
- [سایر] چگونه ممکن است یک کودک پنج ساله، امام شود؟
- [سایر] آیا تنبیه بدنی، شیوه مناسبی برای اصلاح رفتار نادرست کودکان است؟ لطفاً توضیح دهید تنبیه بدنی کودک، صحیح است یا اشتباه؟
- [سایر] کودک سه ساله ای دارم که به بعضی از دستورات من بی اعتنایی و بی توجهی می کند. به نظر شما من در برخورد با فرزندم تا چه حد باید قطع و جدی باشم؟
- [آیت الله سبحانی] در سه صورت مخرج غائط فقط با آب پاک می شود: اول آنکه با غائط نجاست دیگری مثل خون بیرون آمده باشد. دوم آنکه نجاستی از خارج به مخرج غائط رسیده باشد. سوم آنکه اطراف مخرج بیشتر از مقدار معمول آلوده شده باشد، و در غیر این سه صورت می شود مخرج را با آب شست و یا به شیوه ای که بعداً گفته می شود با پارچه و سنگ و مانند اینها پاک کرد، اگرچه شستن با آب بهتر است.
- [آیت الله جوادی آملی] .درمان کودک باید با اذن ولیّ او باشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هر کودک نابالغی مالی را پیدا کند احتیاط واجب آن است که ولی او اعلان نماید و چنانچه تا یک سال صاحب آن پیدا نشد مطابق یکی از دستورهای چهارگانه گذشته، آنچه مطابق مصلحت کودک است عمل می نماید.
- [آیت الله وحید خراسانی] کسی که میت را غسل می دهد باید مسلمان دوازده امامی و عاقل و بالغ باشد و مسایل غسل را هر چند به تعلیم دیگری در اثنای غسل بداند
- [آیت الله اردبیلی] بر مادر واجب نیست که به نحو رایگان یا با دریافت مزد کودک را شیر دهد، ولی در صورتی که راه تغذیه منحصر به شیر مادر باشد و امکان استفاده از شیر غیر مادر وجود نداشته باشد و یا موجب ضرر و زیان برای کودک شود، بر خود مادر واجب است کودک را شیر بدهد.
- [آیت الله وحید خراسانی] کسی که در بین نماز از ایستادن عاجز شود و عجزش تا اخر وقت باقی نباشد باید نماز را در حال قدرت ایستاده بخواند و در صورتی که عجزش تا اخر وقت باقی باشد باید بقیه نماز را نشسته بخواند و همچنین اگر از نشستن هم عاجز شود باید خوابیده بخواند ولی تا بدنش ارام نگرفته باید قرایت و اذکار واجبه را نخواند و حکم اذکار مستحبه در این مساله و مسایل بعد در مساله گذشت
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر زنی بچهای را با شرایطی که در مسأله (2483) و بعد از آن، گفته خواهد شد شیر دهد، رابطههای رضاعی زیر پدید میآید، این روابط که نسبی آنها موجب محرمیت میشود رضاعی آنها نیز سبب محرمیت میگردد: 1 - آن زن مادر رضاعی کودک میشود. 2 - شوهر آن زن که شیر از اوست، پدر رضاعی کودک میشود. 3 - پدر و مادر آن مرد و اجداد او - اگر چه رضاعی باشند - جدّ و جدّه پدری رضاعی آن کودک میشوند. 4 - پدر و مادر آن زن و اجداد او - اگر چه رضاعی باشند - جدّ و جدّه مادری رضاعی آن کودک میشوند. 5 - پسران - نسبی و رضاعی - آن مرد یا زن، برادران رضاعی کودک و دختران - نسبی و رضاعی - آنها خواهران رضاعی او میشوند. 6 - نوادگان - نسبی و رضاعی - آن مرد یا زن، برادرزادگان و خواهر زادگان رضاعی کودک میشوند. 7 - برادر - نسبی و رضاعی - آن مرد عموی رضاعی و خواهر - نسبی و رضاعی - او عمه رضاعی کودک میشوند. 8 - برادر - نسبی و رضاعی - آن زن دایی رضاعی و خواهر - نسبی و رضاعی - او خاله رضاعی کودک میشوند. 9 - عمو و عمه و دایی و خاله آن مرد - هر چند با واسطه باشند - به ترتیب عمو و عمه و دایی و خاله پدر رضاعی کودک میشوند. 10 - عمو و عمه و دایی و خاله آن زن - هر چند با واسطه باشند - به ترتیب عمو و عمه و دایی و خاله مادر رضاعی کودک میشوند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . از مهمترین مطالب اسلامی، توجه به وضع تعلیم و تربیت فرزندان و مراقبت در حسن ترقی و تکامل علمی و تربیتی آنها است.
- [آیت الله اردبیلی] در صورتی که مادر از حقّ حضانت خود بگذرد و به گونهای باشد که حقّ کودک از بین نرود و در تربیت و نگهداری کودک اهمال نشود، پدر نمیتواند او را به حضانت مجبور نماید.
- [آیت الله اردبیلی] (حِضانت) یعنی نگهداری و پرورش کودک حق و تکلیف پدر و مادر است.