برای پاسخ به سؤال توجه شما را به نکاتی مهم جلب می کنیم. مهارت ها و روش ها: همه مطالعه به تلاش زیاد نیست نمی خواهم تلاش را رد کنم تلاش اثر زیادی در موفقیت دارد ولی اگر همین تلاش با مهارت های مطالعه و شیوه های یادگیری آمیخته شود مطمئناً نتایج سریع تر به دست می آید و مطالعه راحت تر می گردد پس چه بهتر است درکنار تحصیل و تلاش زیاد خودتان شیوه های مطالعه را نیز یاد بگیرید.[1] وظیفه: درمطالعه و تلاش علمی خود را با دیگران مقایسه نکنید(رقابت منفی). آنچه مهم است این است که شما با توجه به استعدادها و توانایی هایتان تلاش کنید. این امر یعنی همان انجام وظیفه وکه مطلوب خدانیزهمین است. شما نباید برای چند سال محدود برنامه داشته باشید به خواست خدا شما در آینده نیز باید به کارهای تدریس و تحقیقات خود و .... نیز ادامه دهید پس نه افراط کنید و نه تفریط. گاهی مواقع فشار زیاد از توان باعث می شود که انسان وسط راه بِبُرد پس اگر افرادی در کلاس شما باشند که از نظر توانایی ها از شما بالاتر باشند شما باید این واقعیت را بپذیریدکه توانایی های آنها بیشتر است در عوض خداوند نیز به شما استعدادهای دیگری عطا کرده که باید آنها را شناسایی کنید. پس در حد توانایی ها و ظرفیت هایتان تلاش کنید و پدر و مادرتان را نیز مطمئن کنید که شما به اندازه توان خود زحمت کشیده اید آنها نیز نباید بیش از توان شما انتظار داشته باشند چرا که این امر به سلامت شما ضرر می رساند بنابراین تلاش کنید با زبان محبت و به تدریج آنها را با این واقعیت روبرو کنید که آنچه مهم است عمل به وظیفه، تلاش به اندازة توان و توکل به خداست. مباحثه: یکی از شیوه هایی که می تواند به شما در امر تحصیل کمک کند شیوه مباحثه و مطالعه گروهی است با این روش شما می توانید با دو یا سه نفر از دوستان زحمت کش خودتان به شکل گروهی درس بخوانید یعنی آنهایی که مطالعه کرده اند در جمع شما درس را بیان می کنند و شما نیز به آنها گوش می کنید و نکات مبهم را از آنها می . از طرفی دیگر این روش مورد تأیید روان شناسان تربیتی است چون با این شیوه مطالب درونی می شود و دیر فراموش می گردد. دعای مطالعه توسل به ائمه علیهم السّلام و توکل به خدا را فراموش نکنید. منابع برای مطالعة بیشتر: 1. چگونه مطالعه کنیم تا دانشجوی موفقی شویم، ترجمه عبدالحسین ال رسول، انتشارات کتاب زمان. 2. عوامل موفقیت در تحصیل، مرتضی نظری، انتشارات مدرسه. امام علی(علیه السّلام): (العاقلُ یَعتمدُ علی عملِهِ و الجاهل یَعتمدُ علی أمله)[2] (خردمند بر سعی و عمل خویش تکیه می کند و بی خرد بر آرزوهای خویش) ----------------------------------- [1] . می توانید به کتاب مطالعه روشمند نوشتة دکتر عین الله خادمی، انتشارات پارسایان و کتاب های مشابه در این زمینه مراجعه کنید. [2] . 150 درس زندگی آیت الله مکارم شیرازی، چاپ هفدهم 1280، مدرسه امام علی بن ابیطالب، قم، ص 66. ( اندیشه قم )
در مدرسه ممتازین چگونه درس بخوانیم؟آنجا رقابت شدید است وانتظارات والدین نیز بالاست؟
برای پاسخ به سؤال توجه شما را به نکاتی مهم جلب می کنیم.
مهارت ها و روش ها: همه مطالعه به تلاش زیاد نیست نمی خواهم تلاش را رد کنم تلاش اثر زیادی در موفقیت دارد ولی اگر همین تلاش با مهارت های مطالعه و شیوه های یادگیری آمیخته شود مطمئناً نتایج سریع تر به دست می آید و مطالعه راحت تر می گردد پس چه بهتر است درکنار تحصیل و تلاش زیاد خودتان شیوه های مطالعه را نیز یاد بگیرید.[1]
وظیفه: درمطالعه و تلاش علمی خود را با دیگران مقایسه نکنید(رقابت منفی). آنچه مهم است این است که شما با توجه به استعدادها و توانایی هایتان تلاش کنید. این امر یعنی همان انجام وظیفه وکه مطلوب خدانیزهمین است. شما نباید برای چند سال محدود برنامه داشته باشید به خواست خدا شما در آینده نیز باید به کارهای تدریس و تحقیقات خود و .... نیز ادامه دهید پس نه افراط کنید و نه تفریط. گاهی مواقع فشار زیاد از توان باعث می شود که انسان وسط راه بِبُرد پس اگر افرادی در کلاس شما باشند که از نظر توانایی ها از شما بالاتر باشند شما باید این واقعیت را بپذیریدکه توانایی های آنها بیشتر است در عوض خداوند نیز به شما استعدادهای دیگری عطا کرده که باید آنها را شناسایی کنید. پس در حد توانایی ها و ظرفیت هایتان تلاش کنید و پدر و مادرتان را نیز مطمئن کنید که شما به اندازه توان خود زحمت کشیده اید آنها نیز نباید بیش از توان شما انتظار داشته باشند چرا که این امر به سلامت شما ضرر می رساند بنابراین تلاش کنید با زبان محبت و به تدریج آنها را با این واقعیت روبرو کنید که آنچه مهم است عمل به وظیفه، تلاش به اندازة توان و توکل به خداست.
مباحثه: یکی از شیوه هایی که می تواند به شما در امر تحصیل کمک کند شیوه مباحثه و مطالعه گروهی است با این روش شما می توانید با دو یا سه نفر از دوستان زحمت کش خودتان به شکل گروهی درس بخوانید یعنی آنهایی که مطالعه کرده اند در جمع شما درس را بیان می کنند و شما نیز به آنها گوش می کنید و نکات مبهم را از آنها می . از طرفی دیگر این روش مورد تأیید روان شناسان تربیتی است چون با این شیوه مطالب درونی می شود و دیر فراموش می گردد.
دعای مطالعه توسل به ائمه علیهم السّلام و توکل به خدا را فراموش نکنید.
منابع برای مطالعة بیشتر:
1. چگونه مطالعه کنیم تا دانشجوی موفقی شویم، ترجمه عبدالحسین ال رسول، انتشارات کتاب زمان.
2. عوامل موفقیت در تحصیل، مرتضی نظری، انتشارات مدرسه.
امام علی(علیه السّلام):
(العاقلُ یَعتمدُ علی عملِهِ و الجاهل یَعتمدُ علی أمله)[2]
(خردمند بر سعی و عمل خویش تکیه می کند و بی خرد بر آرزوهای خویش)
-----------------------------------
[1] . می توانید به کتاب مطالعه روشمند نوشتة دکتر عین الله خادمی، انتشارات پارسایان و کتاب های مشابه در این زمینه مراجعه کنید.
[2] . 150 درس زندگی آیت الله مکارم شیرازی، چاپ هفدهم 1280، مدرسه امام علی بن ابیطالب، قم، ص 66.
( اندیشه قم )
- [سایر] در مقابل رقابت طلبی کودکان وظیفه والدین چیست؟
- [سایر] آیا والدین باید رقابت افراطی فرزندان با دوستانشان حمایت نمایند یا آن را کنترل کنند؟
- [سایر] مربی (والدین و اولیای مدرسه) چه ویژگیهایی باید داشته باشند؟
- [سایر] آیا اگر دعای عهد بخوانیم و برای والدین خود هدیه کنیم، برای آنها اثری دارد؟
- [سایر] چرا از دوران ابتدایی تا پایان دوران دانشگاه کلاسهای درس مختلط نمیباشد آیا به نظر شما این موجب رقابت بیشتر نمیشود؟
- [سایر] والدین در مقابل انجام ندادن تکالیف مدرسه فرزندان چه وظایفی دارند؟
- [سایر] فرزندم کلاس اول دبستان است. میخواهم کنار درس مدرسه، ارزشهای دینی را نیز به او بیاموزم. چه مطالبی مناسب است؟
- [سایر] فرزندم کلاس اول دبستان است. میخواهم کنار درس مدرسه، ارزشهای دینی را نیز به او بیاموزم. چه مطالبی مناسب است؟
- [سایر] رقابت سیاسی در گفتمان حضرت امام(ره)؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا رقابت دسته جات با هم جایز است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] وضو گرفتن از حوض مدرسه ای که انسان نمی داند آن حوض را برای همه مردم وقف کرده اند یا برای محصلین همان مدرسه، در صورتی که معمولاً مردم از آب آن وضو بگیرند و وضوء گرفتن مردم کاشف از اجازه عمومی باشد، اشکال ندارد.
- [آیت الله وحید خراسانی] وضو گرفتن از حوض مدرسه ای که انسان نمی داند ان حوض را برای همه مردم وقف کرده اند یا برای محصلین همان مدرسه جایز نیست و اگر اطمینان به عمومیت وقف حاصل شود هر چند از وضو گرفتن مردم باشد اشکال ندارد
- [آیت الله شبیری زنجانی] دفن میت در جای غصبی و در زمینی که مثل مسجد و حسینیه و مدرسه علمیه برای غیر دفن کردن وقف شده باشد، جایز نیست.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . حضور در کلاس درسی که استاد آن، فساد عقیده داشته باشد و در ضمن درس، به طور ضمنی، علیه اسلام تبلیغ می کند، جایز نیست.
- [آیت الله علوی گرگانی] تخلی در ملک کسی که اجازه تخلّی نداده و در جایی که برای عدّه مخصوصی وقف شده مثل بعضی از مدرسه ها، وروی قبر مؤمنین در صورتی که بیاحترامی به آنان باشد حرام است.
- [آیت الله سیستانی] وضو گرفتن از حوض مدرسهای که انسان نمیداند آن حوض را برای همه مردم وقف کردهاند یا برای محصّلین همان مدرسه ، در صورتی که معمولاً مردم از آن حوض وضو میگیرند و کسی منع نمیکند اشکال ندارد .
- [آیت الله علوی گرگانی] وضو گرفتن از حوض مدرسهای که انسان نمیداند آن حوض را برای همه مردم وقف کردهاند یا برای محصلین همان مدرسه، در صورتی که معمولاً مردم از آب آن وضو بگیرند اشکال ندارد، اگر وضو گرفتن مردم کاشف از اجازه عمومی باشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در چهار جا تخلّی حرام است: اوّل: در کوچه های بن بست در صورتی که صاحبانش اجازه نداده باشند. دوّم: در ملک کسی که اجازه تخلّی نداده است. سوّم: در جایی که برای عده مخصوصی وقف شده است مثل بعضی از مدرسه ها. چهارم: روی قبر مؤمنین در صورتی که بی احترامی به آنان باشد.
- [آیت الله سبحانی] اگر انسان نگذارد مردم از مسجد و مدرسه و پل و جاهای دیگری که برای عموم ساخته شده استفاده کنند; حق آنان را غصب نموده و همچنین است اگر کسی در مسجد جائی برای خود بگیرد و دیگری نگذارد که از آنجا استفاده نماید.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . در چهار جا تخلی حرام است: اول در کوچه های بن بست، در صورتی که صاحبانش اجازه نداده باشند. دوم در ملک کسی که اجازه تخلی نداده است. سوم در جایی که برای عده مخصوصی وقف شده است مثل بعضی از مدرسه ها. چهارم روی قبر مؤمنین در صورتی که بی احترامی به آنان باشد.