1- انتظار و پیش بینی شکست در همان ابتدای تصمیمی گیری که میتواند به علت اعتماد بنفس و عزت نفس پایین فرد باشد. 2- تحت سلطه زیردست و یا مافوق قرار داشتن، که تصمیم نهایی از جانب آنها اتخاذ و دیکته میشود. 3- میل به اثر پذیری و پیروی از افکار، ایده ها و اصول دیگران. 4- تمایل فرد به احساس نا امیدی و تسلیم شدن زود هنگام در مقابل کوچکترین و کم اهمیت ترین موانع. 5- خودبینی، خودمحوی و یا غرور اجازه نمیدهد شخص اندرزهای دیگران را بجوید. 6- نیروی اراده ضعیف و سست و یا ساختار ذهنی مردد و متزلزل. 7- میل به تردید و دودلی مزمن که ممکن است به علت تجارب گذشته زندگی باشد. 8- عقده خود کم بینی و تمایل به تردید در تواناییهای فردی. 9- فقدان تعادل ذهنی، بی ثباتی اندیشه و دمدمی مزاجی. 10- تهییج و برانگیختگی مفرط، تحریک پذیری و نابردباری. 11- رویکرد بد بینانه به زندگی. 12- عادت به پشت گوش اندازی، تعلل و عذر تراشی بمنظور افکندن بار مسئولیت و پیامدها به دوش دیگران. 13- رفتار خشمگینانه و نفرت آمیز. 14- عدم برخورداری از استقلال اندیشه و تصمیم گیری که در آن فرد برای اتخاذ هر تصمیمی نظرات دیگران را جویا میشود. 15- رفتار تملق آمیز و یا گریز از معضلات زندگی. 16- رفتار وسواسی.
1- انتظار و پیش بینی شکست در همان ابتدای تصمیمی گیری که میتواند به علت اعتماد بنفس و عزت نفس پایین فرد باشد.
2- تحت سلطه زیردست و یا مافوق قرار داشتن، که تصمیم نهایی از جانب آنها اتخاذ و دیکته میشود.
3- میل به اثر پذیری و پیروی از افکار، ایده ها و اصول دیگران.
4- تمایل فرد به احساس نا امیدی و تسلیم شدن زود هنگام در مقابل کوچکترین و کم اهمیت ترین موانع.
5- خودبینی، خودمحوی و یا غرور اجازه نمیدهد شخص اندرزهای دیگران را بجوید.
6- نیروی اراده ضعیف و سست و یا ساختار ذهنی مردد و متزلزل.
7- میل به تردید و دودلی مزمن که ممکن است به علت تجارب گذشته زندگی باشد.
8- عقده خود کم بینی و تمایل به تردید در تواناییهای فردی.
9- فقدان تعادل ذهنی، بی ثباتی اندیشه و دمدمی مزاجی.
10- تهییج و برانگیختگی مفرط، تحریک پذیری و نابردباری.
11- رویکرد بد بینانه به زندگی.
12- عادت به پشت گوش اندازی، تعلل و عذر تراشی بمنظور افکندن بار مسئولیت و پیامدها به دوش دیگران.
13- رفتار خشمگینانه و نفرت آمیز.
14- عدم برخورداری از استقلال اندیشه و تصمیم گیری که در آن فرد برای اتخاذ هر تصمیمی نظرات دیگران را جویا میشود.
15- رفتار تملق آمیز و یا گریز از معضلات زندگی.
16- رفتار وسواسی.
- [سایر] چگونه دید تحلیل گرانه داشته باشیم و تصمیم گیری کنیم؟ چگونه در لحظه، تصمیم، حرکت و حرف صحیح داشته باشیم؟ لطفا راهکار عملی معرفی نمایید.
- [سایر] برای این که انسان در انتخاب همسر گرفتار احساسات نشود و از روی عقل تصمیم بگیرد چه باید بکند؟
- [سایر] بنیان گذاران دروزیه را معرفی نموده و عوامل ایجاد این فرقه را بیان نمائید؟
- [سایر] سلام در مورد 9 و 10: 9 -وقتی خانواده ها ازبیان احساسات وعواطف خودداری میکنند، به دلیل کمبود محبت کسی که قشنگ لباس می پوشه یا برای لوس کردن خودش حرفای قشنگ می زنه میشه ناجی،میشه فرشته (میشه جناب سروان). اکثرپیامک هاشبهاارسال میشه وبیشترانسانهادرشب احساسی تصمیم میگیرند ومینویسند به خاطرخستگی پس یه کاری نکنیم که بدا پشیمون بشیم. 10-به خاطر ندیدن زیبایی، سرعت تایپ وو،میشه هنر (چرندها میشه حرف حسابی). بیایید خلاقیتمون را طور دیگه بکاربگیریم. (آشتی باغزل)
- [آیت الله اردبیلی] عدهای گمان میکنند که سادات نباید خمس پرداخت کنند و فقط خمس را دریافت میکنند. آیا این مطلب، صحیح است یا خیر؟
- [آیت الله سبحانی] منزلی توسط بنگاه به بنده معرفی شد، پس از معرفی مورد پسند بنده قرار گرفت و تصمیم بر خرید این منزل گرفته ام آیا شرعاً وظیفه دارم که به بنگاه مراجعه و کمیسیون بنگاهی را بپردازم یا خیر؟
- [سایر] منظور از نقض آزادی و حقوق بشر همین موارد قانون اساسی است که حتی برای سنی ها هم مانع ایجاد کرده چه برسه غیر مسلمانان ?
- [سایر] با سلام چند کتاب مفید در رابطه با ایجاد صمیمیت و زندگی شیرین در زندگی زنا شویی برای ما که تازه عروسی کردیم معرفی کنید لطفا
- [آیت الله سبحانی] ملکی را 27 سال قبل خریداری و در آن ملک اعیانی و درخت و . . . ایجاد کردم اکنون شهرداری ادعا می کند باید سند ملکیت آن را بیاوری و من نتوانستم آن قولنامه را بیاورم آیا شهرداری می تواند در ملک من ایجاد تردید نماید؟
- [سایر] آیا ایجاد شک و شبهه در مسائل اعتقادی صحیح است ؟
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر برای روزهای که واجب است وروز آن معیّن نیست مثل روزه کفّاره عمداً تا ظهر نیّت نکند اشکال ندارد بلکه اگر پیش از نیّت تصمیم داشته باشد که روزه نگیرد، یا تردید داشته باشد که بگیرد یا نه، چنانچه کاری که روزه را باطل میکند انجام نداده باشد و پیش از ظهر نیّت کند، روزه او صحیح است.
- [آیت الله سبحانی] اگر برای روزه واجب غیرمعیّنی مثل روزه کفّاره عمداً تا نزدیک ظهر نیّت نکند اشکال ندارد، بلکه اگر پیش از نیّت تصمیم داشته باشد که روزه نگیرد، یا تردید داشته باشد که بگیرد یا نه; چنانچه کاری که روزه را باطل می کند، انجام نداده باشد و پیش از ظهر نیت کند، روزه او صحیح است.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر برای روزه واجب غیر معینی مثل روزه کفاره عمدا تا نزدیک ظهر نیت نکند اشکال ندارد بلکه اگر پیش از نیت تصمیم داشته باشد که روزه نگیرد یا تردید داشته باشد که بگیرد یا نه چنانچه کاری که روزه را باطل می کند انجام نداده باشد و پیش از ظهر نیت کند روزه او صحیح است
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر برای روزه واجب غیر معینی مثل روزه کفاره عمدا تا نزدیک ظهر نیت نکند اشکال ندارد؛ بلکه اگر پیش از نیت تصمیم داشته باشد که روزه نگیرد یا تردید داشته باشد که بگیرد یا نه؛ چنانچه کاری که روزه را باطل می کند انجام نداده باشد و پیش از ظهر نیت کند؛ روزه او صحیح است.
- [امام خمینی] اگر برای روزه واجب غیر معینی مثل روزه کفاره، عمدا تا نزدیک ظهر نیت نکند، اشکال ندارد. بلکه اگر پیش از نیت تصمیم داشته باشد که روزه نگیرد، یا تردید داشته باشد که بگیرد یا نه، چنانچه کاری که روزه را باطل می کند انجام نداده باشد، و پیش از ظهر نیت کند، روزه او صحیح است.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر برای روزة واجب غیر معینی مثل روزة کفاره عمداً تا نزدیک ظهر نیت نکند اشکال ندارد ، بلکه اگر پیش از نیت تصمیم داشته باشد که روزه نگیرد . یا تردید داشته باشد که بگیرد یا نه ، چنانچه کاری که روزه را باطل می کند انجام نداده باشد و پیش از ظهر نیت کند ، روزة او صحیح است .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر برای روزه ای که واجب است و روز آن معین نیست مثل روزه کفاره عمداً تا ظهر نیت نکند اشکال ندارد. بلکه اگر پیش از نیت تصمیم داشته باشد که روزه نگیرد، یا تردید داشته باشد که بگیرد یا نه، چنان چه کاری که روزه را باطل می کند انجام نداده باشد و پیش از ظهر نیت کند، روزه او صحیح است.
- [آیت الله بروجردی] اگر برای روزهی واجب غیر معیّنی مثل روزهی کفاره عمداً تا نزدیک ظهر نیت نکند اشکال ندارد، بلکه اگر پیش از نیت تصمیم داشته باشد که روزه نگیرد، یا تردید داشته باشد که بگیرد یا نه، چنانچه کاری که روزه را باطل میکند انجام نداده باشد و پیش از ظهر نیت کند، روزهی او صحیح است.
- [آیت الله خوئی] اگر برای روزه واجب غیر معینی مثل روزه کفاره، عمداً تا نزدیک ظهر نیت نکند، اشکال ندارد. بلکه اگر پیش از نیت تصمیم داشته باشد که روزه نگیرد، یا تردید داشته باشد که بگیرد یا نه، چنانچه کاری که روزه را باطل میکند انجام نداده باشد، و پیش از ظهر نیت کند، روزه او صحیح است.
- [آیت الله سیستانی] اگر برای روزه واجب غیر معینی مثل روزه کفّاره عمداً تا نزدیک ظهر نیت نکند اشکال ندارد، بلکه اگر پیش از نیت تصمیم داشته باشد که روزه نگیرد، یا تردید داشته باشد که بگیرد یا نه، چنانچه کاری که روزه را باطل میکند انجام نداده باشد و پیش از ظهر نیت کند، روزه او صحیح است.