نقش تربیتی خانواده چقدر است؟
نمی توان بطور کامل مسئولیت تعلیم و تربیت را بر عهده یکی از این دو گذاشت . به طوری که دیگری هیچگونه مسئولیتی در این زمینه نداشته باشد . اما آنچه مسلم است خانواده به لحاظ جایگاهی که در تامین نیازهای فرد ازجمله تعلیم و تربیت ، برآوردن نیازهای عاطفی و ... دارد نقش مهمتری را در این زمینه ایفا می کند . پس از تولد کودک خانواده برای یک دوره زمانی به نسبت طولانی تنها گروهی است که با کودک تماس گسترده ای دارد و هسته اولیه شخصیت فرد تحت تاثیر خانواده و فرهنگ و آداب و رسوم رایج در آن شکل می گیرد . حتی در زمانی که فرد در بیرون از خانه مشغول فعالیت می شود نیز به لحاظ پیوند عمیقی که با خانواده دارد ، باز این خانواده است که بیشترین تاثیر را درروحیه و شخصیت او می گذارد و لذا خانواده با برآوردن صحیح نیازهای فرد و جهت دادن درست به افکار ، تمایلات و سایر امور زندگی او ، می تواند نقش عمده ای در سلامت فرد و جامعه ایفا کند . امروزه در نظریات جامعه شناسان نیز بر این موضوع تاکید می شود که در جوامعی که نهاد خانواده در آن دچار تزلزل شده و از هم پاشیدگی خانواده ، آمار بالایی را به خود اختصاص می دهد ، آمار جرم نیز از سوی اعضای اینگونه خانواده ها در سطح بالایی قرار دارد . اما در این میان نهاد آموزش و پرورش نیز به عنوان اصلی ترین نهادی که بعد از خانواده وظیفه تعلیم و تربیت را به عهده دارد مسئولیت بزرگی را به دوش می کشد . اینکه از مدرسه تعبیر به خانه دوم می شود ، تعبیری بسیار گویا و صحیح است . نهاد آموزش و پرورش تا حدودی می تواند در اجتماعی شدن فرد نقش داشته باشد و مهم است که این فرآیند چگونه و با چه الگوهایی صورت پذیرد . این نهاد در کنار خانواده نقش مکمل را ایفا کرده و می تواند حرکت در جهت فرهنگ جامعه و یکسو شدن با اهداف جامعه را در درون افراد نهادینه کند . و از جمله می تواند درطی این روند تاثیر بسزایی در کاهش آمار جرم داشته باشد اگر چه در این زمینه خانواده نقش اول را ایفا می کند .
عنوان سوال:

نقش تربیتی خانواده چقدر است؟


پاسخ:

نمی توان بطور کامل مسئولیت تعلیم و تربیت را بر عهده یکی از این دو گذاشت . به طوری که دیگری هیچگونه مسئولیتی در این زمینه نداشته باشد . اما آنچه مسلم است خانواده به لحاظ جایگاهی که در تامین نیازهای فرد ازجمله تعلیم و تربیت ، برآوردن نیازهای عاطفی و ... دارد نقش مهمتری را در این زمینه ایفا می کند . پس از تولد کودک خانواده برای یک دوره زمانی به نسبت طولانی تنها گروهی است که با کودک تماس گسترده ای دارد و هسته اولیه شخصیت فرد تحت تاثیر خانواده و فرهنگ و آداب و رسوم رایج در آن شکل می گیرد . حتی در زمانی که فرد در بیرون از خانه مشغول فعالیت می شود نیز به لحاظ پیوند عمیقی که با خانواده دارد ، باز این خانواده است که بیشترین تاثیر را درروحیه و شخصیت او می گذارد و لذا خانواده با برآوردن صحیح نیازهای فرد و جهت دادن درست به افکار ، تمایلات و سایر امور زندگی او ، می تواند نقش عمده ای در سلامت فرد و جامعه ایفا کند .
امروزه در نظریات جامعه شناسان نیز بر این موضوع تاکید می شود که در جوامعی که نهاد خانواده در آن دچار تزلزل شده و از هم پاشیدگی خانواده ، آمار بالایی را به خود اختصاص می دهد ، آمار جرم نیز از سوی اعضای اینگونه خانواده ها در سطح بالایی قرار دارد .
اما در این میان نهاد آموزش و پرورش نیز به عنوان اصلی ترین نهادی که بعد از خانواده وظیفه تعلیم و تربیت را به عهده دارد مسئولیت بزرگی را به دوش می کشد . اینکه از مدرسه تعبیر به خانه دوم می شود ، تعبیری بسیار گویا و صحیح است . نهاد آموزش و پرورش تا حدودی می تواند در اجتماعی شدن فرد نقش داشته باشد و مهم است که این فرآیند چگونه و با چه الگوهایی صورت پذیرد . این نهاد در کنار خانواده نقش مکمل را ایفا کرده و می تواند حرکت در جهت فرهنگ جامعه و یکسو شدن با اهداف جامعه را در درون افراد نهادینه کند . و از جمله می تواند درطی این روند تاثیر بسزایی در کاهش آمار جرم داشته باشد اگر چه در این زمینه خانواده نقش اول را ایفا می کند .





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین