نمی توان بطور کامل مسئولیت تعلیم و تربیت را بر عهده یکی از این دو گذاشت . به طوری که دیگری هیچگونه مسئولیتی در این زمینه نداشته باشد . اما آنچه مسلم است خانواده به لحاظ جایگاهی که در تامین نیازهای فرد ازجمله تعلیم و تربیت ، برآوردن نیازهای عاطفی و ... دارد نقش مهمتری را در این زمینه ایفا می کند . پس از تولد کودک خانواده برای یک دوره زمانی به نسبت طولانی تنها گروهی است که با کودک تماس گسترده ای دارد و هسته اولیه شخصیت فرد تحت تاثیر خانواده و فرهنگ و آداب و رسوم رایج در آن شکل می گیرد . حتی در زمانی که فرد در بیرون از خانه مشغول فعالیت می شود نیز به لحاظ پیوند عمیقی که با خانواده دارد ، باز این خانواده است که بیشترین تاثیر را درروحیه و شخصیت او می گذارد و لذا خانواده با برآوردن صحیح نیازهای فرد و جهت دادن درست به افکار ، تمایلات و سایر امور زندگی او ، می تواند نقش عمده ای در سلامت فرد و جامعه ایفا کند . امروزه در نظریات جامعه شناسان نیز بر این موضوع تاکید می شود که در جوامعی که نهاد خانواده در آن دچار تزلزل شده و از هم پاشیدگی خانواده ، آمار بالایی را به خود اختصاص می دهد ، آمار جرم نیز از سوی اعضای اینگونه خانواده ها در سطح بالایی قرار دارد . اما در این میان نهاد آموزش و پرورش نیز به عنوان اصلی ترین نهادی که بعد از خانواده وظیفه تعلیم و تربیت را به عهده دارد مسئولیت بزرگی را به دوش می کشد . اینکه از مدرسه تعبیر به خانه دوم می شود ، تعبیری بسیار گویا و صحیح است . نهاد آموزش و پرورش تا حدودی می تواند در اجتماعی شدن فرد نقش داشته باشد و مهم است که این فرآیند چگونه و با چه الگوهایی صورت پذیرد . این نهاد در کنار خانواده نقش مکمل را ایفا کرده و می تواند حرکت در جهت فرهنگ جامعه و یکسو شدن با اهداف جامعه را در درون افراد نهادینه کند . و از جمله می تواند درطی این روند تاثیر بسزایی در کاهش آمار جرم داشته باشد اگر چه در این زمینه خانواده نقش اول را ایفا می کند .
نمی توان بطور کامل مسئولیت تعلیم و تربیت را بر عهده یکی از این دو گذاشت . به طوری که دیگری هیچگونه مسئولیتی در این زمینه نداشته باشد . اما آنچه مسلم است خانواده به لحاظ جایگاهی که در تامین نیازهای فرد ازجمله تعلیم و تربیت ، برآوردن نیازهای عاطفی و ... دارد نقش مهمتری را در این زمینه ایفا می کند . پس از تولد کودک خانواده برای یک دوره زمانی به نسبت طولانی تنها گروهی است که با کودک تماس گسترده ای دارد و هسته اولیه شخصیت فرد تحت تاثیر خانواده و فرهنگ و آداب و رسوم رایج در آن شکل می گیرد . حتی در زمانی که فرد در بیرون از خانه مشغول فعالیت می شود نیز به لحاظ پیوند عمیقی که با خانواده دارد ، باز این خانواده است که بیشترین تاثیر را درروحیه و شخصیت او می گذارد و لذا خانواده با برآوردن صحیح نیازهای فرد و جهت دادن درست به افکار ، تمایلات و سایر امور زندگی او ، می تواند نقش عمده ای در سلامت فرد و جامعه ایفا کند .
امروزه در نظریات جامعه شناسان نیز بر این موضوع تاکید می شود که در جوامعی که نهاد خانواده در آن دچار تزلزل شده و از هم پاشیدگی خانواده ، آمار بالایی را به خود اختصاص می دهد ، آمار جرم نیز از سوی اعضای اینگونه خانواده ها در سطح بالایی قرار دارد .
اما در این میان نهاد آموزش و پرورش نیز به عنوان اصلی ترین نهادی که بعد از خانواده وظیفه تعلیم و تربیت را به عهده دارد مسئولیت بزرگی را به دوش می کشد . اینکه از مدرسه تعبیر به خانه دوم می شود ، تعبیری بسیار گویا و صحیح است . نهاد آموزش و پرورش تا حدودی می تواند در اجتماعی شدن فرد نقش داشته باشد و مهم است که این فرآیند چگونه و با چه الگوهایی صورت پذیرد . این نهاد در کنار خانواده نقش مکمل را ایفا کرده و می تواند حرکت در جهت فرهنگ جامعه و یکسو شدن با اهداف جامعه را در درون افراد نهادینه کند . و از جمله می تواند درطی این روند تاثیر بسزایی در کاهش آمار جرم داشته باشد اگر چه در این زمینه خانواده نقش اول را ایفا می کند .
- [سایر] نقش تربیتی ازدواج را بیان کنید؟
- [سایر] نقش روشهای تربیتی در ارتقاء رشد روانی کودک چیست؟
- [سایر] نقش صداقت در خانواده چیست؟
- [سایر] نقش همسران در تحکیم نظام خانواده چیست؟
- [سایر] خانواده تا چه حد در انتخاب همسر نقش دارند؟
- [سایر] وقتی که بر اساس مشکلاتی در خانواده پدر، مادر را بیرون می کند نقش فرزندان چیست؟
- [سایر] وقتی که بر اساس مشکلاتی در خانواده پدر، مادر را بیرون می کند نقش فرزندان چیست؟
- [سایر] هدف از تشکیل خانواده در اسلام و نقش هریک از مرد و زن در تحقّق آن چیست؟
- [سایر] نقش خانواده در گسترش آسیبهای اجتماعی تا چه اندازه است؟ با ذکر سند به صورت تفصیلی بیان فرمایید.
- [سایر] اثرات تربیتی، اجتماعی و بهداشتی روزه چیست؟
- [آیت الله علوی گرگانی] چند چیز در لباس نمازگزار مکروه است و از آن جمله است: پوشیدن لباس سیاه و چرک وتنگ و لباس شرابخوار و لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند و لباسی که نقش صورت دارد و نیز باز بودن تکمههای لباس ودست کردن انگشتری که نقش صورت دارد مکروه میباشد.
- [آیت الله مظاهری] هشت چیز در لباس نمازگزار مکروه است و از آن جمله است: 1 - پوشیدن لباس سیاه. 2 - پوشیدن لباس کثیف. 3 - پوشیدن لباس تنگ. 4 - پوشیدن لباس شرابخوار. 5 - پوشیدن لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند. 6 - پوشیدن لباسی که نقش صورت دارد. 7 - باز بودن دکمههای لباس. 8 - دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد.
- [آیت الله سبحانی] چند چیز در لباس نمازگزار مکروه است و از آن جمله است: پوشیدن لباس سیاه و چرک وتنگ و لباس شرابخوار و لباس کسی که از نجاست پرهیز نمی کند و لباسی که نقش صورت دارد و نیز بازبودن تکمه های لباس و دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . چند چیز در لباس نمازگزار مکروه است و از آن جمله است: پوشیدن لباس سیاه و چرک و تنگ و لباس شرابخوار و لباس کسی که از نجاست پرهیز نمی کند و لباسی که نقش صورت دارد و نیز باز بودن تکمه های لباس و دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد مکروه می باشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] پوشیدن لباس سیاه و چرک و تنگ و لباس شرابخوار و پوشیدن لباس کسی که از نجاست پرهیز نمی کند، پوشیدن لباسی که نقش صورت دارد و نیز باز بودن تکمه های لباس ودست کردن انگشتری که نقش صورت داردبرای نمازگزار مکروه می باشد.
- [آیت الله بروجردی] چند چیز در لباس نمازگزار مکروه است و از آن جمله است:پوشیدن لباس سیاه، چرک، تنگ، لباس شرابخوار، لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند، لباسی که نقش صورت دارد و نیز باز بودن تکمههای لباس و دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد، مکروه میباشد.
- [آیت الله اردبیلی] چند چیز در لباس نمازگزار مکروه است که از آن جملهاند: پوشیدن لباس سیاه مگر برای عزای اهل بیت علیهمالسلام و همچنین لباس چرک و تنگ و لباس شرابخوار و لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند و پوشیدن لباسی که نقش صورت دارد و نیز باز بودن دکمههای لباس و به دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد.
- [آیت الله سیستانی] چند چیز را فقهاء قدس اللّه اسرارهم در لباس نمازگزار مکروه دانستهاند ، و از آن جمله است : پوشیدن لباس سیاه ، و چرک ، و تنگ ، و لباس شرابخوار ، و لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند ، و لباسی که نقش صورت دارد ، و نیز باز بودن تکمههای لباس ، و دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد ، مکروه شمرده شده است .
- [امام خمینی] چند چیز در لباس نمازگزار مکروه است، و از آن جمله است: پوشیدن لباس سیاه و چرک و تنگ، و لباس شرابخوار، و لباس کسی که از نجاست پرهیز نمی کند، و لباسی که نقش صورت دارد. و نیز باز بودن تکمه های لباس و دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد، مکروه می باشد.
- [آیت الله سبحانی] ساختن و خرید و فروش مجسّمه حرام است ولی خرید و فروش صابون و مانند آن که روی آنها شکل مجسمه یا نقش های برجسته است اشکالی ندارد.