علل بی توجهی و بی دقتی کودکان چیست؟
برای پاسخ به این سوال ابتدا باید علائم بی توجهی را دریابیم: - افراد بی دقت اغلب درتوجه به جزییات ناتوان بوده یا اشتباهاتی که ناشی از بی دقتی در انجام تکالیف مدرسه، حرفه یا دیگر فعالیت هاست مرتکب می گردند. -اغلب درحفظ توجه در وظایف با فعالیت های توام با بازی دارای مشکلاتی است. اغلب به نظر نمی رسد. زمانی که با او مستقیم صحبت کنند گوش کند. - گاها تمامی راهنمایی ها و دستورها را اجابت نکرده، از به پایان رسانیدن فعالیت مدرسه، اعمال دشوار روزمره یا وظایف در محل کار، ناتوان است. -معمولا از درگیر شدن در وظایفی که مستلزم تلاش های ذهنی است اجتناب کرده، متنفر بوده و یا بی میل است. (همچون فعالیتهای مدرسه و کارهای منزل). -اغلب وسایل خود را که برای انجام وظایف و فعالیت ها، ضروری است گم می کند (از جمله تکالیف مدرسه، مداد، کتاب، وسایل مورد نیاز) -به آسانی توسط محرک خارجی دچار حواس پرتی می گردد. -درفعالیت های روزانه فراموش کار است. علل بی دقتی و بی توجهی علل بی دقتی دانش آموزان درکلاس متفاوت می باشد. اما نتیجه آن به صورت یکسان در دانش آموزان نمایانگر می شود. یعنی بطور خلاصه کاهش دقت سبب عدم ارتباط مناسب ما بین معلم و دانش آموز می گردد و در نتیجه یادگیری به نحو مطلوب صورت نمی پذیرد. از دیگر عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد: ¤در زندگی کودک مشکلات عاطفی وجود دارد. والدین خوشگذران بوده و به کودک توجهی نکرده اند. ¤همبازیهای کودک بی توجه و بی دقت هستند. ¤دانش آموز از موضوعی در اضطراب می باشد و مسئله ای اضطراب آور باعث می گردد منتظر حادثه ای خاص باشند و این عامل باعث برهم خوردن دقت و تمرکز آنها روی موضوع می گردد. ¤توقعات بیش ازحد خانواده به نسبت توانایی کودک. ¤نداشتن برنامه نظم مناسب درکارهای منزل و مدرسه. ¤ جالب نبودن محرک (بسیاری از مواقع مطلب طوری مطرح می شود که توجه دانش آموزان را به خود جلب نمی کند) ¤ گاه کودک یا نوجوان به علت آنچه در درونش می گذرد نمی تواند به موضوع یا مطلب آموختنی توجه و دقت داشته باشد (درد دل - گرسنگی - نگران وضع مالی - نگران سلامت پدر و مادر و...) ¤وجود موانع و عوامل بازدارنده توجه (تصادف اتومبیل درخیابان - صدای بوق- دیدن یا شنیدن بازی دوستان درحیاط مدرسه -شنیدن صدای بلند معلم از کلاس مجاور و... ¤اضافه شدن کودک جدید به اعضای خانواده و توجه بیش از حد به آن. دانش آموز بی دقت برای جلب توجه والدین و آموزگاران در امتحانات کتبی زود ورقه را تحویل می دهند. -نداشتن اعتماد به نفس در دانش آموز -تحرک و جست و خیز بیش از حد دانش آموز -علاقمند نبودن به معلم و مدرسه -نبودن علاقه و انگیزه کافی -به مشارکت نگرفتن دانش آموز در امر تدریس و غیر فعال نگاه داشتن او درکلاس عامل بسیار مهمی در کاهش دقت به شمار می رود. شرایط بحران دوران نوجوانی می تواند عامل بی دقتی باشد یا بی دقتی را تشدید کند. در کلاس معیار و استاندارد مشخص وجود ندارد.
عنوان سوال:

علل بی توجهی و بی دقتی کودکان چیست؟


پاسخ:

برای پاسخ به این سوال ابتدا باید علائم بی توجهی را دریابیم:
- افراد بی دقت اغلب درتوجه به جزییات ناتوان بوده یا اشتباهاتی که ناشی از بی دقتی در انجام تکالیف مدرسه، حرفه یا دیگر فعالیت هاست مرتکب می گردند.
-اغلب درحفظ توجه در وظایف با فعالیت های توام با بازی دارای مشکلاتی است.
اغلب به نظر نمی رسد. زمانی که با او مستقیم صحبت کنند گوش کند.
- گاها تمامی راهنمایی ها و دستورها را اجابت نکرده، از به پایان رسانیدن فعالیت مدرسه، اعمال دشوار روزمره یا وظایف در محل کار، ناتوان است.
-معمولا از درگیر شدن در وظایفی که مستلزم تلاش های ذهنی است اجتناب کرده، متنفر بوده و یا بی میل است. (همچون فعالیتهای مدرسه و کارهای منزل).
-اغلب وسایل خود را که برای انجام وظایف و فعالیت ها، ضروری است گم می کند (از جمله تکالیف مدرسه، مداد، کتاب، وسایل مورد نیاز)
-به آسانی توسط محرک خارجی دچار حواس پرتی می گردد.
-درفعالیت های روزانه فراموش کار است.

علل بی دقتی و بی توجهی
علل بی دقتی دانش آموزان درکلاس متفاوت می باشد. اما نتیجه آن به صورت یکسان در دانش آموزان نمایانگر می شود. یعنی بطور خلاصه کاهش دقت سبب عدم ارتباط مناسب ما بین معلم و دانش آموز می گردد و در نتیجه یادگیری به نحو مطلوب صورت نمی پذیرد. از دیگر عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
¤در زندگی کودک مشکلات عاطفی وجود دارد. والدین خوشگذران بوده و به کودک توجهی نکرده اند.
¤همبازیهای کودک بی توجه و بی دقت هستند.
¤دانش آموز از موضوعی در اضطراب می باشد و مسئله ای اضطراب آور باعث می گردد منتظر حادثه ای خاص باشند و این عامل باعث برهم خوردن دقت و تمرکز آنها روی موضوع می گردد.
¤توقعات بیش ازحد خانواده به نسبت توانایی کودک.
¤نداشتن برنامه نظم مناسب درکارهای منزل و مدرسه.
¤ جالب نبودن محرک (بسیاری از مواقع مطلب طوری مطرح می شود که توجه دانش آموزان را به خود جلب نمی کند)
¤ گاه کودک یا نوجوان به علت آنچه در درونش می گذرد نمی تواند به موضوع یا مطلب آموختنی توجه و دقت داشته باشد (درد دل - گرسنگی - نگران وضع مالی - نگران سلامت پدر و مادر و...)
¤وجود موانع و عوامل بازدارنده توجه (تصادف اتومبیل درخیابان - صدای بوق- دیدن یا شنیدن بازی دوستان درحیاط مدرسه -شنیدن صدای بلند معلم از کلاس مجاور و...
¤اضافه شدن کودک جدید به اعضای خانواده و توجه بیش از حد به آن.

دانش آموز بی دقت
برای جلب توجه والدین و آموزگاران در امتحانات کتبی زود ورقه را تحویل می دهند.
-نداشتن اعتماد به نفس در دانش آموز
-تحرک و جست و خیز بیش از حد دانش آموز
-علاقمند نبودن به معلم و مدرسه
-نبودن علاقه و انگیزه کافی
-به مشارکت نگرفتن دانش آموز در امر تدریس و غیر فعال نگاه داشتن او درکلاس عامل بسیار مهمی در کاهش دقت به شمار می رود.
شرایط بحران دوران نوجوانی می تواند عامل بی دقتی باشد یا بی دقتی را تشدید کند.
در کلاس معیار و استاندارد مشخص وجود ندارد.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین