خیر، درست نیست و این رفتار والدین، مستند شرعی و عقلی ندارد؛ زیرا آدم‌ها با هم تفاوت دارند؛ نیازهایشانم با هم فرق می‌کند و شرایط و موانع ازدواج برای آن‌ها متفاوت است؛ اما متأسفانه این فکر هنوز هم بین برخی از مردم وجود دارد که اگر با وجود دختر بزرگ‌تر، به خواستگار دختر کوچک‌تر پاسخ مثبت دهند، به دختر بزرگ‌تر مجرد لطمه خواهد خورد و شاید دیگران چنین برداشت کنند که حتما عیب و نقصی داشته که ازدواج نکرده است! بنابراین به والدین و خواهران کوچک‌تر توصیه می‌شود که تا حد امکان برای ازدواج خواهر بزرگ‌تر صبر کنند؛ اما اگر زمینه ازدواج او فراهم نشد و سن خواهر کوچک‌تر هم رو به افزونی گذاشت، صبر دیگر جایز نیست؛ زیرا ممکن است همان مشکل برای خواهر کوچک‌تر هم ایجاد شود که متأسفانه در مواردی به همین دلیل و در پی پایبندی به همین اندیشه نادرست، چنین شده است.
آیا درست است که والدین به علت مجرد بودن خواهر بزرگتر، مانع ازدواج خواهر کوچکتر میشوند؟
خیر، درست نیست و این رفتار والدین، مستند شرعی و عقلی ندارد؛ زیرا آدمها با هم تفاوت دارند؛ نیازهایشانم با هم فرق میکند و شرایط و موانع ازدواج برای آنها متفاوت است؛ اما متأسفانه این فکر هنوز هم بین برخی از مردم وجود دارد که اگر با وجود دختر بزرگتر، به خواستگار دختر کوچکتر پاسخ مثبت دهند، به دختر بزرگتر مجرد لطمه خواهد خورد و شاید دیگران چنین برداشت کنند که حتما عیب و نقصی داشته که ازدواج نکرده است!
بنابراین به والدین و خواهران کوچکتر توصیه میشود که تا حد امکان برای ازدواج خواهر بزرگتر صبر کنند؛ اما اگر زمینه ازدواج او فراهم نشد و سن خواهر کوچکتر هم رو به افزونی گذاشت، صبر دیگر جایز نیست؛ زیرا ممکن است همان مشکل برای خواهر کوچکتر هم ایجاد شود که متأسفانه در مواردی به همین دلیل و در پی پایبندی به همین اندیشه نادرست، چنین شده است.
- [سایر] آیا درست است که والدین به علت مجرد بودن خواهر بزرگتر، مانع ازدواج خواهر کوچکتر می شوند؟
- [سایر] آیا مخالفت بیجای والدین در ازدواج فرزندانشان درست است؟
- [سایر] فلاسفه معتقدند که حقیقت انسان، روح مجرد است، آیا مجرد بودن روح از نظر دینی درست است؟
- [سایر] با سلام و تشکر. 1) هشداری که در مورد از دست دادن[کاهش]شانس ازدواج می دهید، در مورد آنهایی که خواستگار دارند اما به خاطر ازدواج نکردن خواهر بزرگترشان ممانعت به عمل می آید، مورد را توضیح دهید 2) در برخی موارد مانند جلسه خانوادگی، انسان فقط می تواند خودش را درست کند و سعی کند خوب گوش بدهد یا حرف بزند. خودتان بهتر می دانید که افرادی آنهم در جایگاه مقتدرانه والدین حاضر نیستند کلام مخالف را بشنوند و خوب کار فرزند در این مجال اصلاح والدین یا هیچ کس دیگری نیست. این مشکل در والدین با فرهنگ و خوشنام هم دیده می شود
- [آیت الله سبحانی] آیا بعد از نذر اولاد ، والدین می توانند او را از عمل به نذر مانع شوند؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا چربیهایی که بهطور طبیعی در مو و صورت به وجود میآیند، مانع محسوب میشوند؟
- [آیت الله بهجت] رقص زن نزد برادر و خواهر و والدین خود، چه حکمی دارد؟
- [سایر] من می خواهم با دختری ازدواج کنم که خواهر بزرگتر از خودش دارد و پدرش به همین دلیل و علیرغم تمایل دختر کوچک تر به ازدواج، مانع پیوندمان می شود. من چه کاری در این مورد می توانم انجام دهم؟
- [سایر] آیا اینکه گفته شده؛ امام علی تمام نمازهای صبح خود را با غسل جنابت خوانده و یا آنحضرت با خواهر عمر ازدواج موقت کرد، درست است؟
- [سایر] آیاازدواج یک دختر ترک زبان بایک پسرعرب ایرانی عیب است که والدین ما مانع می شوند؟مگرماهمه بنده خدا نیستیم؟
- [آیت الله مظاهری] اگر صورت یا دست کسی کوچکتر یا بزرگتر از معمول مردم باشد باید ملاحظه کند که مردمان معمولی تا کجای صورت خود را میشویند، او هم تا همانجا را بشوید و اگر دست و صورتش هر دو بر خلاف معمول باشد ولی با هم متناسب باشند لازم نیست ملاحظه معمول را بکند بلکه به دستوری که در مسئله پیش گفته شد وضو بگیرد، و نیز اگر در پیشانی او مو روئیده یا جلوی سرش مو ندارد باید به اندازه معمول پیشانی را بشوید.
- [آیت الله مظاهری] هرگاه زنی بچّهای را شیر دهد آن بچّه به حکم بچّه حقیقی آن زن و شوهر آن زن است، بنابراین فرزندان آن زن به منزله خواهر و برادر آن بچّه محسوب میشوند، و برادرش دایی و خواهر او خاله و برادر آن مرد عمو و خواهرش عمه او، و به طور کلی هر کس بر فرزندان حقیقی آن مرد و زن محرم میباشد بر این بچّه نیز محرم میشود، بنابراین پدر آن بچّه نمیتواند با دخترهایی که از زن شیر دهنده و شوهر اوست ازدواج کند، (زیرا خواهرهای دختر او محسوب میشوند).
- [آیت الله اردبیلی] اگر زن خود را به ترتیبی که در کتاب طلاق گفته میشود، طلاق رجعی دهد، در بین عدّه نمیتواند خواهر او را عقد نماید، بلکه در عدّه طلاق بائن هم که بعد بیان میشود، احتیاط مستحب آن است که از ازدواج با خواهر او خودداری نماید امّا در مدّت عدّه ازدواج موقّت اگرچه بائن است احتیاط واجب آن است که با خواهر او ازدواج نکند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر زنی بچهای را با شرایطی که در مسأله (2483) و بعد از آن، گفته خواهد شد شیر دهد، رابطههای رضاعی زیر پدید میآید، این روابط که نسبی آنها موجب محرمیت میشود رضاعی آنها نیز سبب محرمیت میگردد: 1 - آن زن مادر رضاعی کودک میشود. 2 - شوهر آن زن که شیر از اوست، پدر رضاعی کودک میشود. 3 - پدر و مادر آن مرد و اجداد او - اگر چه رضاعی باشند - جدّ و جدّه پدری رضاعی آن کودک میشوند. 4 - پدر و مادر آن زن و اجداد او - اگر چه رضاعی باشند - جدّ و جدّه مادری رضاعی آن کودک میشوند. 5 - پسران - نسبی و رضاعی - آن مرد یا زن، برادران رضاعی کودک و دختران - نسبی و رضاعی - آنها خواهران رضاعی او میشوند. 6 - نوادگان - نسبی و رضاعی - آن مرد یا زن، برادرزادگان و خواهر زادگان رضاعی کودک میشوند. 7 - برادر - نسبی و رضاعی - آن مرد عموی رضاعی و خواهر - نسبی و رضاعی - او عمه رضاعی کودک میشوند. 8 - برادر - نسبی و رضاعی - آن زن دایی رضاعی و خواهر - نسبی و رضاعی - او خاله رضاعی کودک میشوند. 9 - عمو و عمه و دایی و خاله آن مرد - هر چند با واسطه باشند - به ترتیب عمو و عمه و دایی و خاله پدر رضاعی کودک میشوند. 10 - عمو و عمه و دایی و خاله آن زن - هر چند با واسطه باشند - به ترتیب عمو و عمه و دایی و خاله مادر رضاعی کودک میشوند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] با دختری که خواهر یا زن برادر انسان او را شیر کامل داده نمی شود ازدواج کرد و همچنین است اگر خواهر زاده یا برادرزاده یا نوه خواهر یا نوه برادر انسان؛ آن دختر را شیر داده باشد.
- [آیت الله بروجردی] با دختری که خواهر، یا زن برادر انسان او را شیر کامل داده نمیشود ازدواج کرد و همچنین است اگر خواهر زاده، یا برادر زاده، یا نوهی خواهر، یا نوهی برادر انسان آن دختر را شیر داده باشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر زن خود را به ترتیبی که در کتاب طلاق گفته می شود طلاق رجعی دهد، در بین عدّه نمی تواند خواهر او را عقد نماید، بلکه در عدّه طلاق بائن هم که بعداً بیان می شود، احتیاط مستحب آن است که از ازدواج با خواهر زنش خود داری نماید، و احتیاط واجب این است که در عده متعه با خواهر آن زن که او را متعه کرده بوده است ازدواج نکند.
- [آیت الله سبحانی] اگر زنی را برای خود عقد کند، دائمه باشد، یا صیغه، تا وقتی که آن زن در عقد اوست، نمی تواند با خواهر آن زن ازدواج نماید. و در ازدواج موقت اگر مدت زن تمام بشود یا به وی بخشند تا عده او به پایان نرسد، نمی تواند با خواهر او ازدواج کند.
- [آیت الله نوری همدانی] انسان نمی تواند بدون اذن زن خود ، با زنهائی که به واسطة شیر خوردن، خواهر زاده و برادر زادة زن او شده اند ازدواج کند و نیز اگر با پسری لواط کند ، نمی تواند با دختر و خواهر و مادر و مادر بزرگ آن پسر که رضاعی هستند یعنی به واسطة شیر خوردن ، دختر و خواهر و مادر او شده اند ازدواج نماید .
- [آیت الله سبحانی] اگر زنی را برای خود عقد کند، دائمه باشد، یا صیغه، تا وقتی که آن زن در عقد اوست، نمی تواند با خواهر آن زن ازدواج نماید. و در ازدواج موقت اگر مدت زن تمام بشود یا به وی بخشند تا عده او به پایان نرسد، نمی تواند با خواهر او ازدواج کند.